Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 30.03.2002, 22:50   #1
Artulino
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.03.2002
Artulino w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Clone CD w Win xp nie CZYTA płyt.

Witam !!!

Mam problem. W win xp pro pl Clone CD nie CZYTA żadnych płyt.
System jest po reinstalacji, konfiguracja wzasadzie bez zmian, (1 twardy dysk doszedł na koniec list napędów, ale to chyba bez znaczenia).

Prosze o pomoc.

Dziękuje
Artulino jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.03.2002, 23:09   #2
shephard
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 04.02.2002
shephard zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A jaki Clone?
shephard jest offline  
Stary 31.03.2002, 12:21   #3
Artulino
Nowy na forum

Zarówno 3211 jak i 3091 oraz 3341.
Nie czyta też na win95, oraz starym, nie przeinstalowanym XP.

Konfiguracja bez zmian.
Artulino jest offline  
Stary 31.03.2002, 15:38   #4
cz
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 03.03.2002
cz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
chyba ci nie pomozemy, wina twojego hardware'u
u mnie chodzi na XP
cz jest offline  
Stary 31.03.2002, 15:56   #5
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Wydaje mi sie, ze za duzo nagrzebales w systemie.
A poza tym instalowales clona, ktory nie jest kompatybilny z xp i stad moze te problemy.
Wyczysc dobrze system z pozostalosci po clonie i od nowa zainstaluj 3.3.4.1.
Tamtymi sie nie baw ten najstarszy napewno nie jestkompatybilny z xp, ten drugi nie wiem, ale jest dosc stary.
Weron jest offline  
Stary 31.03.2002, 15:58   #6
cz
Wyjadacz ;)

jak mogl nagrzebac w systemie? przeciez napisal ze NA INNYCH SYSTEMACH TEGO TEZ NIE CZYTA !!!!
cz jest offline  
Stary 31.03.2002, 18:21   #7
Weron
All Eyez On Me

Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
cz (31-03-2002 15:58):
jak mogl nagrzebac w systemie? przeciez napisal ze NA INNYCH SYSTEMACH TEGO TEZ NIE CZYTA !!!!
Wiesz co normalnie nie chce mi sie odpowiadac na twoj post takie glupoty wypisujesz i jeszcze walisz wykrzykniki, jakby nie wiem o co chodzilo, opanuj sie czlowieku.
Czy ja musze pisac dokladnie o co mi chodzi?
Trzeba wyczyscic rejestr ze wszystkich wpisow jakie mogly pozostawic stare wersje clona.
Na innych systemach- 95, pewnie wtedy jeszcze clona nie bylo?
Weron jest offline  
Stary 31.03.2002, 18:30   #8
cz
Wyjadacz ;)

nie nie ;D
i widzisz? znowu zle zrozumiales
jesli żaden Clone mu tego nie czytal, tzn ze nawet ten pierwszy ktorego zainstalowal tez (w koncu zalicza sie chyba do wszystkich jaki mogly byc wyprobowane, taaak?)
no wiec, jesli zaden, to nawet ten pierwszy, sorry, ze musze cie logiki uczyc

chociaz tego nie wiemy dokladnie, tak samo nie wiemy tego czy masz racje wyskakujac na mnie ;D (a pewnie nie...)
cz jest offline  
Stary 31.03.2002, 18:38   #9
Weron
All Eyez On Me

Cytat:
cz (31-03-2002 18:30):
nie nie ;D
i widzisz? znowu zle zrozumiales
jesli żaden Clone mu tego nie czytal, tzn ze nawet ten pierwszy ktorego zainstalowal tez (w koncu zalicza sie chyba do wszystkich jaki mogly byc wyprobowane, taaak?)
no wiec, jesli zaden, to nawet ten pierwszy, sorry, ze musze cie logiki uczyc

chociaz tego nie wiemy dokladnie, tak samo nie wiemy tego czy masz racje wyskakujac na mnie ;D (a pewnie nie...)
Normalnie nie chce mi sie odpisywac tylko sie pociac.
Daj sobie wytlumaczyc. Koles zainstalowal na xp wersje ktora nie jest kompatybilna z xp i ta wersja mimo tego, ze zostala odinstalowana zostawila wpisy w rejestrze i teraz mimo tego, ze zarzuci nowsza ma problemy, bo te stare wpisy przeszkadzaja. Jak odinstaluje wszystko( wyczysci rejestr itp.) to zarzuci 3.3.4.1 i bedzie najprawdopodobnie dobrze.Zreszta ten problem pojawial sie juz kilkakrotnie na forum, a ty z racji tego , ze jestes nowy pewnie nie wiesz o tym.
Normalnie nawet nie odpowiedzial bym na ten post z racji tego, ze powtarzal sie juz kilkakrotnie, ale , ze napisales tak ciekawie to postanowilem odpowiedziec.
Jest jeszcze mozliwosc, ze koles ma nagrywarke na scsi wtedy moze mu nie dzialac bo clone chyba nie dziala z takimi nagrywarkami(ale tego to juz nie jestem pewien).

P.S. Z logika to mi nie wyjezdzaj-za mlody jestes.
Weron jest offline  
Stary 31.03.2002, 18:45   #10
cz
Wyjadacz ;)

prosze, przytocz fragment z ktorego to wynika

czy myslisz, ze texty typu "zamiast odpisywania lepsze pociecie" sa na poziomie?
czemu sie nie potniesz w takim razie?
oczywiscie w zadnym wypadku nie namawiam cie do samookaleczania sie
cz jest offline  
Stary 31.03.2002, 20:31   #11
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ja od siebie powiem, ze z reguly recepta jest zrobienie porzadku w windozie (rejestrze), kolesie instaluja cuda, potem to upgraduja potem jeszcze robia nie wiadomo co.......az w koncu ten caly uklad sie wq....a i pojawiaja sie problemy z ktorymi wala na to forum. Pewnie, latwiej jest zadac pytanie na forum niz zrobic totalny porzadek w sistiemie......a w koncu miec pretensje ze nikt nie odpowiada. Przy tylu instalkach windoz i clonow i kombinacjach z tym zwiazanych nie dziwie sie ze to w koncu nie dziala. Dlatego Artulino zrob tak jak radzi weron a ponadto pytanko, czy twoja windoza byla ladowana na czysty dysk czy tez tak na odpieprz?
PS. nie zauwazylem z czego wynika ze koles ma nagre na scsi......
Stary 31.03.2002, 20:40   #12
BARTI
Gość

Może to zabrzmieć głupio ale ja spróbowałbym wyłączyć DMA (tak na próbę)
Sam mam teraz CLONA 3051 czyli starego i działa mi pod XP ale trochę "dziwnie" się zachowuje przy włączonym DMA dla napędu z którego odczytuje płytę.
Więc może spróbuj ...
pozdro

Stary 31.03.2002, 23:06   #13
Artulino
Nowy na forum

Witam ponownie.
Nie sądziłem że wywołam taką dyskusje.

1. Wersje 3341 ściągnałem bo poprzednie przestały dzałać
2. System był od nowa instalowany (xp jak i 98 )
3. Na starym systemie DZIAŁAŁO bez problemu na poprzednich (3091 i 3211)
4. Jedyna zmiana to zmiana twardego dysku (zamienione miejscami i install wina do nowa)
5. Rejestr czyściłem - bez zmian.
6. Nagrywarka nie jest SCSI
7. Płyt nie czyta zarówno CD jak i CDR

Jedna bardzo dziękuje za pomoc, może to hardware, może to płytki ?
Trudno. Obejdzie się - i tak go wykorzystuje tylko do image.
Artulino jest offline  
Stary 31.03.2002, 23:21   #14
cz
Wyjadacz ;)

a mam nastepujace pytanie:
czy wygladalo to tak:
instalujesz nowy system, wrzucasz Clonea (pierwszego lepszego) i juz nie czytal?
czy nie czytal jakis tam kolejny, instalowany na 'smieciach' ?
cz jest offline  
Stary 31.03.2002, 23:38   #15
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Tak na marginesie spytam.....a serialik do clonika to ty masz OK

Twoje uprawnienia: