![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() |
Szkoła poprawnego palenia w Nero
Witam Wszystkich
![]() Po sugestii ![]() 1. Dlaczego występują błędy odczytu po nagraniu płytek (z danymi) w Nero ![]() 2. W opcjach (Preferencjach) w zakładce, ścieżka dla pamięci tymczasowej jest domyślnie ustawiony folder w WINDOWS \ TEMP w którym jest folder - Nero50, pytanie brzmi, czy mogę zmienić folder tymczasowy dla Nero i ustanowić go na innym dysku na przykład Temp2 ![]() 3. Czy ten folder (Nero50) który znajduje się aktualnie w Tempie w Windows jest do czegoś potrzebny programowi (przy ewentualnej zmianie na Temp2 na inny dysk) czy trzeba go tam przenieść ![]() 4. Wreszcie ostatnie pytanko, co znaczy w zakładce ***8211; metoda zapisu płyty, termin Disc At-Once/96, mam nagrywarkę LG x16, odpowiedzi na te pytania szukałam w wcześniejszych postach i na stronie CDRInfo i nie ma ![]() 5. Jak powinno być ustawione w opcjach czy na ISO960 czy na Joliet, bo w Easy CD wyłącznie nagrywałam na Joliet i wszystko było OK ![]() Może nie jednym wyda się to lakoniczne proste, ale niestety podejrzewam że każdy kiedyś tak zaczynał L L do tej pory nagrywałam w Easy CD Creator4.5 to było proste ***8211; a teraz ![]() ![]() ![]() Proszę o pomoc i pozdrawiam Virgo (Gosia) ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
nim Majonez wysle cie do czytania - to pare uwag ogolnych dotyczacych wszystkich programow( ja sam nie uzywam nero )
-folder tymczasowy mozesz umiescic w dowolnym miejscu i na dowolnym dysku. Jesli masz taka mozliwosc, albo przy najblizszej okazji warto jest zrobic sobie osobna partycje dla folderu tymczasowego nagrywarki.Pozniej nie ma problemu z szybkim defragiem takiej czesci -Disk at once( DAO) i drugi mod ( TAO).Do audio powinno byc tylko DAO, przy TAO moga wystapic trzaski ( ale regula to nie jest i Cana potwierdzi). Tryb TAO jest domyslny dla try7bu multisesyjnego ale do danych tez moze byc. |
![]() |
![]() |
#3 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... przy nagrywaniu danych miej zaznaczone ISO i Joliet jednocześnie (będziesz miała długie nazwy plików i polskie "ogonki").
pzdr
#4 | |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
Cytat:
co ja taki straszny ![]() ![]() ostatnio chyba zmieklem i nawet ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
no wlasnie gdzies na cdrinfo widzialem ( w dziale download napisane jest nero -opis) plik w formacie pdf w ktorym sa opisane wszystkie informacje potrzebne "na dobry poczatek"
#6 | |||||||
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
Cytat:
lub Twoja nagrywara ma burnproof i wydaje mi sie ze jesli sie uaktywanil w trakcie nagrywania to te znaczniki ktore stawia bproof moga byc traktowane jako bledy - moja hipoteza ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() z iso9660 to jest ehh hmm a zreszta ze slownika "Norma definiująca hierarchiczny system plików na płytach CD-ROM. Międzynarodowy standard zapisu plików i folderów pozwala na dostęp do danych niezależnie od używanego systemu operacyjnego." a joliet pozwala ci na dlugie nazwy i znaki inne niz tylko "_" jak w iso9660 jak zaznaczysz i iso i joliet to w jakims progsie lub systemie lub w dosie (tez system ![]() ![]() gorzej jak zaznaczysz pierwsze dwie opcje w polu pominiecie ograniczen iso (zezwalaj na ....) to tak nagrana plyta moze nie byc odczytana w dosie i np win 3.11 - zreszta jak to zaznaczysz to na dole pojawi ci sie odpowiednia informacja - ale to tylko mozliwosc nie musi tak byc - i ja pod dosem tak nagrane plytki moge przegladac - przynajmniej mi sie tak zdaje ![]() co do trzeciej opcji w tym polu nie jestem w stanie udzielic ci zadnej odpowiedzi - sam nie wiem co to jest ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
`
![]() |
prosze bardzo mam nadzieje ze pomoglem Gosiu (heh juz wiem jak masz na imie a Ty dalej nie znasz mojego ale cos nie bardzo chcesz na kawe wyskoczyc - nie boj sie nie jestem starym dziadkiem ani jakims wariatem - chyba )
pozdrawiam Majonez *************************** Majonez - nie odnosisz wrażenia, że jakiś przyszły biochemik o nicku Majonez wykorzystuje forum do załatwiania spraw nie związanych z nagrywaniem i należy mu postawić kłódę |
![]() |
![]() |
#8 | |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() i jak sie przed tym zabezpieczyć / jakiś nowy ogniomórek potrzebny czy wystarczy w starym jakąś nieudokumentowaną funkcje aktywować? ![]() end off topic a co do TAO to potwierdzam i że jeszcze dodam że w TAO nici z nadpalania ponad wymiar płytki a co do tych poziomów zagnieżdżeń to tak 1 or 2 więcej raczej nie powinno robić kłopotu / gorzej jak jest to tak z 20 poziomów bo tego to na pewno pod dosem się nie zobaczy pozdro
![]() |
#9 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.03.2002
![]() |
Oj, Majonez...
Panowie, trochę zrozumienia. Rzut oka za Window... I co widać?!Wiosna! Słoneczko grzeje, może to nie 40x/12x/ ale też przynosi efekt. A swoją drogą Virgo, trafiłaś na podatny grunt (wiedzy - tej nieprzebranej i niezgłębionej, jaką skrywają Mens z Forum), więc czerp pełnymi garściami. Zanim przyjdzie jesień ;-)
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() |
Witam Wszystkich
![]() Nauka nie poszła w las, wydaje mi się że już w około siedemdziesięciu procentach wiem jak wypalać na Nero, hmm..... ponieważ jedna płyta z danymi, i jedna płytka z muzyka wyszła OK. bezbłędnie, ale mam jeszcze wątpliwości co do ikony CD Extra i Mixed Mode i stąd moich pytań ciąg dalszy: ![]() 1. Ikona CD Extra, do czego służy, i w niej nie rozumiem 2 zakładek, Opcje CDA, oraz Audio CD, proszę opiszcie biżej ![]() Po kliknięcu, NOWY otwiera się okno a w nim już gotowe dwa Folery CD Plus, i Pictures, co to jest i do czego służą, oraz co poprzez tą ikone się nagrywa ![]() 2. Ikona Mixed Mode CD, do czego służy, wiem że można nagrywać dane i pliki audio, ale w takim razie dlaczego nie można odsłuchać pliku audio MP3 w tej opcji programu (już po przeciągnięciu) o jakie zwykłe pliki chodzi, to co konkretnie w niej nagrywać ![]() 3. Ikona Video CD, oraz ikona Super Video CD, czy można coś na ten temat zrozumiałym językiem ![]() 4. Co to są sterowniki ASPI, i do czego służą, na stronie CDRinfo jest i można ściągnąć Wnaspi32, (czy jakoś tak) czy ja to muszę instalować ![]() 5. Co to jest Plugin WMA dla Nero, i czy muszę zainstalować do Nero 5.5.8.0 ![]() Starałam się zastosować do porad w wszystkich postach, nawet ściągnęłam z cdrinfo plik opisujący Nero mv50pis, ale to jest to samo co jest na stronach które już wcześniej przestudiowałam i nie ma tam tych szczegółów o które proszę. Dziękuję wszystkim za okazaną pomoc i poświęcony dla mnie czas (moim pytaniom) całuski dla wszystkich ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam, Virgo ![]() ![]() PS. Majonez, bardo chętnie wypiła bym z tobą tą kawę, ale mieszkam, pracuję, i kontynuuje dalej naukę, bardzo daleko od Wrocławia, więc sam rozumiesz, ale w życiu nigdy nic nie wiadomo może kiedyś będzie ku temu okazja ![]() Ale poczta elektroniczna od wszystkich przyjaciół, zawsze mile widziana ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Cytat:
![]() A gdybyś skorzystała z mojej sugesti i zainstalowała Wiona pozostałoby tylko klikać myszą. Jednym słowem... nie ma to jak dobra sugestia. ![]() A skoro do Wrocławia masz daleko... Pozdrawiam
![]() |
#12 |
`
![]() |
cd mixed i cd ekstra to dwa "sposoby" nagrywania plyt mieszanych ( audio+dane)> Roznica miedzy nimi jest taka, ze raz sciezka z danymi jest na poczatku plyty, a raz na koncu
**************** PS. Majonez, bardo chętnie wypiła bym z tobą tą kawę, ale mieszkam, pracuję, i kontynuuje dalej naukę, bardzo daleko od Wrocławia, więc sam rozumiesz, ale w życiu nigdy nic nie wiadomo może kiedyś będzie ku temu okazja ********************************** PS. Majonez, bardo chętnie wypiła bym z tobą tą kawę, ale mieszkam, pracuję, i kontynuuje dalej naukę, bardzo daleko od Wrocławia, więc sam rozumiesz, ale w życiu nigdy nic nie wiadomo może kiedyś będzie ku temu okazja **************************** Virgo - Pedros jest na drugim koncu Polski w grodzie z Koziołkiem w herbie, tak ze kawa w towarzystwie wytrawnego palacza nie jest do końca wykluczona |
![]() |
![]() |
#13 |
`
![]() |
[quote]cana (17-04-2002 14:50):
no co Ty, przecież to biochemia ![]() ![]() ![]() ******************* Fakt Cana - nie pomyslalem, ze obecna biochemia i biotechnologia - to wlasciwie wszystko od bimberku po majstrowanie przy owcy Dolly. I dlatego Majonez robi z nami co chce. Ale poniewaz jest pracowity to chwala mu za to |
![]() |
![]() |
#14 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
Bgn ja i tak wolę montowanie bimberku od zabaw z owczym DNA / npo chyba ze wezną się za moje DNA i dostanę patent na ultradługowieczność i ultrahipersuper regenerację tkanek / watroba do bimberku
![]() pozdro |
![]() |
![]() |
#15 | |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Cytat:
![]() Co do przetwarzania i montowania Cany to jestem za, lubię czasem poprzetwarzać, przynajmniej płyty świecą wtedy wszystkimi kolorami tęczy... Pozdrawiam
![]() |
|
|