![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Gość
|
CloneCd
Mam dvd toshiba,nagrywarke yamaha 2100, zainstalowane:cdonecd,nero,clonyxl. Przy kopiowaniu płyty clonem odczyt przebiega prawidłowo. Zapis jest natomiast przerywany po pewnym czasie i mam komunikat:"zapis na dysku nie powiódł się, MEDIUM ERROR: WRITE ERROR - PADDING BLOCKS ADDED (3:0x0c:0x0a)". Pomóżcie bo zmarnowałem już 5 płyt.
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
nie wiem ale jesli masz winde 98 to moze odinstaluj nero zainstaluj nowe sterowniki aspi
teraz zgaduje bo w tej chwili nie bardzo kojarze co to moze byc
- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - - 66 zarejestrowany użytkownik ![]() Pierwszy Moderator/Administrator ![]() - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
|
|
|
#3 |
|
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
![]() |
a moze jednak nie jakie masz plytki to chuba sie plytki sypia a nie soft kup sobie jedna verbatimke i sprawdz
najpierw zrob tak a potem ewentualnie to co wyzej
- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - - 66 zarejestrowany użytkownik ![]() Pierwszy Moderator/Administrator ![]() - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
|
|
|
#4 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.10.2001
![]() |
Jeżeli kopiujesz w locie? to masz kłopoty z ustawieniem napędów: master-slave. Sprobuj dac nagre i cd w osobne kanaly. U mnie pomoglo. cze
|
|
|
|
|
#5 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Witam
Mialem i niestety nadal mam podoby problem. Nagrywarka ta sama 2100e plyta na chipsecie intela bx i windows98se. Probowalem roznych kombinacji i niestety nie udalo mi sie:-(. Nero dziala ok a clone wariuje. Dodam, ze na samym poczatku (zaraz po instalacji windowsa) wszystko bylo ok . Dzialalo nero i clone i nic sie nie gryzlo. Po jakims czasie jednak clone zaczal mi sypac plytki i tyle. Pomaga jedynie ponowna instalacja windowsa. Niestety nie moge zmienic windy na inny. Ktos kiedys napisal w poscie, ze moze serial do clona jest cos nie tak, ale to tez nie wchodzi w rachube, na pewno jest dobry:-). Jesli ktos wie jak pomoc prosze o maila. Pozdrowienia |
|
|
|
|
#6 | |
|
Ban za brak kultury i obrażanie użytkowników forum.
Data rejestracji: 06.11.2001
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
![]() |
to kurcze nie wiem szczerze sie przyznaje ale moze na jakies platinuce sprobuj szlag wie co sie moze rypac sory poddaje sie
|
|
|
|
#8 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.05.2001
![]() |
Dla tej Yamahy (i innych także) błąd "WRITE ERROR - PADDING BLOCKS ADDED" oznacza ni mniej, ni więcej, że nastąpiło opróżnienie bufora nagrywarki, i nagrywarka zaczyna wypalać zera w nadziei na szybkie ponowne wypełnienie bufora - wtedy mogłaby podjąć ponownie zapis właściwych danych.
W Twoim przypadku najwyraźniej bufor opróżnia się na zbyt długo. Spróbuj ustawień DMA, defragmentacji HDD itp. postępowań standardowych w przypadku "buffer underrun", bo tutaj to jest to samo. Pozdro.6 |
|
|
|
|
#9 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Re witam
Przynajmniej w moim przypadku nie jest to kwestia plytek. Probowalem plyt roznych firm i efekt zawsze ten sam:-(-plytka do kosza. Oproznianie bufora tez raczej nie wchodzi w rachube, poniewaz probowalem nagrywac zarowno 16 x jako i kazda mniejsza predkoscia i nic to nie pomagalo. Poza tym bufor byl caly czas maksymalnie napelniony. Nie wiem jak wyglada nagrywanie u przedmowcy ale u mnie jest tak; najpierw nagrywa ok, licznik czasu odlicza ile pozostalo do konca, po czym nagle odliczanie zamienia sie na "nieznany", nagrywarka jeszcze jakis czas pracuje, az w koncu wywala w/w komunikat i tyle. Ciekawe jest jedynie to, ze po ponownej instalacji windowsa wszystko dziala dobrze...az do czasu i tak w kolko. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#10 |
|
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
![]() |
szybkie rozwiazanie sprawdz nagryware u kogos najlepiej z podobna konfiguracja ale inna winda jak tam ok to moze sa jakies jazdy ze zle skonf sprzetem lub sprobuj walnoc nowsze aspi plus to co jest na cdrinfo np dla nero
|
|
|
|
#11 |
|
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
ja bym zaczal od zmiany numerow w Kloniku, a potem dopiero rozwalał reszte.
|
|
|
|
|
#12 |
|
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
PS moj post dotyczy dominixa -
|