![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
jak zrobić kopię podręcznika eduROM
Mam własny legalny eduROM i chcę zrobić kopię dla własnych potrzeb. Po skopiowaniu płyty można ją otworzyć , ale po wybraniu lekcji program przestaje reagować. Nie wiem jak jest zabezpieczony, bo np. ClonyXL nie potrafi tego wykryć. Kopiowałam programem Nero Burning ROM , a moja nagrywarka to Teac CD-W516EB 1.OB
|
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
to chyba securom, ale nie jestem pewien...
|
![]() |
#3 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wcisnij search i wpisz edurom.....pelno tego bylo niedawno, pozdr.
grzeniu |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.08.2001
![]() |
Jeśli się niemylę to ten programik jest firmy YDP Multimedia, kopiowałem ich Euro Plus+ reward. Wszystkie płyty były zabezpieczone SecuRomem, a tylko na pierwszej go Clony wykrywał. Sprubój skopiować clonem i zaznacz odczyt danych subkanałowych danych (najlepiej kopiój przez dysk i prędkością 4x). Sprawdź czy na płycie są traki audio jeśli tak to zaznacz też odczyt danych subkanałowych audio.
[IMG="http://members.fortunecity.com/initzero/pages/smiles/happya/flamingdevil.gif"] Pozdrawiam wszystkich [IMG="http://members.fortunecity.com/initzero/pages/smiles/happya/flamingdevil.gif"]
#5 |
Gość
|
Witam Cię Kaju!
![]() Firma Young Digital Poland S.A. zabezpieczyła eduROM-y programami "SecuRom *new*" oraz "Key2Log". Po czym to poznaje, a no po tym, że na płytach widnieje napis "Sony DADC". Aby przegrać eduROM-y należy użyć programu CloneCD i odpowiednio go ustawić. Jako napęd CD-Rom należy ustawić nagrywarke, następnie ustawic prędkość odczytu na 4 (704 kByte/s), odczyt danych subskanałowych z ściezek danych i Audio oraz Szybkie omijanie błędnych sektorów. Po zrobieniu pliku obrazu CloneCD poprosi Cie o włożenie czystej płyty, a następnie trzeba ustawić opcje: 1)Tryb: RAW-DAO 2)Naprawiaj 'slabe' sektory 3)Zawsze zamykaj ostatnią sesję P.S Życze powodzenia!!! Wikary |
![]() |
#6 | |
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
Cytat:
a "nie naprawiaj danych subkanalowych/don't repair subchanel" przy zapisie "Naprawiaj 'slabe' sektory" to do SD2 a nie securoma tak wogle jak to pierwszy raz kopiowalem to dorzucilem jeszcze przy odczycie "inteligentny skaner sektorow" - kopie dzialaj do dzis dzien pieknie pzdrwm Nikita_Bennet
![]() |
#7 |
Gość
|
Dzięki bardzo za cenne rady . Spróbuję jeszcze raz , bo przyznm, że już straciłam nadzieję czy mi się uda. Nie rozumiem tylko czy te dwa rodzaje zabezpieczeń odnoszą się do płyty instalacyjnej i pozostałych? I jeszcze jedno. Nagrywam najpierw na płytach CD-RW , bo już dość zmarnowałam jednorazówek, czy to ma jakieś znaczenie?
Pozdrawiam |
![]() |
#8 |
Jacoob Member
Data rejestracji: 31.08.2001
![]() |
próbuj próbuj napewno sie uda
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Gość
|
Witam Kaju, ponownie!
Kaja ustaw opcje tak jak Ci wyżej nadmieniłem! Ja też posiadam eduROM-y (kupione w sklepie) i też zrobiłem sobie kopie na wszelki wypedek (wrazie zniszczenia). Opcje ustawienia CloneCD odnoszą się do płyt z przedmiotami. Płyty instalacyjnej jeszcze nie skopiowałem, ale jak skopiuje to napewno Ci powiem jak. Jak nagrywałem na płyty CD-RW to wogule mi nie odczytywało, ale jak na CD-R to chodzi jak orginał ![]() P.S. życze powodzenia ![]() Wikary |
![]() |
#10 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.03.2003
![]() |
Cytat:
Byłbym wdzięczny za szybką odpowiedź. pozdrawiam absorb |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
zauwaz ze ten user sie wypisal z forum - i szanse ze tu zajzy sa nikle
![]() |
#12 |
Stały bywalec ;)
![]() |
To jak się z nim skontaktować? Jest sposób (poza tym telepatycznym)??!
|
![]() |
![]() |
#13 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
nie mam bladego pojecia - ale nie liczylbym na to ze ten user kiedykolwiek tu zajzy
![]() |
#14 | |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#15 |
Stały bywalec ;)
![]() |
No fakt - stare są te posty. Może on umarł?
|
![]() |
![]() |
|
|