![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#5 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Cytat:
Ja tesh sie nie kłuce bo nie w tym rzecz polega - poprostu pokazuje ze na koncu cd ten naped osiaga ta prdkosc a srednia predkosc odczytu wynosi 40x Moze mi nie uwierzysz ale nagrywam w locie z maxymalna predkoscia z jaka moge nagrywac czyli 44x i bufor wynosi 98% - jak chcesz to moge cos nagrac on the Fly 44x i zrobic zrzuty ekranu - nie ma sprawy ![]() Jesli chodzi o predkosci - sa to podawane maxymalne predkosci jakie moze osiagnac naped w sprzyjajacych mu warunkach - wiec nie zawsze on sie rozkołysze do takiego speeeda ![]() Nie jest powiedziane ze cdrom 40x jest zawsze wolniejszy od tego 52x to wszytsko zalezy od wielu czynników. Pozdrawiam wszytskich ![]() ---------------------------------- Aha zapomniałem dodac - jak wyłacze DMA to nie ma mocnych nie moge nagrywac nie wazne czy w locie czy z hdd szybciej nish 16x - poprostu komp sie dusi i nie moze szybciej. Tak wiec moja rada dla autora watku - właczenie DMA, instalacja ASPI oraz wyłączenie programów w tle szczególnie antywirusowych które bardzo skutecznie spowalniaja transfer danych - skanujac strumien / Golomb miał z tym problem - i okazało sie ze Norton skutecznie spowalniał mu kompa / po wyłaczeniu tego cuda wszytsko było ok. ![]() Ostatnio zmieniany przez Laser : 26.02.2003 o godz. 22:02 |
|
![]() |
|
|