Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 27.11.2003, 17:54   #1
michalek
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.11.2003
michalek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy Plexwriter Premium - problem

Jestem szczesliwym posiadaczem dwoch komputerow w domq - w jednym (p3 600) mam nagrywarke TEAC'a x48 Okolo miesiaca temu postanowilem zakupic druga do "wlasciwego" kompa - wybor padl na plextora premium.
Zainstalowalem plex tools'y, nero6 ultra i alcohol 120% (czesto sie przydaje).

Jakiez bylo moje zdziwienie kiedy w nero plyta 700 mb z pojedynczym duzym plikiem nagrywala mi sie na plyte ok. 7 - 8 minut... (po zakonczeniu napisal ze srednia predkosc nagrywania wynosila 12x - ustawilem ja przed nagrywaniem na x40).
Sprobowalem wiec kolejna plyte nagrac plextoolsami - tempo to samo. Kolejna alcohol'em - to samo.

Kolejna ciekawostka - ow nagrywarka nie jest w tanie czesto odczytac plyt ktore sama nagrala... Wkurzylem sie najpierw myslac ze ****ala mi plytke, po czym wlozylem ja z przezornosci do cd-romu lg x52 i... dziala !!! KU**A !!!

Nagrywam gre z plextora - komp nierealnie zwalnia... praktycznie trzeba czekac az skonczy zeby cokolwiek zrobic (tak samo przy przegrywaniu plikow na dysk).

Kolejna rzecz - Buffer underrun - srednio mam ok 90 na plyte...

Wiec pytanie do Was - O CO CHODZI ? (

(konfiguracja mojego kompa - Athlon 2.4+ @ 2.5 ghz - dobrze schlodzony i stabilny jak kamien, pamiec 2xocz 512 (500), plyta epox 8rda3+, dysk twardy Maxtor diamondmax 9+ (120gb) drugi z ktorego czasem korzystam samsung 40gb wolnoobrotowy - wszystko to na win 2000).

Wadliwa nagrywarka ? Oddac ja zeby wymienili ? :/ Sam nie wiem. Specjalnie kupilem plextora zeby miec wszystko super smooth a mam super shit

Ostatnio zmieniany przez michalek : 27.11.2003 o godz. 18:19
michalek jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: