![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Co Wybrać ? Teac CD-W516E <lub EB> czy Plextor PX-W1610A Help ! ! !
Jak juz wspomniałem w temacie ^ którą wybrać
- drogiego plextora - czy Teac-a Będzie to dla mnie zakup na przyszłość wiec niewiem Teac kosztuje 570zl a plextor 680zl |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
Poczytaj troche forum, we wczesniejszych postach znajdziesz uzytkownikow narzekajacych na problemy z TEAC'em, na plextora za to znalazlem (jezeli dobrze pamietam) tylko jeden. U mnie Plextor 16/10A chodzi swietnie. Jedyna rzecz, jakiej nie robi, to nie kopiuje zabezpieczen SafeDisc 2, ale malo typow nagrywarek temu podola.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.08.2001
![]() |
Sam mam takiego Teac-a. Radzę kupić Plextora. Wprawdzie Teac to bardzo dobra nagrywarka, ale Plextor jest od niej lepszy. Jak poszukasz - na pewno znajdziesz ww. nagrywarki tańsze, niż napisałeś. To prawda, że Teac sprawia ludziom dużo problemów - wystarczy zerknąć na posty na forum cdrinfo.pl (sam mam duży problem - gryzie się najprawdopodobniej z moją płytą i chyba już nic z tym nie zrobię), Plextora taki problem nie dotyczy. Poszukaj tańszego sprzętu i kupuj Plextora. Pozdrowienia.
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 11.10.2001
![]() |
Masz wiecej kasy kup Plextora mniej kupo Teac.
Ale wiadomo co drozsze to raczej lepsze poczytaj sobie testy na cdrinfo. ![]() ![]()
#5 |
Niedzielny Palacz
Data rejestracji: 16.10.2001
![]() |
Mam Teaca 4x4x32 i nei sprawia zadnych problemow wiem ze nie o taki model chodzi... W koncu sa updaty biosa do tego teaca o ktorym mowa i mozna je zrobic (po to one sa)co do Safe disca2 to moja maszynka dusi dusi ale kopiuje i ba skopiowwane rzeczy dzialaja....
fakt jak sie ma jakies dziwadla (nie obrazam nikogo) zamias plyt glownych to moga byc problemy ja mam bardzo dobre zdanie o teacu i chyba wymienie stara poczciwa 4x4x32 na 16x10x40 btw Plextor z tego co na cdrinfo czytalem ma blokade miec dotyczaca kopiowania Audio i innych zabezpieczen... czy aby o takie cos chodzi ? w takim wypadku po co komu nagrywarka.... ok zlaze z tematu... |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.05.2001
![]() |
to znaczy co masz na mysli mówiac że działają płytki z sd2? a z tym biosem to tez mógłbys przybliżyć o co ci chodzi.
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.08.2001
![]() |
Cytat:
Ja mam ASUSa, znajomi mają INTELe, SHUTTLE i niestety - Teac CDW516EB02 z żadnym nie chce w 100% poprawnie współpracować. Nie jestem laikiem, naprawdę wykluczone jest mnóstwo błędów, wadliwych ustawień. Niestety ... Lepiej brać Plexa, rzeczywiście mniej postów dotyczy problemów z Plexem, niż z Teac-em.
![]() |
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 21.10.2000
![]() |
Ja mam 1210A i nie mam zadnych problemow, kumpel ktory ma 1610A podobnie. Chyba, że zależy Ci na kopiowaniu SD2 (dziala tylko w nagrywarce). Inna wada to soft, ja po prostu nie przepadam za WinOn'em (ale to chyba nie problem
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Niedzielny Palacz
Data rejestracji: 16.10.2001
![]() |
Mowiac o biosie myslalem na temat problemow ze sprzetem dzialaniem itp.
A Sd2 to co powiecie o Beta blockerze ( tak to sie chyba nazywalo co ?) aha i jeszcze raz dziwie sie ze zawsze jak kupie cos to mnie dziala a tlumowi nie chce.... tak samo i moim znajomym widocznie zdazaja sie partie "lepszejsze" i gorsze Dziwne ze nikt nie zauwaza problemow z ostatniego newsa na cdrinfo.pl dotyczacego niemozliwosci kopiowania plytek zabezpieczonych okreslonymi zabezpieczeniami....(dokladniej blokada sprzetowa) ciekawe co powie niedoszly a moze juz i doszly user Plextorka jak mu nagrywarka wyswietli komunikat sorry winetuu wydales 700zl na mnie ale tej cd ci nie skopiuje.... (*joke*) nalezalo by podsumowac czego dotycza problemy z Teacami bo za problem mozna uznac nawet ze koles sobie z updatem biosu nie radzi ( nie mowie o koledze przedmowcy) i tu sie statystyka juz pogarsza. |
![]() |
![]() |
|
|