Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.10.2002, 17:08   #1
Cobra
Bywalec

Data rejestracji: 16.04.2002
Cobra zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
CloneCD vs Indeksy na płycie Audio

Cześc Wam,

Czy jest możliwe aby CloneCD nie mógł sobie poradzić z skopiowaniem/nagraniem indeksów z płytki audio? Bo ja jużpróbowałem parę razy na róznych komputerach i mojej płytki audio nie jest w stanie skopiować z dobrymi indeksami.Zawsze są + 1000 sektorów dalej niz na "orginalnej" płytce
Cobra jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.10.2002, 21:00   #2
Marius_The_Mad
Avatar użytkownika Marius_The_Mad

Data rejestracji: 25.07.2002
Marius_The_Mad zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Exact Audio Copy - TEGO się używa do ripowania płytek. Skoro chcesz coś zrobić, to dlaczego nie za pomocą najlepszego istniejącego softu ?? 8) A wypal to potem najlepiej Feurio, albo czymkolwiek, co lubisz.
Marius_The_Mad jest offline  
Stary 01.10.2002, 21:25   #3
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Marius_The_Mad napisa***322;(a)
Exact Audio Copy - TEGO się używa do ripowania płytek. Skoro chcesz coś zrobić, to dlaczego nie za pomocą najlepszego istniejącego softu ?? 8) A wypal to potem najlepiej Feurio, albo czymkolwiek, co lubisz.
Feurio też rippuje płyty. I jest to również program tylko do Audio. Więc po co męczyć się z opcjami EAC ? Zresztą Feurio też ma ich sporo . A kopiuje dobrze, trzeba tylko używać nieskrakowanej wersji programu.

Jabba
Jabba the Hutt jest offline  
Stary 01.10.2002, 22:08   #4
Marius_The_Mad
Avatar użytkownika Marius_The_Mad

Data rejestracji: 25.07.2002
Marius_The_Mad zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
I mieć idealny napęd i idealne płyty.

Feurio sobie nie radzi, jeśli napęd cache'uje dane audio \, a płyta ma choćby najmniejsze ryski. Wtedy niekoniecznie dostajesz to, co jest na płycie. Z EAC - wprost przeciwnie 8)

Warto się pomęczyć, zapewniam.
Marius_The_Mad jest offline  
Stary 02.10.2002, 10:33   #5
Pedros
Second variety

Data rejestracji: 11.01.2002
Pedros zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja osbiście zgodzę się z Mariusem
Czasami ktoś mi przyniesie pirata audio takiego za 10 pln ze stadionu
Wtedy to już tylko EAC.
A zacząłem go używać właśnie dzięki temu forum
Stary 02.10.2002, 10:42   #6
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
z piratem ze stadionu wlasnie nie trzeba sie cackac - to sa najczesciej (obecnie ponad 50% [Stadion dziesieciolecia - wlasne obserwacje]) rozkodowane mp3...

eliminuje to koniecznosc szmuglowania przez granice plyt ktore mozna legalnie kupic u nas i legalnie u nas nagrac - i nie calkiem legalnie sprzedac...
Stary 02.10.2002, 10:53   #7
Pedros
Second variety

No tak, piszesz o jakości samego dźwięku na płycie.
Przesterowania, nierówny poziom dla poszcz. nagrań - szczególnie przy składankach, przesopranione, itd, itp
Ale mnie jeszcze chodziło o warunki tłoczenia - te błędy, których nie widać, czasami i nie słychać przy odtwarzaniu w jakimś odtwarzaczu, a które wyłażą przy ripowaniu.
Coż - czasami potrzebuję skopiować i taką płytę z 10-lecia.
Wtedy to jest "niestety" dla mnie i chyba "na szczęście" dla tego komu to robię
Fakt można się nie cackać, ale troszkę by mi było wstyd - choć nie jestem żaden MASTAH, jakby potem komuś z mojej winy (w czyimś jamniku) cyk, cyk, cyk,...
Ja wiem z g.... nie da się zrobić cudów, ale... znajomych też się czasem nie wybiera...
Stary 02.10.2002, 11:00   #8
-Sid-The-Rat=>

rozumiem twoj bol - sam to przezywam a ostatnio szczegolnie bolesnie bo kupilem poszukiwana od sporego juz kawalka czasu skladanke Cradle of Filith na ktorej sa covery w ich wykonaniu - plyta cenna (komu nie spodoba sie Sleeples Anathemy w wykonaniu Cradlow?) bo zadka i majaca status (przynajmniej wsrod moich znajomych) kultowej

w czym problem? w tym ze byl tylko jeden egzemplarz i byl on zalany sosem z hotdoga - o okladce zapomniec, ksiazeczce tez (a byla!!) - plyta w EACu zrzucala sie 14! godzin - efekt - tylko 3 tracki z bledami (sync errors) reszta pomimo tego ze quality bylo czesto 60% czysciutka

gdyby mi sie nie chcialo zgralbym to clonem... bo moj technics raadzi sobie z ta plyta na tyle ze nie boli mnie zawezanie pasma w niektorych miejscach
Stary 02.10.2002, 11:13   #9
Pedros
Second variety

60% i 14 godzin zrzutu - no to napęd się parę razy chłodził - prawda?

Właściwie to Cradle of Filith nic mi nie mówi - ale jako człek dociekliwy się zainteresuję. Może mi się spodoba... albo znam ze słyszenia...

PS Cobra-zeszliśmy z tematu - naprawdę weź np. EACa. Jest OK i prawie darmowy, bo ta kartka i znaczek za parę złotych to drobiazg..

Ostatnio zmieniany przez Pedros : 02.10.2002 o godz. 11:25
Pedros jest offline  
Stary 02.10.2002, 11:44   #10
-Sid-The-Rat=>

zostawilem kompa na noc przy otwartym oknie - w pokoju bylo z 6-10 stopni - zrucaelm na starym kompie wiec ew. skroplenie wilgoci nie popsulo by nic konkretnego - wiec nie chlodzielm go - plyta tez to przetrzymala (choc przyznam sie ze pomyslalem o tym ze plyta moze sie przegrzac doiero jak cieplutka wyjalem z napedu)

dodam od razu ze probowalem zrzucac te same sceizki jeszcze raz - na zimenj plyce i napedzie - wyniki nie roznily sie o wecej niz 1%... wiec jakosci mi czas procesu nie popsul

cradle of filth - to lomot, ciezki lomot ze 'zjadaniem mikrofonu' i jako taki mi sie nie podoba - cradle of filth w przyplywi geniuszu nagralo tez kilkanascie coverow innych zespolow (min Sleeples anthemy ktory jest DUZO lepszy od oryginalu czy Hallowed Be Thy Name - Iron Maiden) - i to tej plyty szukalem
Stary 02.10.2002, 11:52   #11
Pedros
Second variety

acha
ja mam ustawionego Eaca, żeby mi co 1 godz. studził napęd - może zbyt asekurancko, ale i tak wtedy śpię
Stary 02.10.2002, 15:36   #12
Cobra
Bywalec

Dzięki,

A jeśli jesteśmy przy EAC to powiedzcie mi czemu Opcja : Detect Toc Manualy nie działa?Nie,działa ale pokazuje "Analizing session layout" i to koniec.CD-rom nawet nie pracuje.Może musze zainstalować nowe ASPI?
Cobra jest offline  
Stary 03.10.2002, 14:41   #13
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Marius_The_Mad napisa***322;(a)
Kolega Cobra zabezpieczył sobie płytę i testuje skuteczność tegoż zabezpieczenia.
Tak właśnie myślę.
Stary 03.10.2002, 15:02   #14
Cobra
Bywalec

Masz prawo do swojego zdania i ja je szanuję.

Ale nie chodzi mi o zabezpieczoną płytkę bo mi kiedyś opcja Detect TOC manualy działała.
Cobra jest offline  
Stary 03.10.2002, 15:07   #15
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
U mnie działała i działa nadal. Nie odnotowałem z nią żadnych problemów. Jak nie działa spróbuj nowszą lub starszą wersję EACa.

Twoje uprawnienia: