![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Co daje BIOS 1.06 w LG CED-8083B ?
czekam na odpowiedz na pytanie zamieszczone w temacie, no i jak ktos cos wie na ten temat to niech napisze cy to sie oplaca robic
|
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Zmieniłem bios w mojej LG 8083B (nie wiem czy miałem 1.00), którą kupiłem w lipcu br. operacja pzreszła bezboleśnie (zgodnie ze wskazówkami z tej strony). Uzyskałem obsługe CD textu dla CD audio(próbowałem to zrobic w WinOnCd, ale nie wychodziło, jak sie okazało mój CD rom LG XX22 go nie obsługuje i pozatym trzeba miec soft( pseudo wieże na emulacje CD textu) tak podaje CDrinfo.pl. Dao Raw dalej nie ma. Clon wykrywa SUB Sao RAW. NOwy WinonCD 3.8 wykazuje jednak że nagrywarka ma DA. J ajescze tego nie próbowałem (brak orginałów pod ręką
![]() Czółko |
![]() |
#3 |
Gość
|
czy ty zmieniles bios na oryginalny z LG i masz mozliwosc nagrywania x8? czy zmieniles na ten przerobiony od 8080B? A jak bym cie mogl jeszcze prosic to sprawdz wersje biosu jaka miales wczesniej, jest napisana na naklejce na obudowie CDR "ROM VERSION 1.XX"
Wesolych swiat 6 |
![]() |
#4 |
Gość
|
Skorzystałem z biosu z cdrinfo (czyli przerobiony) mój bios był chyba w wer. 1.5, ale sprawdze jak pisałeś.
Pełna odpowiedź dam ci jutro dzięk za życzenia i nawzajem. |
![]() |
#5 |
Gość
|
skoro juz bedziesz mi odpowiadal to moze wiesz przy okazji, jak przerobic moja 8083B z firmwarem 1.00 (podobno nie da sie go flashowac, ale to bzdura).
wiem tyle ze sposob z cdrinfo.pl nie dziala na firmware 1.00 - KASZANI NAGRYWARKE !!!!!!! juz mialem ja w serwisie z tego powodu |
![]() |
#6 |
Gość
|
miałem y bios wer.1.05, a nie jak napisałem 1.5. Co do zmiany w twojej wersji, autorem "porawki mojego biosu był Mariusz Waskowiec (marwask@interia.pl). On nadpisał ten bios w wer.1.06. Nie wiem czy próbowałeś zrobić tak jak on radził i ci nie wyszło, czy kombinowałeś z biosami od HP, który to robi gówniane biosy do LG. Jeśli zrobiłes tak jak napisał i nie wyszło to spróbuj sie znim skontaktować (adres podałem na poczatku) i poproś o radę, ja nie czuję sie na siłach. Lub przeczytaj dokładnie forum CDR wstecz o jakieś 40 dni tam pisało troche ludzi o problemach z biosem. W porządku też jest taki gość o pseudo Kricho w forum na pewno znajdziesz jego adres, on chyba jest lepszy w te klocki, moze cos zaradzi.
Wesołych swiąt |
![]() |
#7 |
Gość
|
Jeśli masz BIOS v1.00 to masz problem: na stronach LG (również w readme do BIOSu 1.06) jest napisane, że ver.1.00 się NIE FLESZUJE !!! Nie wiem, na ile to prawda, ale skoro u ciebie nie działa - to znaczy się prawda. Ale radziłbym ci skombinować sobie BIOS 1.05 lub 1.04 - te napewno się fleszują (nie wiem, czy to sprawa kosci w napędzie, czy samego BIOSa - jeśli kości to możesz zapomnieć o fleszu). Powodzenia i wesołych świąt.
|
![]() |
#8 |
Gość
|
Czesc Wam!
Jesli ktos z Was szuka programu do flashowania do LG to prosze do mnie napisac a przesle go. Mam LG CED-8080B, na poczatku mialem firmware 1.00, ale dzieki temu progsikowi mam 1.06 i poszlo bez problemow. -- Pozdrawiam i wesolych swiat!!! PS. Sorki, ze nie przeczytalem dokladnie postow, ale mam malo czasu, bo wychodze lecz wieczorem bede w chacie, wiec podesle ten plik jak bedzie ktos chcial, OK? |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.06.2002
![]() |
Wlasnie "sflashowalem" biosa w mojej LG8083B, no juz od teraz mam 8080B. Jestem w fazie testow ale najwazniejsze nagrywanie CDR x8 dziala bez problemow.
BTW. Probuje odpalic PSXCopy na Win ME i nie daje rady moze ktos to rozwiazal. |
![]() |
![]() |
|
|