![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.11.2003
![]() |
![]()
Jestem szczesliwym posiadaczem dwoch komputerow w domq - w jednym (p3 600) mam nagrywarke TEAC'a x48 Okolo miesiaca temu postanowilem zakupic druga do "wlasciwego" kompa - wybor padl na plextora premium.
Zainstalowalem plex tools'y, nero6 ultra i alcohol 120% (czesto sie przydaje). Jakiez bylo moje zdziwienie kiedy w nero plyta 700 mb z pojedynczym duzym plikiem nagrywala mi sie na plyte ok. 7 - 8 minut... (po zakonczeniu napisal ze srednia predkosc nagrywania wynosila 12x - ustawilem ja przed nagrywaniem na x40). Sprobowalem wiec kolejna plyte nagrac plextoolsami - tempo to samo. Kolejna alcohol'em - to samo. Kolejna ciekawostka - ow nagrywarka nie jest w tanie czesto odczytac plyt ktore sama nagrala... Wkurzylem sie najpierw myslac ze ****ala mi plytke, po czym wlozylem ja z przezornosci do cd-romu lg x52 i... dziala !!! KU**A !!! Nagrywam gre z plextora - komp nierealnie zwalnia... praktycznie trzeba czekac az skonczy zeby cokolwiek zrobic (tak samo przy przegrywaniu plikow na dysk). Kolejna rzecz - Buffer underrun - srednio mam ok 90 na plyte... Wiec pytanie do Was - O CO CHODZI ![]() ![]() ![]() (konfiguracja mojego kompa - Athlon 2.4+ @ 2.5 ghz - dobrze schlodzony i stabilny jak kamien, pamiec 2xocz 512 (500), plyta epox 8rda3+, dysk twardy Maxtor diamondmax 9+ (120gb) drugi z ktorego czasem korzystam samsung 40gb wolnoobrotowy - wszystko to na win 2000). Wadliwa nagrywarka ? Oddac ja zeby wymienili ? :/ Sam nie wiem. Specjalnie kupilem plextora zeby miec wszystko super smooth a mam super shit ![]() Ostatnio zmieniany przez michalek : 27.11.2003 o godz. 18:19 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|