Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.12.2001, 22:55   #1
Wozek
Gość
 
Posty: n/a
Co wybrać ( CDRW ) ? LiteOn 24 czy Teac 24 ???

Jaki wybrać CDRW LiteOn 24 czy Teac 24 W testach wypadły podobnie ... niby Teac troche gorzej ... ale może ktoś miał doczynienia z obiema nagrywarkami i moze jakies sensowne zdanie podsunąć ?

Z góry dzięki ...

Wozek
 

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.12.2001, 23:16   #2
VooDa
Gość
 
Posty: n/a
z tych 2 wybralem TEACa i to byl blad
TEAC mimo tego ze w opisie na cdrinfo pisza ze kopiuje SD2 to go NIE ! kopiuje
a "tandetny" LiteOn kopiuje bez problemu (
 
Stary 20.12.2001, 10:24   #3
bgn
`
 
Avatar użytkownika bgn
 
Data rejestracji: 10.08.2001
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Posty: 1,771
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
mam x16 teaca i kopiuje SF2 bez klopotow
( harry P., fifa2002)
bgn jest offline  
Stary 20.12.2001, 10:49   #4
Wozek
Gość
 
Posty: n/a
Cytat:
VooDa (19-12-2001 23:16):
z tych 2 wybralem TEACa i to byl blad
TEAC mimo tego ze w opisie na cdrinfo pisza ze kopiuje SD2 to go NIE ! kopiuje
a "tandetny" LiteOn kopiuje bez problemu (
 
Stary 20.12.2001, 10:49   #5
Wozek
Gość
 
Posty: n/a
Dzieki ! To mi wystarczy Chyba ze ktos ma problemy z nowym LiteOn ..
 
Stary 20.12.2001, 11:00   #6
PIKUN
Gość
 
Posty: n/a
Dwa tygodnie temu sprawiłem sobie LiteOn 24, jak na razie brak jakichkolwiek kłopotów.
 
Stary 20.12.2001, 11:40   #7
Kuki
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.11.2001
Posty: 6
Kuki w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam LiteOn LTR-16102B (16x10x40x) i nie kopiuje SD2 a do tego nie chce czytać szybciej niż 20x!
Kuki jest offline  
Stary 20.12.2001, 18:12   #8
Wozek
Gość
 
Posty: n/a
Cytat:
Kuki (20-12-2001 11:40):
Mam LiteOn LTR-16102B (16x10x40x) i nie kopiuje SD2 a do tego nie chce czytać szybciej niż 20x!
******
Dzieki ale pytam o konkretny model LiteOn 24x ( nowy )
 
Stary 20.12.2001, 23:30   #9
q100sz
Gość
 
Posty: n/a
LiteON 24x mam od 2 miesiecy - zerrrooo problemów (SD2łyty: 99min=900MB;90min=870MB - wszystko OK)
a soft do nagrywania to CD Mate + CloneCD
 
Stary 22.12.2001, 16:43   #10
xtn
Gość
 
Posty: n/a
Lite-on x24 rzadzi!!!
Mam go od tygodnia i jest super.
Ostatnio nagralem z plyty na plyte Clonem (707MB wgWC) w 3:57.
Zadnych bledow!!!
 
Stary 22.12.2001, 21:53   #11
Guma
Gość
 
Posty: n/a
A mi się udało na Liteonie 16 przegrać płytę z sd2.
 
Stary 23.12.2001, 10:39   #12
Wojtek-J
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Wojtek-J
 
Data rejestracji: 30.08.2001
Lokalizacja: Wrocław, Częstochowa
Posty: 171
Wojtek-J zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Podobno LiteON wypuścił wreszcie porządną nagrywarkę. Możesz zaryzykować i ją kupić, ale pojawia się tu problem taki jak z samochodami. Kupujesz tańszego Opla Vectrę albo niby lepszą Daewoo Leganzę. I ciężko wybrać ... Podobnie z LiteOn.
Powodzenia.
__________________
Pozdrawiam,

Wojtek
Wojtek-J jest offline  
Stary 23.12.2001, 13:03   #13
Wozek
Gość
 
Posty: n/a
Bardzo wszystkim dziękuje !

Biorąc pod uwagę , że za 2 dni pewnie sprzedam swoją starą Yamahe 4416E to pojde w nowym roku kupic waśnie LiteOn x24

Pozdrawiam Wszystkich i Życze Radosnych i Spokojnych Świąt oraz Szalonego Sylwestra !

Dominik

p.s. Jakby ktoś znał kogoś kto potrzebuje nagrywarke tylko do archiwizacji to jest wystawiona na http://www.allegro.pl/showitem.php?item=3537240
 
Stary 23.12.2001, 18:47   #14
xlukas18
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 01.09.2001
Lokalizacja: war-maz
Posty: 145
xlukas18 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Gdy nagrywam plyty w 24x to pozniej przy odczycie pojawiaja sie bledy (nie mozna odczytac plikow) w miejscu w ktorym nagrywanie przechodzi z 16x do 24x predkosci. Na razie zauwazylem to przy kilku (moze kilkunastu) plytach (DYSAN 700, NONAME 700, VERBATIM 700 24x !!!), przewaznie jest dobrze ale ostatnio trafia sie to coraz czesciej. Jest tak zarowno na starym biosie jak i na nowym. Moj znajomy tez ma taka nagrywarke i tez ma podobne problemy.
Bardzo prosze o pomoc.
xlukas18 jest offline  
Stary 23.12.2001, 19:01   #15
Wozek
Gość
 
Posty: n/a
A czy mógłbyś napsiac na jakiej nagrywarce ? LiteOn ... Teac ...czy moze jeszcze jakies innej ...
 
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.