![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.03.2001
![]() |
Co do nagrywania pakietowego?
No wlasnie, co jest dobre? Kiedys uzywalem DirectCD ale potem musialem przeinstalowac system i teraz po tym progsie wszystko mi sie pier..li tzn. nie da sie kompa wylaczyc ale ponownie uruchomic, niby wszystko ok ale na sam koniec zamiast wylaczyc to pokazuje czarny ekran i migajacy kursor. Slyszalem ze niezly tez jest InCD, prawda to?
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.01.2001
![]() |
ano prawda, ale pomimo calej mojej niecheci do produktow adapteca DirectCD jest jepszy od InCD.
pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#3 |
Kinetic
Data rejestracji: 09.04.2001
![]() |
W zasadzie nie korzystam z tej możliwosci nagrywary, ale nasuwaja mi sie dwa pytania:
1. Na czym polega owa różnica miedzy tymi programami ? Czy jest on szybszy, wydajniejszy ? 2. Czy można to robić na plytach cd-r (jednorazówy)? W PoketCD pisalo ze mozna i tak oto pozbylem sie plytki. Pozdr. Gazor |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.06.2002
![]() |
Ja używam Prassi no i systematycznie pojawiają się błedy programik ten zawsze dodaje po pare kB do plików i dlatego zostają uszkadzane, a ostatnio to już mnie zadziwił :
znikło gdzieś 142 Mb niby wszystkie pliki na CDRW zajmują odpowiednią ilość Mb a jednak brakuje 2 katologów !!! Pozdro for everybody...... |
![]() |
![]() |
#5 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#6 |
Gość
|
Ja bawiłem się InCD i wydaje mi się oki. Trochę długo trwa formatowanie płytki ale sama możliwoć dodawania i usuwania danych z napędu robiła na mnie duże wrażenie
![]() Pozdrawiam. |
![]() |
#7 |
ele mele dutki
Data rejestracji: 08.01.2002
![]() |
Używam niezbyt popularnego PackedCD z nagrywarką Plextor 121032AT i co ciekawe nie mam żadnych problemów. Ostatnio zaciekawiło mnie, czy mogę edytować pliki bezpośrednio z płyty. Okazało się to możliwe. W plikach Worda i Excela wprowadziłem zmiany i zamknąłem z zachowaniem zmian. Wsio było OK.
Interesi mnie coś innego. Jaka jest trwałość płyt zapisywanych pakietowo? Czy spada w stosunku do zapisu multisesyjnego? PS: Wygoda z zapisem pakietowym jest naprawdę za***ista!! |
![]() |
![]() |
#8 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
hi
pockedcd ma problem z dopisywaniem do płytki np wykonanej w ver2.0 jeśli robisz to na maszynie z ver 3.0 są równierz kłopoty z odczytem / wiem bo sam tak miałem pomogło usuniecie 3.0 i wgranie 2.0 aby zamknąc płytke/ a zresztą po co tego używać, płytka zrobiona przy pomocy progsów do zapisu pakietowego to poprostu śmietnik / wolno sie czyta potrafi zgłupiec/ już lepiej użyć multisesji / i do tego bryka tylko pod windą 9x no i może 2000/ dawniej nt5 ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Gość
|
Z tego co wiem to takš płytkę wystarczy tylko odpowiednio zamknšć i każdy cd-rom jest w stanie to odczytać.
|
![]() |
#10 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
tak zfinalizowana ale tylko w w9x or 2000 /niezfinalizowanna tylko w wypałce/ zauważ że przy pierwszym włożeniu takiej płytki wgrywa stery do pakietowego , restartyje kompa i dopiero wtegy mozesz sie bawić a pod nt4 z sp5 na pewno nie bryka sprawdzałem
|
![]() |
![]() |
#11 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Wlasnie zarzucilem sobie DirectCD 5.0 i smiga az milo. Wiec dzieki za wszystkie odpowiedzi, zostaje przy tym.
![]()
|
|