![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
Clone CD w Win xp nie CZYTA płyt.
Witam !!!
Mam problem. W win xp pro pl Clone CD nie CZYTA żadnych płyt. System jest po reinstalacji, konfiguracja wzasadzie bez zmian, (1 twardy dysk doszedł na koniec list napędów, ale to chyba bez znaczenia). Prosze o pomoc. Dziękuje |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.02.2002
![]() |
A jaki Clone?
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Zarówno 3211 jak i 3091 oraz 3341.
Nie czyta też na win95, oraz starym, nie przeinstalowanym XP. Konfiguracja bez zmian. |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.03.2002
![]() |
chyba ci nie pomozemy, wina twojego hardware'u
u mnie chodzi na XP |
![]() |
![]() |
#5 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Wydaje mi sie, ze za duzo nagrzebales w systemie.
A poza tym instalowales clona, ktory nie jest kompatybilny z xp i stad moze te problemy. Wyczysc dobrze system z pozostalosci po clonie i od nowa zainstaluj 3.3.4.1. Tamtymi sie nie baw ten najstarszy napewno nie jestkompatybilny z xp, ten drugi nie wiem, ale jest dosc stary. |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
![]() |
jak mogl nagrzebac w systemie? przeciez napisal ze NA INNYCH SYSTEMACH TEGO TEZ NIE CZYTA !!!!
|
![]() |
![]() |
#7 | |
All Eyez On Me
![]() ![]() |
Cytat:
Czy ja musze pisac dokladnie o co mi chodzi? Trzeba wyczyscic rejestr ze wszystkich wpisow jakie mogly pozostawic stare wersje clona. Na innych systemach- 95, pewnie wtedy jeszcze clona nie bylo? |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Wyjadacz ;)
![]() |
nie nie ;D
i widzisz? znowu zle zrozumiales jesli żaden Clone mu tego nie czytal, tzn ze nawet ten pierwszy ktorego zainstalowal tez (w koncu zalicza sie chyba do wszystkich jaki mogly byc wyprobowane, taaak?) no wiec, jesli zaden, to nawet ten pierwszy, sorry, ze musze cie logiki uczyc chociaz tego nie wiemy dokladnie, tak samo nie wiemy tego czy masz racje wyskakujac na mnie ;D (a pewnie nie...) |
![]() |
![]() |
#9 | |
All Eyez On Me
![]() ![]() |
Cytat:
Daj sobie wytlumaczyc. Koles zainstalowal na xp wersje ktora nie jest kompatybilna z xp i ta wersja mimo tego, ze zostala odinstalowana zostawila wpisy w rejestrze i teraz mimo tego, ze zarzuci nowsza ma problemy, bo te stare wpisy przeszkadzaja. Jak odinstaluje wszystko( wyczysci rejestr itp.) to zarzuci 3.3.4.1 i bedzie najprawdopodobnie dobrze.Zreszta ten problem pojawial sie juz kilkakrotnie na forum, a ty z racji tego , ze jestes nowy pewnie nie wiesz o tym. Normalnie nawet nie odpowiedzial bym na ten post z racji tego, ze powtarzal sie juz kilkakrotnie, ale , ze napisales tak ciekawie to postanowilem odpowiedziec. Jest jeszcze mozliwosc, ze koles ma nagrywarke na scsi wtedy moze mu nie dzialac bo clone chyba nie dziala z takimi nagrywarkami(ale tego to juz nie jestem pewien). P.S. Z logika to mi nie wyjezdzaj-za mlody jestes. |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Wyjadacz ;)
![]() |
prosze, przytocz fragment z ktorego to wynika
czy myslisz, ze texty typu "zamiast odpisywania lepsze pociecie" sa na poziomie? czemu sie nie potniesz w takim razie? oczywiscie w zadnym wypadku nie namawiam cie do samookaleczania sie |
![]() |
![]() |
#11 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja od siebie powiem, ze z reguly recepta jest zrobienie porzadku w windozie (rejestrze), kolesie instaluja cuda, potem to upgraduja potem jeszcze robia nie wiadomo co.......az w koncu ten caly uklad sie wq....a i pojawiaja sie problemy z ktorymi wala na to forum. Pewnie, latwiej jest zadac pytanie na forum niz zrobic totalny porzadek w sistiemie......a w koncu miec pretensje ze nikt nie odpowiada. Przy tylu instalkach windoz i clonow i kombinacjach z tym zwiazanych nie dziwie sie ze to w koncu nie dziala. Dlatego Artulino zrob tak jak radzi weron a ponadto pytanko, czy twoja windoza byla ladowana na czysty dysk czy tez tak na odpieprz?
PS. nie zauwazylem z czego wynika ze koles ma nagre na scsi...... |
![]() |
![]() |
#12 |
Gość
|
Może to zabrzmieć głupio ale ja spróbowałbym wyłączyć DMA (tak na próbę)
Sam mam teraz CLONA 3051 czyli starego i działa mi pod XP ale trochę "dziwnie" się zachowuje przy włączonym DMA dla napędu z którego odczytuje płytę. Więc może spróbuj ... pozdro |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
Witam ponownie.
Nie sądziłem że wywołam taką dyskusje. 1. Wersje 3341 ściągnałem bo poprzednie przestały dzałać 2. System był od nowa instalowany (xp jak i 98 ) 3. Na starym systemie DZIAŁAŁO bez problemu na poprzednich (3091 i 3211) 4. Jedyna zmiana to zmiana twardego dysku (zamienione miejscami i install wina do nowa) 5. Rejestr czyściłem - bez zmian. 6. Nagrywarka nie jest SCSI 7. Płyt nie czyta zarówno CD jak i CDR Jedna bardzo dziękuje za pomoc, może to hardware, może to płytki ? Trudno. Obejdzie się - i tak go wykorzystuje tylko do image. |
![]() |
![]() |
#14 |
Wyjadacz ;)
![]() |
a mam nastepujace pytanie:
czy wygladalo to tak: instalujesz nowy system, wrzucasz Clonea (pierwszego lepszego) i juz nie czytal? czy nie czytal jakis tam kolejny, instalowany na 'smieciach' ? |
![]() |
![]() |
|
|