Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.02.2003, 12:54   #1
dexter74
Bywalec

Data rejestracji: 29.07.2002
dexter74 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czy istnieje emulator CD-RW?

Chodzi mi o to, aby po zainstalowaniu tego emulatora inne programy widziały "wirtualną nagrywarkę" w systemie.
Nie chodzi mi tu o coś w stylu NeroImageDrive, bo widzi tylko Nero.
dexter74 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.02.2003, 13:13   #2
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nie wiem czy dobrze zrozumialem, ale wyprobuj daemon tools, jest w plikach na cdrinfo.
Stary 13.02.2003, 13:23   #3
dexter74
Bywalec

Data rejestracji: 29.07.2002
dexter74 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Niestety nie o to mi chodzi...

Progsy takie jak Daemoon pozwalają zamontować obraz płyty jako wirtualny napęd.

Ja szukam czegoś, co będzie widziane w systemi jako nagrywarka. Np. Nero widziałby NeroImageDrive i tą właśnie nagrywarkę.
dexter74 jest offline  
Stary 13.02.2003, 13:56   #4
Yahol
Gość

Nie do konca rozumiem! Tzn. sadze, ze nie istnieje cos takiego jak virualna nagrywarka.
Nero chyba nie zobaczy zadnego virtuala, jako nagrywarki, ale musisz sprawdzic inne emulatory, jest ich w koncu kilka. VirtualCD, Paragon, Fantom i inne.
Albo zobaczyc jakies programy do nagrywania, ktore tworza swoje emulatory.

Stary 13.02.2003, 14:00   #5
para
Guru

Data rejestracji: 18.11.2002
para niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Chyba chodzi o emulator CD-ROM z którego można korzystać jak z twardego dysku czyli kasować i dodawać pliki, a widoczny byłby w systemie jako CD-ROM. No bo trudno mi wyobrazić sobie jak możnaby w takim napędzie załadować pustą płytę żeby ją nagrać.

Ostatnio zmieniany przez para : 13.02.2003 o godz. 14:05
para jest offline  
Stary 13.02.2003, 14:18   #6
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Yahol napisa***322;(a)
Nie do konca rozumiem! Tzn. sadze, ze nie istnieje cos takiego jak virualna nagrywarka.
Nero chyba nie zobaczy zadnego virtuala, jako nagrywarki, ale musisz sprawdzic inne emulatory, jest ich w koncu kilka. VirtualCD, Paragon, Fantom i inne.
Albo zobaczyc jakies programy do nagrywania, ktore tworza swoje emulatory.
Nero ma nagrywarkę do robienia obrazów, ma też emulator CD - z jednym tylko napędem, emuluje obrazy *.iso i *.nrg. 8)
esem jest offline  
Stary 13.02.2003, 17:04   #7
Openheimer
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.02.2003
Openheimer w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wiem o co ci chodzi ale jeszcze tego nie widziałem .Dla mnie by było super jak by jeszcze robiło za DVD-RW . Można takie coś napisać przecież to to samo co virtualny napęd tylko jeszcze z nagrywaniem . Panowie od Clone dawno dawno temu coś takiego obiecywali i nic .
Dlaczego nikt nie widzi w tym tym sensu ? Jak byś znalazł takie coś to krzyknij.
Openheimer jest offline  
Stary 13.02.2003, 17:14   #8
Yahol
Gość

W dalszym ciagu, ni cholery nie kumam!
Co to jest wirtualny naped z nagrywaniem?
Przecie jak virtual zrobi obraz plyty, to mozna ja wypalic pod np. Clonem, a jak sie uprzec to i Nero (w locie-pokazuje mu sie virtuala)
Wiec, poprosze, o przelozenie tego problemu na jakis zrozumialy dla mnie text!
A Nero ma image recorder, do robienia obrazow, czyz nie?

Stary 13.02.2003, 18:15   #9
esem
OldBoy

esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Yahol napisa***322;(a)
W dalszym ciagu, ni cholery nie kumam!
Co to jest wirtualny naped z nagrywaniem?
Przecie jak virtual zrobi obraz plyty, to mozna ja wypalic pod np. Clonem, a jak sie uprzec to i Nero (w locie-pokazuje mu sie virtuala)
Wiec, poprosze, o przelozenie tego problemu na jakis zrozumialy dla mnie text!
A Nero ma image recorder, do robienia obrazow, czyz nie?
Tak, ma. Zawsze miał. Możesz sprawdzić w menu: wybór nagrywarki: wirtualna (Image recorder)albo fizyczna.
Niezależnie możesz założyć jeden napęd wirualny CD. 8)
esem jest offline  
Stary 13.02.2003, 19:58   #10
Yahol
Gość

Cytat:
esem napisa***322;(a)
Tak, ma. Zawsze miał. Możesz sprawdzić w menu: wybór nagrywarki: wirtualna (Image recorder)albo fizyczna.
Niezależnie możesz założyć jeden napęd wirualny CD. 8)
Toc to przecie qwa wiem!
Ale o co chodzi w tej wirtualnej nagrywarce - nie!
Nic to!
Pedzimy dalej!
Nie musze wszystkiego rozumiec!

Stary 13.02.2003, 20:44   #11
esem
OldBoy

Yahol, przecież to proste. Wirtualna nagrywarka to narzędzie do nagrywania wirtualnych obrazów.
Pomyśl przez chwilę wirualnie. 8)
esem jest offline  
Stary 13.02.2003, 22:14   #12
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
esem napisa***322;(a)
Yahol, przecież to proste. Wirtualna nagrywarka to narzędzie do nagrywania wirtualnych obrazów.
Pomyśl przez chwilę wirualnie. 8)
No i dla mnie sens tego tez jest wirtualny

Twoje uprawnienia: