![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Zabezpieczenia Audio CD
Mam do skopiowania płytę Audio CD będącą kopią na CD-R pewnego bootlega. Niestety nijak mi się to nie chce udać. Moja nagrywarka nawet nie może jej odtwarzać, a zwykły CD-ROM może - dlatego myślę, że płyta jest jakoś zabezpieczona.
Próbowałem wielu sposobów. WinOnCD poddał się podczas wczytywania płyty. Żaden z programów wykrywających zabezpieczenia nie wykrył niczego. Zainstalowałem Clone CD. Wczytał, skopiował, ale powstała płyta kompletnie bez dźwięku, za to z podziałem na poszczególne utwory. Pomyślałem, że skoro można odtwarzać ją na zwykłym CR-ROMie, to powinno dać się zrzucić ją na dysk za pomocą jakiegoś programu. Niestety ten też odmówił współpracy - "zamyślił się" na początku kopiowania i tak już pozostał. Dodam, że mam Teac W54. Jakieś pomysły? Z góry dziękuję! |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.06.2002
![]() |
Ja miałem taki problem jak moja płyta była z deko słabo wypalona. Nie napisałeś czy chodzi ci ona na odwarzaczu hifi?
|
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
sprubój ja przerobic np. na mp3 albo wav i ztego nagraj ale na tym czytniku co ci czytal
|
![]() |
#4 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
"zripój" do wav'a a next załaduj na cdr nap za pomocą winoncd / zrzet z jednedo do wav na hdd a next sprawdzenie czy są ok i wypalenie/ ja zwykle uzywałem i uzywam tej metody jak oryginał jest porysowany albi wywala płedy podczas odczytu w wypałce izawsze to pomaga
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.05.2001
![]() |
Cze !!!
Mam ( tak mysle) czesciowe rozwianie tego problemu. Dobra walne jasno i krotko Mam plik o nazwie Cdfs.VXD ktora nalezy przekopiowac do : X:\Windows\system\Iosubsys\*.* po czym restartnac kompa.Po restacie w CD romie na plycie CD ukaza ci sie pliki WAV + sciezki CDA. W tej systuacji mozesz spokojnie przekopiowac pliki wav na HDD eksploratorem bez zadnego dodatkowego softu. Jak jestes zainteresowany tym plikiem daj znac. |
![]() |
![]() |
#6 |
Kinetic
Data rejestracji: 09.04.2001
![]() |
Nie jestem fanem tego pliczku cdfs... bo robi niepotrzegne zamieszanie (lepiej użyć programu - moje zdańsko rzecz jasna)
Ej napisz co sie dziej gdy włożysz płyte kiedy nie masz otwartego żadnego programu (tzn. na czysty system bez żadnych otwartych okien i progsów Narka. Gazor |
![]() |
![]() |
#7 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.01.2001
![]() |
swieta racja gazor, kiedys zrobilem sie w wala, bo nie zostawilem backupu starego pliku, a ten zdrowo zaczal mnie wkur....., radzilbym uzywac jakiegos softu.
pozdro |
![]() |
![]() |
#8 | |
Gość
|
Cytat:
Próbowałem za pomocą nagrywarki i zwykłego CD-ROMa. CD-ROM odtwarza płytę (nagrywarka nawet tego nie zrobi), ale nie może jej zapisać do wav. |
|
![]() |
#9 |
Gość
|
Sprobuj zrzucic te scieżki Nerem.
Jak Ci CD-ROM odtwarza płyte, to podczas odtwarzania płyty może ten dzwięk "przechwycic" (ja tak kiedys robiłem) Ja mam Taki program (taka wierze) YAMAHA32 i kiedy odtwarzam CD-ROMA moge spokojnie nagrac do wava. Troche to trwa, ale jak inaczej nie idzie... W ostatecznosci pozostaje ci plik cdfs.vxd (czy jakos tak) Jak nie wiesz o co chodzi z tym plikiem to pisz smiało. Gazor |
![]() |
|
|