![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.06.2002
![]() |
![]()
co z płytka CDR po błędzie "MEDIUM SPEED ERROR" jeszcze do wykorzystania czy do wyrzucenia?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Re: co z płytka CDR po błędzie ?
Cytat:
ewentualnie - jeśli była multisesyjna - możesz próbować coś z niej odzyskać... no nie wiem.
![]() |
#3 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Zacznijmy od tego ze błąd Medium Speed Error nie powoduje zniszczenia nosnika,ponieważ komunikat o tym błedzie informuje że nagrywarka nie wypali tej płytki dlatego ze jaj ta płytka poprostu nie pasuje. Nie napisałeś jaką masz nagrywarke ale domyslam sie ze jest to na 90% RICOH ... Jak z tym walczyć zapraszam do lektury: http://www.cdrinfo.pl/skrypty/vb/v/s...threadid=11945 http://www.cdrinfo.pl/skrypty/vb/v/s...um+Speed+Error http://www.cdrinfo.pl/skrypty/vb/v/s...um+Speed+Error |
![]() |
![]() |
#4 | |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Cytat:
![]() To jak tak to sorki za błąd.
![]() |
#5 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
Pedros Twoja wypowiedź jest w 50% prawidłowa bo jesli płytka jest taka ze Rici jej nie rusza a delikwent nie ma gdzie jej zuzyć to taki nosnik trafia pod kufel a w wiekszosci przypadkow od razu do punktu zbiorczego nazywanego koszem ! |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
tak jest mam RICOCH 9060 , a te inne wypowiedzi zaraz przeczytam i zobacze co sie da zrobic.
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Re: Cholera jasnowidz?!!?
Cytat:
Nie jasnowidz tylko użytkownik RICOH'ów MP7163 i MP7240 / pierwszy się posypał po 100CD / !! |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: Cholera jasnowidz?!!?
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Hmmm a mozecie mi powiedziec dlaczego kupujecia te - jak widac co najmniej klopotliwe - napedy? To nie zlosliwosc tylko ciekaw jestem co wami kieruje. W zyciu nie kupilbym napedu ktorym nigdy nie wiadomo czy uda sie wypalic plyte ;-)) no chyba ze CDRoma zwyklego :-D
To jak to jest? Ricohy swietnie zrzucaja audio czy co? Piorą? Prasują? Krawaty wiążą? Ciąże usuwają? 8)
#10 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
Powiem szczerze ! Pierwszą nagrywarką jaką miałem w zyciu był wspomniany RICOH MP7163. Zdecydowałem się na te markęponieważ znałem ja od strony optyki tzn RICOH zawsze produkował dobre lustrzanki/ aparaty / wiec zasugerowałem się tym ze ma dobrą optykę / nie maiłem pjęcia o spawarkach i wydawało mi się ze najważniejszym elementem nagrywarki jest optyka. Jeszcze wtedy nie wiedziałem co to jest MSE czy RAW DAO wszystkie te rzeczy poznawałem razem ze ŚP RICOHEM MP7163 którego nigny nie zapomne ... |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
ja zasugerowałem sie trwałością i jakimiś informacjami z sieci (chyba cdrinfo.pl) oprócz tego kupiłem ją dla próby.
Bład z moją nagrywarką pojawił sie jak mi syn władował do środka komplet wizytówek i scyzoryk na szczęscie zamkniety i na razie z nią walcze może jaszcze będzie działać. CDRW BASF nagrywa, CDR SEED i Platinium na razie nie jutro kupię VERBATIM i Zobacze |
![]() |
![]() |
#12 |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Hmmmm to moze bedziesz 'wypozyczal' synka ekipie z CDRinfo.pl , co? Bedzie funkcjonowal jako Ultimate Test.
![]() ![]() ![]()
#13 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
Hmm ja mam znajomą której syn włozył ruchome ęsci mixera do magnetowidu i włączył mixer .... A to jeszcze były czasy w których magnetowid kosztował dwie pensje !!! Co do małego testera - to ciekawe jak mu się szuflada zamknęła z tym scyzorykiem - a moze scyzoryk mial złamać jakieś zabezpieczenie ! Kto wie ! ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|