Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Co jest zgrane z tym 52x ?! (https://forum.cdrinfo.pl/f2/co-jest-zgrane-tym-52x-17277/)

memorando 27.02.2003 13:58

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

Nagrywarke i Cdrom mam podpiete na jednej tasmie / tej co dostalem z YAMAHA;) / ale jest to zwykła 40 zyłowka - do pierwszego kanału kontrolera IDE na płycie głownej.

Obydwa napedy właczone maja DMA - nagrywałem NERO

Wszytsko pod kontrola Win2k SP2 PL

ASPI 4.72

Pozdrawiam;)

------------------

YAMAHA jest na MASTER
ASUS na slave

Posluchaj jak masz chipset intel;a daj sp 3 to będziesz mial dma 66i idiotyczne jest dawanie sp 2 ktory ma dziur tyle że glowa boli

pali 27.02.2003 14:08

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

Ja mysle ze to moze byc bug - bo na rysuknku YAMAHA jest wpieta w drugi wtyk na tasmie IDE - moze przyjeli ze jak sie podpina urzadzenie na pierwszym górnym złaczu to powinno byc ono na master a jak na tym nizszym to na SLAVE ??

Serio innej teori nie mam:blee:

A ja niestety nie mam pojęcia jaka jest naprawdę technicznie różnica pomiędzy panem a niewolnikiem. Jak to podłączyć wiem, ale co tam w środku piszczy... Postaram się dowiedzieć i zobaczymy po co YAMAHA ma taki rysuneczek.

Laser 27.02.2003 14:16

Cytat:

memorando napisa***322;(a)
Posluchaj jak masz chipset intel;a daj sp 3 to będziesz mial dma 66i idiotyczne jest dawanie sp 2 ktory ma dziur tyle że glowa boli
Witam !

Jak to DMA 66 na kontrolerze 33 ?

Mozesz wyjasnic - nie interesowalem sie SP3 bo móili ze to to samo co SP2 tylko ze szpiegami od M$ - musze zgłebic temat;)

pali 27.02.2003 14:26

Cytat:

pali napisa***322;(a)
A ja niestety nie mam pojęcia jaka jest naprawdę technicznie różnica pomiędzy panem a niewolnikiem. Jak to podłączyć wiem, ale co tam w środku piszczy... Postaram się dowiedzieć i zobaczymy po co YAMAHA ma taki rysuneczek.
To ja już się dowiedziałem: czy slave czy master to nie ma żadnej róznicy (chyba, że cd-rom zastrajkuje, bo taki będzie). A YAMAHA pewnie zaleca slave, bo wtedy jest mniej kabla do kontrolera. Z mojej strony EOT.

Patrix 27.02.2003 14:33

mam asusa 52 na osobnym kablu niż nagrywara
i śmiga on the fly ok 40x

memorando 27.02.2003 14:40

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

Jak to DMA 66 na kontrolerze 33 ?

Mozesz wyjasnic - nie interesowalem sie SP3 bo móili ze to to samo co SP2 tylko ze szpiegami od M$ - musze zgłebic temat;)

Idioci nie ludzie jak masz via hyperion 445 daj najpier sp 3 potem via hyperion jak masz nowy komp idioto to masz na dysk twardy dma 66 lub 100 a to osiągniesz dając tylko sp 3 i dla chipsetow via włącz dma dla dysku cdromu nagrywary po drugie nagrywara kategorycznie master dysk twardy też na osobnej taśmie powinieneś mieć 2 kanaly po trzecie jak dysk jest primary master to ma swoje dma albo 66 albo 100 jak nowy albo 133 a nagrywara na secondary master ma swoje dma czyli 33 jak myślisz to chyba wiesz po co jest sp 3? ma wszystkie poprawki bugow ktorych nie ma w2k z sp 2 i wejdx na windows update po zaladowaniu sp 3 nie ścigają .........Bo mialem sp 2 i też mialem tego buga dalem sp 3 i wszystkie poprawki wyłaczylem komendą diskperf -n wydajność dysku testera i dalem dma i wszystko śmiga mam nagrywarę razy 48 i mam w locie 34
pozdrawiam

Laser 27.02.2003 15:35

Cytat:

Idioci nie ludzie jak masz via hyperion 445 daj najpier sp 3 potem via hyperion jak masz nowy komp idioto to masz na dysk twardy dma 66 lub 100 a to osiągniesz dając tylko sp 3 i dla chipsetow via włącz dma dla dysku cdromu nagrywary po drugie nagrywara kategorycznie master dysk twardy też na osobnej taśmie powinieneś mieć 2 kanaly po trzecie jak dysk jest primary master to ma swoje dma albo 66 albo 100 jak nowy albo 133 a nagrywara na secondary master ma swoje dma czyli 33 jak myślisz to chyba wiesz po co jest sp 3? ma wszystkie poprawki bugow ktorych nie ma w2k z sp 2 i wejdx na windows update po zaladowaniu sp 3 nie ścigają .........Bo mialem sp 2 i też mialem tego buga dalem sp 3 i wszystkie poprawki wyłaczylem komendą diskperf -n wydajność dysku testera i dalem dma i wszystko śmiga mam nagrywarę razy 48 i mam w locie 34
pozdrawiam

Witam !

I kto tu jest idiota ???

Od kiedy to sie na chipy INTELA instaluje drivery od VIA !!

BUHAHAHA !

Nie mam zadnych problemów z transferami i bez problemu nagrywam w locie z takim samym czasem jak z hdd - czyli 2;30sec

Pozdrawiam;)

Martin_TP 27.02.2003 15:37

Cytat:

Idioci nie ludzie jak masz (...)
Sam jestes idiota. Popierwsze Laser nie ma zadnego zakichanego VIA.. tylko Intela na BX'ie + Kontroler Promise UDMA66! (Jak bys uwaznie czytal posty to bys o tym wiedzial) ha ha... ale widac to Ci obce :) Po drugie bzdure gadasz ze na UDMA33 da sie uruchomic DMA66 lub 100 ha ha.. ciekawe jakim cudem obejdziesz techniczna specyfikacje chipsetu... LOL :P A DMA to tez ma wlaczone.. wyraznie bylo zreszta napisane. Znow brak umiejetnosci logicznego czytania wychodzi kolego.. lol :P Co do SP3.. to kolega sie tylko bal spywaru od MS i dlatego nie chcial instalowac... o tym tez pisalo.. :)

-Sid-The-Rat=> 27.02.2003 17:16

memorando - sugeruje przeproszenia lasera...

ponowny wyjazd z idiota moze blyskawicznie zakonczyc twoja kariere tutaj

pali 27.02.2003 17:24

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
memorando - sugeruje przeproszenia lasera...

ponowny wyjazd z idiota moze blyskawicznie zakonczyc twoja kariere tutaj

Proponuję aby memorando zrobił to tutaj i w osobnym wątku p.t. "Przeprosiny". A jak nie zechce, to bądź konsekwentny.

-Sid-The-Rat=> 27.02.2003 19:42

za wypadek przy pracy nikomu wlos z glowy nie spadnie - bananki leca za nieuzasadnione 'zjazdy' po kims

Bartez 28.02.2003 03:08

Cytat:

Idioci nie ludzie (...)idioto(...)
pozdrawiam

oj nieladnie, nieladnie
radze uwazac z takimi wypowiedziami bo na tym forum nie toleruje sie "wszystkowiedzacych mastahow"
kilku juz zakonczylo swoja kariere na forum
przepros i po sprawie...

memorando 28.02.2003 04:09

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

I kto tu jest idiota ???

Od kiedy to sie na chipy INTELA instaluje drivery od VIA !!

BUHAHAHA !

Nie mam zadnych problemów z transferami i bez problemu nagrywam w locie z takim samym czasem jak z hdd - czyli 2;30sec

Pozdrawiam;)

\Nie zrozumialeś sp 2 obsluguje dma tylkko dla chipsetów intela mowię o dma 66 lub wyższym dopiero jak dajesz sp 3 masz możliwość dawania dma dla innych chipsetow niezbyt jasno sprecyzowalem za to sorrki

Laser 28.02.2003 15:46

Cytat:

\Nie zrozumialeś sp 2 obsluguje dma tylkko dla chipsetów intela mowię o dma 66 lub wyższym dopiero jak dajesz sp 3 masz możliwość dawania dma dla innych chipsetow niezbyt jasno sprecyzowalem za to sorrki
Witam !

Ok teraz rozumiem.

W takim razie mam pytanko - czy trzeba instalowac Intel INF Update po zainstalowaniu SP3 ?? - INF update tesh daje od siebie jakies driversy dla chipsetu ??

Pozdrawiam;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:40.