Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.09.2001, 12:09   #1
gonetchy
Gość

Problem z LG CED-8080B

Witam.

Posiadam system operacyjny Win98 i LG CED-8080B. Jednak gdy proboje nagrac plyte w SAO to nagrywara sie po prostu wiesza (i to niezaleznie jakiego programu bym uzyl). Nagrywa jedynie w TAO bez zadnych zgrzytow. Moze zna ktos lekarstwo na ta chorobe. W nagrywarce wgrany jest firmware 1.06.

Prosze o pomoc.
Pozdrawiam.
gonetchy

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.09.2001, 14:32   #2
oczo
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 28.08.2001
oczo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Miales przedtem inny firmware?? U mnie śmija w TAO SAO DAO no problemo, sprawdzone na Win95/98/98SE/ME/2000. Naprawde.
oczo jest offline  
Stary 21.09.2001, 16:25   #3
pico
Gość

Jeśli upgrade'owałeś do v1.06 to istnieje ryzyko pomyłki. Może masz nie pasujący bios do sprzętu.

Stary 21.09.2001, 17:30   #4
gonetchy
Gość

Witam ponownie.

Jest to nowiutka nagrywarka i miala juz firmware 1.06. Nie wgrywalem zadnego firmware. Jaki firmware uzywacie? No i po wgraniu najnowszych VIA4in1 DAO, SAO i TAO w Easy CD Creator dziala. Jednak CloneCD w dalszym ciagu wiesza nagrywarke. Jakie progsy uzywacie?

Pozdrawiam.
gonetchy

Stary 02.10.2001, 00:09   #5
Robson
Gość

Tez mam ten model nagrywarki ,ale mam zupelnie inny problem.

Nie moge nagrywac z predkosciia 8x ,najwieksza to 4x.Jezeli nagrywam przy predkosci 8X to plyta sie psuje i wyskakuje komunikat ze jest za wolny transfer danych,ale ona nagrywala bez problemu na 8x na AMD 400.Teraz zmienilem komputra:Athlon 850,Dysk IBM DTLA 30730 30 GB 7200 obrotow,128 ram DDR.

Na nowym kompie za cholere nie moge nagrac plyty na predkosci 8X.

Dodam jeszcze ze sprawdzilem SpeedoMeterem z jaka predkoscia moge nagrywac na On the Fly i Z dysku i mi wyswietlilo w obu przypadkach 8X.

Od tego momentu zglupialem,moze ktos wie co jest grane?

Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: