![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.04.2004
![]() |
No to mi panowie doradziliscie , juz po cichu byłem zdecydowany na COMBO. Moim zdaniem nie oplaca sie kupowac do domowego piracenia osiolkiem nagrywarki DVD , za roznice w cenie minimum 300 zł jak na moje potrzeby to kupie około 300 płyt , watpie zebym tyle nagral przez rok ...
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
Cytat:
![]() kup zwykłą nagrywarę CD_RW ! DVD za często się nie używa więc jest razcej zbędne ale jak musisz to weź nagrywarę CD i osobno odwarzacz dvd zamiast combo ![]()
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.04.2004
![]() |
Przeciez ja nie napisałem ze ty napsiałes , ja tylko głośno myslę
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Combo nie jest takim zlym rozwiazaniem. Zwlaszcza jezeli potrzebujesz DVD.
Polecam zapoznanie sie z naszymi ostatnimi testami, w ktorych byly wlasnie napedy combo: Sony CRX320E Toshiba SD-R1512 combo posiadaja obecnie niemal identyczne parametry jak nagrywarki CDRW + odczyt DVD |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() |
Zgadzam sie ze Combo wcale nie jest złe ja osobiście mam cos takiego i jestem zadowolony zadnych problemów z odczytem i nagrywaniem.
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Lite-ON 1693S
Data rejestracji: 26.09.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
>my private watch dog ;)<
Data rejestracji: 09.04.2003
![]() |
Nie wiem co wy tak z tymi cenami.
U mnie w łodzi combo litka 52-32-52-16 stoi po 230zl oem i 10 drożej box. parametry wypasione, a trwałość to ma dwa lata gwarancji za dwa lata nagrywarka DVD będzie kosztowała 100 ^_^ nagrywara litka 52-32 140zl dvd litek,lg,sony,szajsung 130zl razem 270zl, różnica 40 zl, to 40 płytek. Według mnie nie ma sie co zastanawiać, róznica w cenie prawie żadna, zależy co kto lubi, czy ma miejsce w obudowie itp. Parametry techniczne i combo i pojedyńcze napędy mają podobne. Ja bym wziąl dwa napedy jak pojdzie jeden zawsze jest minimalne zastępstwo, chyba że masz jakiś cdrom, to bierz combo a za reszte kasy kup płytki.
#8 | |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
Cytat:
PS pytanie dlaczego nie potrzebne mi dvd ? odp: bo jeszcze nigdy z niego nie korzystałem - wystardza mi mpeg4 divx/xvid. A czasami gdybym chciał to filmy w mpeg2(DVD) moge sobie ściągnąć z netu. Może wam jest potrzebny ale u mnie DVD_ROM to byłby tylko nieużywany złom.... DVD to najbardziej złomiasta forma zapisu którą wprowadzono do standardów na siłę !!! hehe kilkukrotne zwiększenie pojemnosci nośnika - gówno. Jakby zwiększyli kilkaset razy względem CD to by było coś. Właśnie kiedyś takim przełomem było CD ![]() ![]()
![]() |
#9 |
![]() ![]() |
A ja ci napiszę tak:
jeśli będziesz nagrywał raczej tylko to co ściągniesz z sieci to kup CDRW jeśli jednak chcesz kopiować dużo płyt, lub kompresować DVD na DivX to kup zestaw cdrw + dvd a jęśli nie zależy ci na szybkim kopiowaniu płyt, a czase zechcesz obejżeć film na DVD w kompie lub coś kompresować to kup COMBO firmy ci nie polecam żadnej bo............ |
![]() |
![]() |
#10 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Mając na uwadze postęp techniczny, spadek cen i trwałość sprzętu to jednak bym combo nie skreślał tak szybko...
Najnowszy model LiteOn (combo) jest naprawdę godzien rozważenia: praktycznie masz dwa w jednym i z 2 letnią gwarancją i za niewielkie pieniądze (w sumie) i jest to jedno urządzenie w obudowie i jedno obciążenie dla zasilacza. 8)
|
|