![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Gość
|
Nagrywa w 15 minut
Mam problemy z nagrywarką TEAC CD-W524E:
Nagrywanie płyty w trybie z szybkością 24 (bez względu na program nagrywający) trwa czasem do 15 min. Uważam, że chyba jest coś nie tak. Dane komputera: Celeron 533 192 MB RAM HITACHI DVD-ROM GD-5000 Windows 98 SE : Disk Cache Size: minimal - 10240 kB maximal - 10240 kB Waterfall 1.23 (nie wiem czy to coś zmienia) Nero Burning ROM 5.5.6.4 CLONE CD 3.2.3.1 Nagrywarka jest podłączona oddzielną taśmą z IDE 3. Dysk i DVD-ROM są razem na odzdzielnej taśmie. Jaka może być przyczyna? Przemysław |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
RTS Widzew Łódź
Data rejestracji: 07.07.2000
![]() |
moze twoja nagrywarka potrafi nagrywac tylko 8X lub 4X.. po prostu sprzedawca w sklepie zdrapał z nagrywarki predkosc nagrywania i dopisał nową a ty dałes sie nabrac...
#3 |
Gość
|
Ja mam takiego smaego Teaka i nagrywa mi w srdnio ok 4:10min 700MB
Dane komputera: Duron 750 VIA Kt133 96 MB RAM Windows 98 SE : Nero Burning ROM 5.5.5.1 Nagrywarka jest podłączona oddzielną taśmą z IDE 3. Dysk i CD-ROM są razem na odzdzielnej taśmie. Jaka może być przyczyna? pozdrawiam Sampek |
![]() |
#4 | |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
|
Ja mam takiego smaego Teaka i nagrywa mi w srdnio ok 4:10min 700MB
Dane komputera: Duron 750 VIA Kt133 96 MB RAM Windows 98 SE : Nero Burning ROM 5.5.5.1 Nagrywarka jest podłączona oddzielną taśmą z IDE 3. Dysk i CD-ROM są razem na odzdzielnej taśmie. Jaka może być przyczyna? pozdrawiam Sampek |
![]() |
#6 |
Gość
|
Może to co napiszę jest zbyt proste, aby tutaj tkwił problem, ale..........
Może po prostu zapomniałeś w Windowsie załączyć tryb UDMA dla nagrywarki. Jeśli tak by faktycznie było, to by się wszystko zgadzało, bo nagrywarka nie pracuje na ATA33, tak jak powinnna i wolno nagrywa pomimo drzemiących w niej możliwościach. |
![]() |
|
|