Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 31.10.2002, 13:51   #1
stiv
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.06.2002
stiv w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question co z płytka CDR po błędzie ?

co z płytka CDR po błędzie "MEDIUM SPEED ERROR" jeszcze do wykorzystania czy do wyrzucenia?
stiv jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 31.10.2002, 14:20   #2
Pedros
Second variety

Data rejestracji: 11.01.2002
Pedros zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: co z płytka CDR po błędzie ?

Cytat:
stiv napisa***322;(a)
co z płytka CDR po błędzie "MEDIUM SPEED ERROR" jeszcze do wykorzystania czy do wyrzucenia?
:-D jest do wykorzystania (o ile pijesz browar i potrzebujesz podstawki lub chcesz sobie zrobić wisiorek z kompaktów) lub do wyrzucenia
ewentualnie - jeśli była multisesyjna - możesz próbować coś z niej odzyskać... no nie wiem.
Stary 31.10.2002, 15:52   #3
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam !

Zacznijmy od tego ze błąd Medium Speed Error nie powoduje zniszczenia nosnika,ponieważ komunikat o tym błedzie informuje że nagrywarka nie wypali tej płytki dlatego ze jaj ta płytka poprostu nie pasuje.

Nie napisałeś jaką masz nagrywarke ale domyslam sie ze jest to na 90% RICOH ...

Jak z tym walczyć zapraszam do lektury:

http://www.cdrinfo.pl/skrypty/vb/v/s...threadid=11945
http://www.cdrinfo.pl/skrypty/vb/v/s...um+Speed+Error
Laser jest offline  
Stary 31.10.2002, 15:58   #4
Pedros
Second variety

Data rejestracji: 11.01.2002
Pedros zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Laser napisa***322;(a)
Witam !

Zacznijmy od tego ze błąd Medium Speed Error nie powoduje zniszczenia nosnika,ponieważ komunikat o tym błedzie informuje że nagrywarka nie wypali tej płytki dlatego ze jaj ta płytka poprostu nie pasuje.

Nie napisałeś jaką masz nagrywarke ale domyslam sie ze jest to na 90% RICOH ...

Jak z tym walczyć zapraszam do lektury:

http://www.cdrinfo.pl/skrypty/vb/v/s...threadid=11945
W mordę - tak to jest jak się nie doczyta
To jak tak to sorki za błąd.
Stary 31.10.2002, 16:32   #5
Laser
Guru
Zlotowicz

Cytat:
Pedros napisa***322;(a)

W mordę - tak to jest jak się nie doczyta
To jak tak to sorki za błąd.
Witam !

Pedros Twoja wypowiedź jest w 50% prawidłowa bo jesli płytka jest taka ze Rici jej nie rusza a delikwent nie ma gdzie jej zuzyć to taki nosnik trafia pod kufel a w wiekszosci przypadkow od razu do punktu zbiorczego nazywanego koszem !
Laser jest offline  
Stary 31.10.2002, 17:06   #6
stiv
Nowy na forum

Talking Cholera jasnowidz?!!?

tak jest mam RICOCH 9060 , a te inne wypowiedzi zaraz przeczytam i zobacze co sie da zrobic.
stiv jest offline  
Stary 31.10.2002, 18:07   #7
Laser
Guru
Zlotowicz

Re: Cholera jasnowidz?!!?

Cytat:
stiv napisa***322;(a)
tak jest mam RICOCH 9060 , a te inne wypowiedzi zaraz przeczytam i zobacze co sie da zrobic.
Witam !

Nie jasnowidz tylko użytkownik RICOH'ów MP7163 i MP7240 / pierwszy się posypał po 100CD / !!
Laser jest offline  
Stary 31.10.2002, 19:05   #8
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Re: Cholera jasnowidz?!!?

Cytat:
stiv napisa***322;(a)
Tez mam tez sprzecik hehe...probuj mu zapodawac te plytke kilka razy i jesli nie przyjmie to zostaw ja sobie na pozniej, moze np na jutro. Czasem przyjmie inny egzemplarz takiej samej plytki (firmy). Ja w swoim czasie tak walczylem ze szpindlem esperanz i w koncu je zmeczylem a w miedzyczasie poszukaj plytek ktore nie beda go wkurzac, moj np bez problemu przerabial zwykle platinum, ze o verbatimach juz nie wspomne. :-)
Stary 31.10.2002, 19:31   #9
Plemnik
Forumator

Data rejestracji: 05.04.2002
Plemnik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Hmmm a mozecie mi powiedziec dlaczego kupujecia te - jak widac co najmniej klopotliwe - napedy? To nie zlosliwosc tylko ciekaw jestem co wami kieruje. W zyciu nie kupilbym napedu ktorym nigdy nie wiadomo czy uda sie wypalic plyte ;-)) no chyba ze CDRoma zwyklego :-D
To jak to jest? Ricohy swietnie zrzucaja audio czy co? Piorą? Prasują? Krawaty wiążą? Ciąże usuwają? 8)
Stary 31.10.2002, 19:52   #10
Laser
Guru
Zlotowicz

Cytat:
Plemnik napisa***322;(a)
Hmmm a mozecie mi powiedziec dlaczego kupujecia te - jak widac co najmniej klopotliwe - napedy? To nie zlosliwosc tylko ciekaw jestem co wami kieruje. W zyciu nie kupilbym napedu ktorym nigdy nie wiadomo czy uda sie wypalic plyte ;-)) no chyba ze CDRoma zwyklego :-D
To jak to jest? Ricohy swietnie zrzucaja audio czy co? Piorą? Prasują? Krawaty wiążą? Ciąże usuwają? 8)
Witam !

Powiem szczerze !

Pierwszą nagrywarką jaką miałem w zyciu był wspomniany RICOH MP7163.

Zdecydowałem się na te markęponieważ znałem ja od strony optyki tzn RICOH zawsze produkował dobre lustrzanki/ aparaty / wiec zasugerowałem się tym ze ma dobrą optykę / nie maiłem pjęcia o spawarkach i wydawało mi się ze najważniejszym elementem nagrywarki jest optyka.

Jeszcze wtedy nie wiedziałem co to jest MSE czy RAW DAO wszystkie te rzeczy poznawałem razem ze ŚP RICOHEM MP7163 którego nigny nie zapomne ...
Laser jest offline  
Stary 01.11.2002, 21:27   #11
stiv
Nowy na forum

Thumbs up tak człowiek uczy sie na błedach

ja zasugerowałem sie trwałością i jakimiś informacjami z sieci (chyba cdrinfo.pl) oprócz tego kupiłem ją dla próby.
Bład z moją nagrywarką pojawił sie jak mi syn władował do środka komplet wizytówek i scyzoryk na szczęscie zamkniety i na razie z nią walcze może jaszcze będzie działać. CDRW BASF nagrywa, CDR SEED i Platinium na razie nie jutro kupię VERBATIM i Zobacze
stiv jest offline  
Stary 01.11.2002, 21:52   #12
Plemnik
Forumator

Data rejestracji: 05.04.2002
Plemnik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Hmmmm to moze bedziesz 'wypozyczal' synka ekipie z CDRinfo.pl , co? Bedzie funkcjonowal jako Ultimate Test.
Stary 02.11.2002, 09:21   #13
Laser
Guru
Zlotowicz

Cytat:
Plemnik napisa***322;(a)
Hmmmm to moze bedziesz 'wypozyczal' synka ekipie z CDRinfo.pl , co? Bedzie funkcjonowal jako Ultimate Test.
Witam !

Hmm ja mam znajomą której syn włozył ruchome ęsci mixera do magnetowidu i włączył mixer ....

A to jeszcze były czasy w których magnetowid kosztował dwie pensje !!!

Co do małego testera - to ciekawe jak mu się szuflada zamknęła z tym scyzorykiem - a moze scyzoryk mial złamać jakieś zabezpieczenie !

Kto wie !
Laser jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: