![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.01.2003
![]() |
![]()
Witam!
Po raz pierwszy na forum. Trochę poczytałem (Sebastian997 to jakiś gigant ![]() Czy operacja jak w temacie ma w ogóle sens? Nagrywam taką płytkę (Verbatim Datalife 650MB 1x-8x, niebieskie) i praktycznie cała płyta jest żółta w Nero CD Speed, nie mówiąc o obłędnym poziomie błędów C1. Nagrywanie z prędkością 4x. Gdzieś chyba czytałem, że do szybkich nagrywarek konieczne są "szybkie" płyty, ale dlaczego i w jakim stopniu to wpływa na jakość zapisu, odczytu, trwałość informacji - nie mam pojęcia. Moglibyście mnie trochę oświecić? lares |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
verbatim datalife x1 x8 650MB - a gdzie ty takiego dinozaura wygrzebales?
podejzewam ze problemem jest nie nowa nagrywarka i mala predkosc ale po prostu stary nosnik po okresie swojej przydatnosci do nagrania sprobuj nagrac swiezo kupiona plytke (dowolnej marki) x4 i potem ja przetestuj - powinno byc ok |
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.01.2003
![]() |
Cytat:
Te dinozaury stały już "jakiś czas" na półce, fakt. Spróbowałem z dostarczoną razem z nagrywarką płytą CD-RW i jest OK. Dziwię się tylko, że na nagrywarce LG 8x te płyty nagrywają się bez pudła. Stąd pytanie o ew. różnice między "wolnymi" i "szybkimi" nośnikami. Z nagrywarką jest raczej wszystko OK. Jeszcze jedno - w CD Speed>CDR info Nero nie pokazuje dokładnie nic. Obojętnie co włożę do napędu... Dzięki za odzew i miłej niedzieli. lares |
|
![]() |
![]() |
|
|