![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Spowolnienie pracy CD-ROM po zainstalowniu nagrywarki
Gdy podłączyłem nagrywarkę jako Primary Slave za dyskiem a CD-ROM mam dalej jako Secondary Master to spadła mi szybkosc odczytu ścieżek np. audio z 9-11 przedtem do 4-6 teraz i gdy chce przegrac płytę bezpośrednio z CD-ROM'u to pozwala mi przegrać tylko *2 bez robienia obrazu na twardziela (to wielokrotnie wydłuża czas nagrania). Nie pomaga zmienianie ustawień i połączeń z płytą (slave, master). Z dysku nagrywam spokojnie *8. Co robić ? Proszę o radę. Dzięki.
Moja konfiguracja to CD-ROM LG*32, CD-RW LG 8/4/32, Pentium II 300, 192 MB RAM, Dysk 4 GB, 2 porty U-DMA 33 ( na perwszym Dysk i nagrywarka, na drugim CD-ROM) |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Mam ten sam CD-Rom i max prędkość zrzucania audio to 8x (absolutne max przy końcu płyty!!!) i to w trybie bez synchronizacji. Na początku płyty prędkość zrzucania wynosi ok. 4,5x , więc jest to za mało aby jakiś program dopuścił do nagrania on the fly z prędkością 4x a co dopiero 8x. Konfiguracja nie ma tu za wiele do znaczenia - transfer przy prędkości 8x to tylko ok. 1,5 MB (audio).
To co napisałeś, że zrzucał z prędkością 9-11 to Ci się chyba przyśniło (chyba że mówisz o nagrywarce). Kumpel też ma ten sam CDrom i tyle samo wyciąga. Nic nie poradzisz (chyba że zmienisz cdrom) Pozdrowionka |
![]() |
#3 |
www.ds.art.pl
Data rejestracji: 02.05.2001
![]() |
mam podobny problem cd rom lg40 i zrzuca sciezki audio 4 max,podobno cd romy lg tak maja!!najlepiej zmienic cdrom na teac
|
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
SPRÓBÓJ PODŁĄCZYĆ TAK:
PRIMARY;HDD-MASTER,CD-ROM-SLAVE SECONDARY;CD-R/RW-MASTER POWINNO BYĆ LEPIEJ PRZYNAJMNIEJ U MNIE TAK BYŁO POZDRO |
![]() |
|
|