![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.01.2002
![]() |
Clony XXL a sterowniki ASPI
Wiem ze to juz bylo opisywane na stronie ale wykonalem wszystko krok po kroku tak jak jest to opisane i dalej nie dziala mnie prawidlowo Clony XXL , mianowicie wyswietla napis "ASPI not loaded" (lub jakos podobnie).
Moze ktos zna jakies remedium na to bo juz mnie szlag trafia. Problemow z nagrywaniem nie mam bo jak wiadomo wiekszosc szanujacych sie programow posiada wlasne sterowniki ASPI. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Re: Clony XXL a sterowniki ASPI
Cytat:
najpierw skilku stare aspi potem restart potem zainstaluj forceaspi i potem restart na 99% powinno pomoc
![]() |
#3 |
Forumator
Data rejestracji: 26.02.2002
![]() |
Albo wrzuć plik z załącznika do folderu ClonyXXL - działa na 100%
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.08.2002
![]() |
W systemie windows XP regularnie jest wywalana biblioteka wnaspi32.dll więc raczej te restarty (do tego systemu) są niewskazane.
Ja robię tak, uruchamiam frcASPI17 INSTASPI.BAT i odrazu clony - wtedy działa RaDaR |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
Wywalana
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Cytat:
a restart jest jaknajbardziej przydatny i nie ma wplywu na to czy wnaspi32.dll jest w wystemie czy tez nie ma
![]() |
#7 | |
Bywalec
Data rejestracji: 12.08.2002
![]() |
Cytat:
Nic nie pomieszałem XP (PL Home b.2600) wywala po restarcie (uruchomieniu itp. itd.) bibliotekę wnaspi32.dll - Nie wiem jak u innych pod XP u mnie tak się dzieje RaDaR |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.06.2002
![]() |
U mnie pomogły
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 06.08.2002
![]() |
przeciez sa nowe wnaspi32 dedykowane pod xp
|
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
![]() |
Juz sobie poradzilem i dziekuje wszystkim za pomoc.
Clony XXl dziala poprawnie a problem byl w instalce do sterownikow aspii. Mianowicie byl tam blad a dokladniej brakowalo tam lini ktore kopiowaly dwa pliki do systemu (winaspi.dll oraz wowpost.exe), dopiero wnikliwe przesledzenie kodu tejze instalki i porownanie z plikami jakie powinny sie znajdowac na dysku daly rozwiazanie. Problem dotyczyl sterownikow w wersji 4.71 i pobrane byly z tej strony w chwili pojawienia sie artykulu. Przekopiowanie pliku winaspi32.dll do katalogu gdzie sie znajduje Clony XXL nie pomaga a wrecz sie wogole nie uruchamia. Ostatnio zmieniany przez MrKramer : 20.08.2002 o godz. 10:35 |
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
![]() |
Okazuje sie ze nie jest tak kolorowo jak to pisalem poprzednio. Clony XXL znowu prosi o restart komutera bo nie znalazl sterownikow aspii.
Poddaje sie "KOBIETA MNIE BIJE" |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.08.2002
![]() |
po zainstalowaniu clony
zainstalaluj nero 5590 nie wiem co to ma wspólnego ale u mnie zadziałało i jest ok |
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.05.2002
![]() |
ma tyle, że nero ma własne sterowniki ASPI
|
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.08.2002
![]() |
Podaj namiary na maila to wyślę Ci "ASPIS" ściągnięty ze strony ClonyXXL i u mnie na XP działa bez problemu.Wersja instalacyjna.
#15 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 20.06.2002
![]() |
ClonyXXL współpracuje najlepiej ze sterownikami ASPI w wersji 4.60(1021), które są na stronie CDRInfo.
Pamiętać należy, że samo kopiowanie jakikolwiek plików typu winaspi32.dll do katalogu niedaje rezultatu gdyż potrzebny jest wpis do rejestrów windows. Doskonałym pakietem jest ForceAspi z programem aspichk.exe. Należy wcześniej odinstalować bieżące sterowniki ASPI. Prawidłowo zinstalowane sterowniki ASPI powinny zawierać cztery pliki; i tak dla: Windows 98 i ME: windows\system\iosubsys\apix.vxd windows\system\apienum.vxd windows\system\winaspi.dll windows\system\wnaspi.dll Windows NT/2000/XP: windows\system32\drivers\aspi32.sys windows\system\wowpost.exe windows\system\winaspi.dll windows\system\wnaspi32.dll |
![]() |
![]() |
|
|