Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.10.2002, 19:02   #1
Zbych21
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.10.2002
Zbych21 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question LG 12x

Czy można odratować padniętą 12, jeśli wgrało się do niej bios z LG 16x? Proszę o pomoc
Zbych21 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.10.2002, 19:39   #2
pirat
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 21.08.2002
pirat zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
hehe

spróbuj wgrać stary bios (marne szanse ale ja bym spróbował)

...o so chodzi...
pirat jest offline  
Stary 02.10.2002, 19:51   #3
Zbych21
Nowy na forum

Re: hehe

Cytat:
pirat napisa***322;(a)
spróbuj wgrać stary bios (marne szanse ale ja bym spróbował)
Próbowałem nic z tego, nagrywarka nie daje oznak życia, bios jej nie widzi
Zbych21 jest offline  
Stary 02.10.2002, 21:03   #4
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
dziwna sprawa, moja LGx12 nie pozwoliła po prostu wsadzić biosa od x16, czyżby taka inteligentna ?
Stary 02.10.2002, 21:40   #5
Zbych21
Nowy na forum

Cytat:
Zetoxa napisa***322;(a)
dziwna sprawa, moja LGx12 nie pozwoliła po prostu wsadzić biosa od x16, czyżby taka inteligentna ?
Nawet inteligentne bestie można oszukać, ale co z tego, skoro teraz nie mam ani 12, ani 16
Zbych21 jest offline  
Stary 02.10.2002, 22:56   #6
Shider
Prawdziwy Shider ;)

Data rejestracji: 06.06.2002
Shider zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
juz nic nie zrobisz
jak skopalem (biosem) lg 4x to mi ja wymienili na nowa tylko ze ona byla na gwarancji
Stary 02.10.2002, 23:15   #7
/||\aster
Gość

No niestety. Mozesz teraz jedynie . Chyba ze ktos cos jeszcze wymysli. Moze sproboj skolowac taka sama i gdy juz bedzie prog. mial uploadowac bios zmien na ta swoja zepsuta moze sie to uda. To juz gdzies kiedys slyszalem

Stary 03.10.2002, 09:54   #8
Zbych21
Nowy na forum

Cytat:
/\aster napisa***322;(a)
No niestety. Mozesz teraz jedynie . Chyba ze ktos cos jeszcze wymysli. Moze sproboj skolowac taka sama i gdy juz bedzie prog. mial uploadowac bios zmien na ta swoja zepsuta moze sie to uda. To juz gdzies kiedys slyszalem
Też o tym słyszałem, właśnie jestem na etapie poszukiwań tej samej nagrywarki. Myślałem, że może jest jeszcze inny sposób reanimacji sprzętu. W każdym razie - dzięki
Zbych21 jest offline  
Stary 03.10.2002, 13:07   #9
Sebastian997
Forumator

Data rejestracji: 12.07.2002
Sebastian997 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
/\aster napisa***322;(a)
Mam rozumieć że chcecie przepinać kabelki IDE przy włączonym zasilaniu kompa ? :o No, no... Gratuluje odwagi. Nie mowię że to się nie uda, ale to spore ryzyko. Nie chce pisać czarnych scenariuszy ale może zdarzyć się tak że nie dość że nie naprawi się nagrywarki to jeszcze kontroler IDE na płycie szlag trafi. Obym się mylił. Ale jakby się powiodło to mam nadzieję o tym poczytać na forum. Jestem bardzo ciekawy czy się uda ? Powodzenia 8)
Sebastian997 jest offline  
Stary 03.10.2002, 15:02   #10
Zbych21
Nowy na forum

Cytat:
Sebastian997 napisa***322;(a)

Mam rozumieć że chcecie przepinać kabelki IDE przy włączonym zasilaniu kompa ? :o No, no... Gratuluje odwagi. Nie mowię że to się nie uda, ale to spore ryzyko. Nie chce pisać czarnych scenariuszy ale może zdarzyć się tak że nie dość że nie naprawi się nagrywarki to jeszcze kontroler IDE na płycie szlag trafi. Obym się mylił. Ale jakby się powiodło to mam nadzieję o tym poczytać na forum. Jestem bardzo ciekawy czy się uda ? Powodzenia 8)
Już kombinowałem z kabelkami, ale przepinałem CDROM i nic nie pomogło, kontroler IDE natomiast wytrzymał. Teraz szukam tej samej nagrywarki co moja i jeszcze raz spróbuję pobawić się w przepinanie przy włączonym zasilaniu. O rezultatach na pewno poinformuję na forum.
Zbych21 jest offline  
Stary 03.10.2002, 15:27   #11
/||\aster
Gość

Ja nie sadze zeby sie cos stalo z kontrolerem. Predzej bym sie obawial o to ze mnie cos popiesci:-D

Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: