![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.03.2002
![]() |
CloneCD czy Nero?
Jakiego programu najlepiej używać do kopiowania zabezpieczonych i nie zabezpieczonych? Podobno najlepiej robic obraz plytki zabezpieczonej Clonem a wypalac Nero ale potrzebny do tego jakis plugin aby nero czytal image clona.
Mam nagrywarke LG 8080B. Jakich zabezpieczen ona nie wypali? Ostatnio chcialem zrobic kopie Colina2 (Securom) i po wypaleniu plytka wieszala kompa. uzylem clona i opcji "odczyt danych subkanałowych" czy jakoś tak. Wie ktos jak skopiowac tego Colina? Przy okazji Wszystkim Wesolych Swiat i Smacznego jaja. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Najlepiej rób obraz CloneCD i wypalaj też CloneCD.
Ściągnij sobie jeszcze programik ClonyXL, który wykrywa zabezpiecznenia na płytach i pisze jakie opcje ustawić przy odczycie i przy nagrywaniu CloneCD. A Twoja nagrywaja na 100% nie obsługuje SafeDisc 2 Pozdrawiam |
![]() |
#3 |
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
nie pamietam czy ta spawarka kopiuje plytki zabezpieczone secuROMem ( bo tym jest zabezpieczony colin2 ), ale zaznaczone w cloneCD musi byc odczyt danych subkanalowych ze sciezek danych. Jesli nie wychodzi to znaczy ze nie wypalisz tego na swojej wypalarce
#4 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Twoja nagrywarka nie skopiuje Laserlocka, safedisca 2 i pewnie jeszcze czegoś... A poza tym jak obraz robisz clonem to nagraj też clonem, a jak nero to nero - po cho... Ci konwersje.
Pozdro |
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.03.2002
![]() |
Ja skopiowalem Colina 2 NEREM i mam CRACKA jak kcesz cracka to napisz do mnie
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
![]() |
#7 |
Second variety
![]() |
Racja.
Dodam tylko, że jeśli obraz z Laserlocka będzie robić np 10 godzin (a LG nie należą do najchłodniejszych napędów) to niestety może się... przewrócić. Pozdro PS. A na Securoma powinno wystarczyć skopiowanie w trybie RAW-DAO 96 (z subkanałami) ale nie wiem czy ten LG sobie z tym poradzi. Możesz sprawdzić na www.elby.de w suportet writer's czy obsługuje ten tryb. Cze |
![]() |
![]() |
#8 |
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
nie obsługuje dao raw zadnego ..ratuje Cie tylko kopie juz złamane...i nie wypalaj lepiej duzo na niej...
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.04.2002
![]() |
Ja nam nagrywarke Samsung 24x10x40 nagrywająca w trybie RAW.Nagrywarka ta wypaliła mi dotąd każdą płytę pnieważ mając system RAW omija LASER LOCKI.
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.04.2002
![]() |
Cytat:
Ja też ma cracka!!!Napisz to Ci mogę wysłać na maila. |
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Second variety
![]() |
Cytat:
Do skopiowania laserlocka nie trzeba koniecznie nagrywarki obsługującej DAO RAW. Poczytaj sobie tu: http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/zabezp/laser.php3 Nara |
|
![]() |
![]() |
|
|