Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.01.2004, 00:31   #1
mirobanan1
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 06.11.2003
Lokalizacja: Szczecinek
Posty: 199
mirobanan1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
compressed disc

czy wie może ktoś jak można nagrać tzw. skompresowaną płytę!
Chodzi mi oto że na takiej płytce można zmieścić do ok3GB
mirobanan1 jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.01.2004, 00:49   #2
olo4you
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 30.12.2003
Lokalizacja: slask
Posty: 158
olo4you w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a moze to chodzi o nagranie na płyte cd-r filmu z dvd bo to by sie zgadzało co do ilości danych lecz taka kompresja jest kompresją stratną i przez to nieodwracalną
olo4you jest offline  
Stary 03.01.2004, 12:12   #3
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika SEBAW
 
Data rejestracji: 09.06.2002
Lokalizacja: W-ń
Posty: 3,392
SEBAW jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>SEBAW jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Do tej pory nie wynaleziono takiej metody, która potrafiłaby nagrać tyle danych na zwykłym CD. Nawet jakby takie coś istniało, to nie wszystkie napędy poradzą sobie z ich odczytem.
A nie lepiej nagrać (jak masz możliwości) na płytę DVD
SEBAW jest offline  
Stary 03.01.2004, 14:27   #4
tower
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 09.05.2003
Lokalizacja: bydgoszcz
Posty: 209
tower w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mozesz winrarem skompresować ale nie wiadomo ile bedzie po kompresji
no ale o tym to chyba wiedzialeś
tower jest offline  
Stary 03.01.2004, 19:14   #5
mirobanan1
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 06.11.2003
Lokalizacja: Szczecinek
Posty: 199
mirobanan1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie,nie,nie Kto kupuje Pc World Komputer to może pamieta taki numer gdzie był zamieszcona pełna dystrybucja systemu operacyjnego (działajacego z płyty)
aurox live 9.1. Płyta ta to zwykły nosnik CD-R i została skompresowana!
Miesci sie na niej 2GB danych!
mirobanan1 jest offline  
Stary 03.01.2004, 19:46   #6
artoor
Forumator
 
Avatar użytkownika artoor
 
Data rejestracji: 21.11.2001
Lokalizacja: Częstochowa
Posty: 719
artoor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mirobanan1
Nie,nie,nie Kto kupuje Pc World Komputer to może pamieta taki numer gdzie był zamieszcona pełna dystrybucja systemu operacyjnego (działajacego z płyty)
aurox live 9.1. Płyta ta to zwykły nosnik CD-R i została skompresowana!
Miesci sie na niej 2GB danych!
No wiesz... plytka z winda xp zajmuje powiedzmy ok 600 mexow a po zainstalowaniu systemu jest ok 2 giga... moze o to idzie??
__________________
"Jeśli uczysz się od innych, ale sam nie pomyślisz - to najczystsze oszołomstwo;
Jeśli myślisz, ale nie uczysz się od innych - to może być dla Ciebie wręcz niebezpieczne."

/ Konfucjusz /
artoor jest offline  
Stary 04.01.2004, 04:45   #7
Lester
Bywalec
 
Avatar użytkownika Lester
 
Data rejestracji: 23.09.2003
Lokalizacja: Łomianki
Posty: 51
Lester w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mode 2. http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/over/over.php

gigarec http://www.cdrinfo.pl/cdr/hard/Plextor_Premium/9.php

wspólnie powinny umożliwić zapis ok 1310Mb/dysk + winrar i w zależności od nagrywanych danych upchniesz ze 2 GB/płytkę. Ale tylko na spawarce Plextor Premium, na specjalnych od nich płytach. (np. firmowane przez Plextora, wyprodukowane przez Tayo Yuden)
__________________
LTR 52327S
Lester jest offline  
Stary 04.01.2004, 14:40   #8
Legam
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Legam
 
Data rejestracji: 31.07.2003
Lokalizacja: Krotoszyn
Posty: 238
Legam zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mirobanan1
Nie,nie,nie Kto kupuje Pc World Komputer to może pamieta taki numer gdzie był zamieszcona pełna dystrybucja systemu operacyjnego (działajacego z płyty)
aurox live 9.1. Płyta ta to zwykły nosnik CD-R i została skompresowana!
Miesci sie na niej 2GB danych!
Po prostu aurox został dobrze przygotowany. Cały soft na płycie jest umieszczony w archiwach i rozpakowywany podczas wczytywania systemu.
To akurat nie ma nic wspólnego z kompresją samej płytki.

Może jest jakieś narzędzie do przezroczystej kompresji w locie, ale jeszcze się z czymś takim nie spotkałem. Nie można tego wykluczyć. Chyba wszyscy jeszcze pamiętają narzędzie z windowsów, które umożliwiało kompresję danych na twardych dyskach i dyskietkach.

Może chodzi o jakiś sposób zapisu pakietowego i współdziałejące z nim narzędzie do kompresji wlocie?
__________________
Ciężko jest żyć lekko
Legam jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.