![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.03.2002
![]() |
co jest kurde?
Witam.
Mam taki problem, Mam Nero 5.5.10.0 oraz LiteOna LTR 40125s Problem polega na tym, ze jak chcę z dysku nagrać film na płyte to owszem nagra ale w 5 - 7 minut. Tz nagrywanie trwa szybko ale jak juz jest 100% to pisze Lead in Lead out to trwa długo chyba tyle co nagrywanie. Nero zachowuje sie dziwnie tak jakby zawiesza nagrywarka tez tak jakos dziwnie wlancza sie i wylancza... Po 3 minutach wszystk owraca do normy i mowi, ze nagrywanie odbylo się z powodzeniem. gdy chcem zobaczyc co jest na plycie komp zawiesza się albo jak juz wejde na plytke to jak klikne plik to tez sie zawiesi... nieraz fiulmu nie mozna odtworzyc... Plytki to Platinum oraz X power. Tego pare dni temu nie było. nagrywarka nie jest czesto uzytkowana. Wydaje mi się, ze to coś z nero albo cos z systemem bo jest niezle zapchany.... Co o tym sądzicie? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Alojzy
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
1. Zmień płytki na lepsze
2. Nagrywaj wolniej 3. Nie stosuj zbyt dużego overburningu 4. Zadbaj o komputer (Norton System Works 2003, uaktualnienie sterów i takie tam) |
![]() |
![]() |
#3 |
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
moze jeszcze ASPI i sprawdz czy wlaczone DMA.
Przeprowadz konserwacje systemu i defragmentacje dysku. Mozesz tez sprobowac przeinstalowac Nero. ![]()
|
|