![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.03.2005
![]() |
Co zrobic z RAW-em??
Mam taki oto problem. Zassalem z netu plik o rozszerzeniu iso. i jak zwyczaj nakazuje potraktowalem to d-toolem. Powstaly obraz jednak wyglada w ten sposob ze po kliknieciu na dysk wirtualny wywala ze jest uszkodzony badz niezgodny z formatem Windozy a we wlasciwosciach pisze ze zawartosc 0 bajtow i system plikow RAW. Troche sie zdziwilem i przystapilem do dzialania, czyli do przeszukiwania zasobow neta zeby zorjetowac sie i zaopatrzyc w wiedze o trybie RAW. Dotarlem w koncu na ta strone i zassalem wszystko o powyzszym trybie. Niestety wiele mi to nie wyjasnilo, zaczalem sie wiec miotac z klonowaniem i kopiowaniem plikow. Potraktowalem IsoBusterem z dodatkowa opcja "kopiuj binarnie (RAW) i konwertuj do wlasciwych danych". Utworzony w ten sposob plik o rozszerzeniu TAO ponowie potraktowalem D-toolem i nic... efekt ten sam. Zrobilem wiec jeszcze raz trick z IsoBusterem tym razem z opcja "Kopiuj dane binarnie (RAW) (2352 bajtow/blok). Utworzony plik BIN znow potrakowalem D-toolem i znowu nic
Zalamalem sie i jeszcze sprobowalem potraktowac CloneCD. Zadna z prob nie przyniosla efektu. Obecnie jestem uziemiony gdyz bardzo mi zalezy na zawartosci tych obrazow. Prosze wiec was o pomoc i szczegolowy opis jak postepowac. Bede wdzieczny za kazda pomoc i probe okazania takowej...... Ostatnio zmieniany przez Elwood_Blues : 15.03.2005 o godz. 01:13 |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zaraz, zaraz. Zassałeś .iso i co nie chodziło w wirtualnym? po co te wszystkie kombinacje?
pewnie to jakiś fake i tyle. |
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
No stalo sie tak jak mowie. Zassalem iso, odpalilem w D-tool i okazalo sie ze wirtualny dysk wygladal tak ze po probie otworzenia go pojawial sie komunikat o bledzie odczytu lub nieobslugiwanym przez windoze formacie. A formatem owym jest RAW. Pomozcie jesli to mozliwe... mam wielka nadzieje ze to nie fake
i ze jest na to sposob. Moze ten kto udostapnil te pliki staral sie w ten sposob pozbyc zabezpieczen, a raczej przekopiowac wszystko z zabazpieczeniami... Sam niewiem...
|
|
|
|
|
#4 |
|
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
Jesli wirtualny naped zglosil Tobie blad to na 99,8 % jest to lipny obraz. Nic Tobie nie da konwertowanie i przerabianie tego obrazu. Musial cos sie pochrzanic podczas sciagania. Albo obraz to bym juz od poczatku trefny.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
Kurcze no to lipa :/ bo to razem ma 1.4 gb a ja mam neo 128 i limit 7 GB Trzy dni mi sie sciagalo, zaraz bede pewnie mial bloka na neta i zonk
Ale dzieki za help.
|
|
|
![]() |
|
|