![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Gość
|
Nadpisywanie CD-R ?
Czytałem kiedyś w czasopiśmie ( nie pamiętam jakim ), że można nagrywać płyty CD-R ( nie mylić z CD-RW ) więcej niz raz. Nie chodzi mi o dopisywanie do płyty ale o zapisanie ponowne ( w mijsca zapisane poprzednio na płycie - żebm był dobrze zrozumiany ) .
Byłbym wdzięczny za możliwie szczegółowe informacje na ten temat ( czy,czym i jak to robić ). mariushek |
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.01.2001
![]() |
chyba w pismie fantasy.
dane o stanie plyty sa zapisane w Table Of Contents, natomiast aby plyta byla widziana jako czysta to musisz to (TOC) wyczyscic. reszta powierzchni plyty moze byc zapisana, to nie ma znaczenia przy ponownym nagrywaniu. na plycie cdr tego nie wyczyscisz ( chyba ze kwasem albo papierem sciernym). zreszta nie widzisz, ze cdrw sa inne niz cdr (nosnik), kiedys wnikalem, jak to dziala, ale nie pamietam wiec nie chce walnac jakiegos glupstwa. |
|
|
|
|
#3 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.05.2001
![]() |
można ale jak to działa to nie mam pojęcia np na yamaha 4x4x16 scsi mojemu koledze się to udaje nagrywa jedną grę która chodzi późnniej na niej drugą która też chodzi sam mu nie wierzyłem ale zobczyłem to na własne oczy nadmieniam że nie da się tego zrobić na wszystkich cd-r
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.01.2001
![]() |
skoro tak to zwracam honor
.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Gość
|
Cytat:
Z tego co pamiętam w artykule pisano ( czsopismo popularne typu Enter,Chip lub PC Wodld Komputer ) , że nowo nagrywane pliki powinny zajmować większą pojemność na płycie i najepiej nagrywać na mniejszej prędkości, bo ponoć wypalona ścieżka jest wtedy głębsza i szersza, i dokładniej przesłania poprzednie dane. Ten artykuł czytałem juz jakiś czas temu ( 1,2 lata temu ) i nie wiem czy dotyczy to dzisiejszych nagrywarek i płyt. |
|
|
|
#6 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.05.2001
![]() |
on ma yamahę scsi 4x4x16, a program to chyba winon3,7
|
|
|
|
|
#7 |
|
Gość
|
Mission Imposible3.
To jest nie możliwe bo by płytke na wylot przejarało... Jesli nie zobacze - nie uwierze... Według mnie to jest absolutna bzdura i nawet gdyby to napisali w Playboyu to bym w to nie uwierzył. Raz zapisana płyta ma zjarazy nosnik i nie mozna jeszcze raz go zjarac bo sie rozwali. To jest tylko moja opinia a to jest na prawie 100% impossible ! Gazor |
![]() |
|
|