Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 18.12.2004, 18:16   #1
pyot
Bywalec

Data rejestracji: 18.12.2004
pyot w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Co z tą nagrywarką ?

Jako że jest to mój pierwszy post na tym forum,pozwole sobie wszystkich ,zwłaszcza czytających serdecznie pozdrowić.
Wiele razy zaglądałem na cdrinfo, by co nieco poczytać choć niewiele z tego rozumiem
Chciałbym przedstawić swoją przygodę z mym napędem...
Otóż przy zakupie pc-ta sam wszystko dobierałem,kosteczki znaczy się,a że laik ze mnie niezły,posiłkowałem się tylko li wył.acznie z prasy branżowej.Jestem odrobinę dumny z doboru bo wszystko "chodzi" ok.Wszystka za wyjątkiem napędu.
Mój wybór był zgoła inny od tego jaki w końcu osiągnąłem ale to już nieistotne,w każdym bądz razie zostałem posiadaczem nagrywarki COMBO Lite On LTC-48161H RETAIL.
Po około trzech miesiącach zaczeło sie...,zapis w ogóle nie był możliwy a i jakiekolwiek włożenie "czegokolwiek" do napędu nie owocowało...,czymkolwiek.
Serwis.
Po dniach przepisowych odebrałem sprzęt.
I wszystko byłoby OK gdy chciałem cos wypalić,tzn wypaliłem ale nagle zauważyłem jak nero pokazuje mi napęd - COMBO COB-1H4816....
...well..
Serwis,telefon.
Miły pan cierpliwie tłumaczy coś czego do końca pojąc nie potrafiłem (nie mam głowy do nauk ścisłych,czy jakichkolwiek teorii pobocznych )że nero jako oem przypisany do danego napędu,że dostałem nowy zupełnie sprzęcik który jest inaczej widziany przez nero ale już nie te...,ech.
Długo szukałem właśnie tu, co mam w tym kompie,krok po kroczku niby znalazłem że napęd takowy żeczywiście istnieje choć jedna literka jest "zmieniona",a potrzebowałem tego by się upewnić że nie puścili mnie w kanał
Przez kilka mieśięcy paliłem od czasu do czasu i wszystko jest,było OK,do dzisiaj...
Nagrywam film,48x jak zawsze ale (przepraszam za dyletanctwo z mej strony )jakoś tak wolno...,na dole jest pasek użycia buforu i jak zawsze pokazywał ponad 80 cz 90 procent tak dzisiaj od 17 do 50 kilku ! Nic nie majstrowałem w opcjach bojąc się by nie przestawić czegoś nie tak,więc co się mogło stać ?Czy można,mógłbym cos z tym zrobić ?Oby to nie były symptomy ponownej wizyty w serwisie (gwarancja ).
Poradzcie przyjaciele
Proszę o cierpliwośc i wyrozumiałośc,pozdrawiam,pyot.
pyot jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: