![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.11.2001
![]() |
Co To jest "Correct EFM encoding of regular bit patterns"?
Witam !!
Moje pytanko nie do końca brzmi co to jest "Correct EFM encoding of regular bit patterns" ale raczej czy jak nagrywarka to potrafi to lepiej przy omijaniu zabezpieczeń czy nie. Moje pytanko jest stąd że kupiłem sobie TEACa 24x i w liście TEACów na stronie autorów CloneCD jest to jedyny teac jaki to ma !! Więc finalnie - jak w nagrywara potrafi "Correct EFM encoding of regular bit patterns" to jest lepsza od takiej co nie potrafi czy gorsza? Tomaszu G |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.05.2001
![]() |
W skrócie, mając "correct EFM [...]" radzisz sobie z tzw. "słabymi sektorami", poniżej wklejam kawałek mojego posta sprzed jakiegoś czasu na podobny temat.
Dla wyjaśnienia: Twoja nagrywarka NIE MA problemów opisanych poniżej, jest więc "lepsza" ![]() Zabezpieczenie SD2 charakteryzuje się obecnością tzw. "słabych sektorów" - sektorów, z których nagraniem (z przyczyn technicznych - sposób kodowania bitów jako odpowiednie sekwencje plamek wypalonych i nie, fachowo - EFM encoding) część nagrywarek ma problem, natomiast nie ma tego problemu tłocznia oryginałów. [...] ... i Twoja nagrywajka. Mam nadzieję, że coś wyjaśniłem. Pozdro.6 |
![]() |
![]() |
|
|