Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.04.2002, 10:20   #1
GearHead
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.04.2002
GearHead w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
cracki, seriale - temat zakazany?

Witam Wszystkich,
Mam takie pytanie...? Wcześniej w bardzo burzliwym postcie pt: "Jak zabezpieczyć płytę Audio" przeczytałem:

Cytat:
majonez (21-04-2002 20:59):

[...] nie bojcie sie zamykam lub wywalam tylko pyt o cracki i ewentualnie cos szczegolnie glooopiego
a dlaczego sie rozrosl no coz to chyba tez moja wina bo usuwalem posty o cracki i ludzie nie maja gdzie sie wyzyc [...]
Nie wiem jak to jest, bo skoro tutaj ludzie zajmują sie łamaniem i "odbezpieczaniem", to wydaje mi się, że seriale i cracki idą jak najbardziej "w parze" z tzw. "odbezpieczaniem"...
No chyba, że się mylę.... jeśli tak to proszę o sprostowanie.

Wiem jak korzystać z Astalavisty itp., która jest wygodną deską ratunku dla wielu z nas, ale nie do końca rozumiem, dlaczego temat seriali i cracków jest tutaj zabroniony.
Z góry dziękuje za wyjaśnienia.

pozdrawiam,
GearHead
GearHead jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.04.2002, 10:24   #2
dragal
Forumator

Data rejestracji: 28.02.2002
dragal niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
bo tutaj na forum jest mowa o robieniu kopi bezpieczenstwa a nie o piractwie
Stary 23.04.2002, 10:56   #3
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
GearHead (23-04-2002 10:20):
a dlaczego sie rozrosl no coz to chyba tez moja wina bo usuwalem posty o cracki i ludzie nie maja gdzie sie wyzyc [...]
Wiem jak korzystać z Astalavisty itp., która jest wygodną deską ratunku dla wielu z nas, ale nie do końca rozumiem, dlaczego temat seriali i cracków jest tutaj zabroniony.
Z góry dziękuje za wyjaśnienia.

pozdrawiam,
GearHead[/quote]
bo ONI ( zauważ z jakim szacunkiem to pisze duzymi bukwami) tak postanowili, a ponieważ my wszyscy jestesmy tu gośćmi - musimy sie dostosować ( dobrze że nie rostrzeliwują). Wg mnie zapytać zawsze można, jak Majonez zabaluje- to możesz zdążyć dostać odpowiedź.
A logika w tym żadna ( jak w każdym prawie stanowionym),
bo zna obiektywne przeslanki, ze na czeronym swietle sie stoi, a na zielonym jedzie.
Pretensji do nich nie wnoszę, w końcu jak mi się nie będzie podobało to nie muszę tu zaglądać
bgn jest offline  
Stary 23.04.2002, 11:25   #4
Majonez
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 05.12.2000
Majonez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
to nie do konca tak
posty o cracki przestaly byc tu mile widziane po ich lawinowym wystepowaniu na cdr forum
dlatego tez Misiek uznal ze tego juz za duzo i tak zostalem moderatorem

a dlatego nie sa tu chciane bo to jest forum o nagrywaniu a nie wyszukiwarka crackow

Cytat:
Nie wiem jak to jest, bo skoro tutaj ludzie zajmują sie łamaniem i "odbezpieczaniem", to wydaje mi się, że seriale i cracki idą jak najbardziej "w parze" z tzw. "odbezpieczaniem"...
tak jak dragal powiedzial plus to ze trzeba zauwazyc ze cdrinfo jest chyba najwieksza i najlepsza polska strona o nagrywaniu i chyba sam przyznasz ze nie przystoi aby takie pytania sie tu pojawialy - mowie to nie dlatego ze jestem moderatorem - uwazalem tak tez na dlugo zanim w ogole sie tu "zadomowilem"

raz na jakis czas przepuszczam takie pytanie o ile nie ma na nie odpowiedzi na astalavista czy underpl.org (i wyszukiwarkach tam sie znajdujacych)

bgn troche chyba zle to odbierasz ja nie jestem zadne ONI i to nikt tutaj tego nie wymyslil tak juz jest w sieci ze niektorych rzeczy nie powinno sie poruszac w niektorych miejscach - ale tego akurat Tobie nie musze mowic
i masz racje zawsze mozna sprobowac ale patrz czesc o underpl i oczywiscie nie za czesto no i na offtopic a nie tutaj
i wcale nie musze balowac zeby ktos zdazyl dostac odpowiedz najczesciej czekam chwile

a jaki w tych sprawach jestem to mniej wiecej wie PIO

pozdrawiam wszystkich

ps tak w ogole to temat tez nie o nagrywaniu ale dot tej czesci forum wiec jak widac zostal nie naruszony ^_^

- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - -
66 zarejestrowany użytkownik
Pierwszy Moderator/Administrator
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Majonez jest offline  
Stary 23.04.2002, 11:52   #5
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Oh Majonez, przecież wiesz, że ze mną jak dzieckiem..

Takie ONI to jest bardzo dobry pomysł. ICH zawsze można
opitolić, zrzucić na NICH winę za plamy na słońcu, popsioczyć i odreagować wszelkie stresy i pójść do domu w przekonaniu ,że się komuś dowaliło. A i pożartować jest z kogo...

ONI to mój patent, ale do powszechnego użytkowania... taki uniwersalny jak czyjś dotyczący zabezpieczania plyt gwoździem
bgn jest offline  
Stary 23.04.2002, 12:02   #6
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
dragal (23-04-2002 10:24):
bo tutaj na forum jest mowa o robieniu kopi bezpieczenstwa a nie o piractwie
... zapomniałeś dodać dragal, więc uściślam:
tylko JEDNEJ kopii bezpieczeństwa }> ;D }> ;D .
pzdr
Stary 23.04.2002, 12:05   #7
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a po co gwoździem
pamiętacie tormenta z zabezpieczeniem by nóż do tapet ? to działa i to jak tylko trzeba miec pewną reke i nie za płytko i nie zagłęboko ciąc
na tamtem post miłośnika sapkowiskiego nie bedę pisał ale może tu nie looka
i jak ładnie to wygląda
pozdro
ps niena temat ale i tak miło / a może dzięki temu / miło sie to pisze
cana jest offline  
Stary 23.04.2002, 20:52   #8
Mickey
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 28.05.2001
Mickey zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A ja temat szczególnie Cracków widzę z tej strony:
Nie sztuka w obecnych czasach znaleźć cracka do gry/programu który zajmuje 10MB i 10 razy tyle w pamieci ram co oryginalny plik ale sztuka polega na tym aby zrobić kopię bezpieczeństwa (do prywatnego użytku) bez używania tego shitu.

Po tym można ropoznać kogoś kto umie nagrywać płytki od lamera z nagrywarką za mniej niż 300 zł, że jak zrobi kopie to program nic nie traci ze swojej funkcjonalności.

Zwykły ***** najpierw sokopiuje wszystkie pliki na dysk, potem je nagra (z innym Labelem) a potem się dziwi że kumpel nie chce od niego kupić płytki bo niby nie działa, a ten bidok musi ściągać dla kumpla cracka by zarobić swoje 3 zł
Dlatego jak widzę płytkę z katalogiem ***** to aż mnie odrzuca bo wiem że jakiś ***** przedemną nie miał muzgu tylko rodziców co wydali kasę na nagrywarkę i modem, a on nie umie z tego kożystać.

PS: Nie zauważyliście że zcrackowane programy jakoś dłużej się uruchamiają, a gry niekiedy niewiadomo z jakiego powodu się wieszają/wyłączają
Mickey jest offline  
Stary 23.04.2002, 21:13   #9
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
.
Stary 23.04.2002, 21:46   #10
sobi1
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 10.12.2001
sobi1 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Mickey (23-04-2002 20:52):
... Dlatego jak widzę płytkę z katalogiem ***** to aż mnie odrzuca bo wiem że jakiś ***** przedemną nie miał muzgu tylko rodziców co wydali kasę na nagrywarkę i modem, a on nie umie z tego kożystać.
...
jak dobrze wiesz nie kazda nagrywarka potrafi poprawnie przegrac zabezpieczona płyte, nie kazdy na LG tudzież LiteOna czy tez inna, oraz nie kazdy kto zajmuje sie kopiowaniem ma dostep do oryginalnych płyt
Pozdrawiam
sobi1 jest offline  
Stary 23.04.2002, 21:50   #11
dragal
Forumator

Data rejestracji: 28.02.2002
dragal niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
sobi1 (23-04-2002 21:46):

jak dobrze wiesz nie kazda nagrywarka potrafi poprawnie przegrac zabezpieczona płyte, nie kazdy na LG tudzież LiteOna czy tez inna, oraz nie kazdy kto zajmuje sie kopiowaniem ma dostep do oryginalnych płyt
Pozdrawiam
Jak to robic kopie bezpieczenstwa nie z oryginalu? Czy Wy mowicie o piractwie? A FE. Toz to wbrew prawu.
Stary 24.04.2002, 16:51   #12
Mickey
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 28.05.2001
Mickey zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>

No to ja widziałem Cracka do słownika Longmana (SafeDisc v1 ) o wielkości 2,5 MB ,a oryginalny exe miał zaledwie 300 kb !!!
No i scrackowny słownik uruchamiał się około 3 minut, a orginał jakieś 20 sekund.

A co do nagrywarek to zawsze ma się kolegę który ma sprzęt który podoła wyzwaniu a napewno się ucieszy z możliwości potestowania nowej gry lub programu w pełni za friko (+ piwo od firmy )
Mickey jest offline  
Stary 24.04.2002, 22:22   #13
-Sid-The-Rat=>

zwracam honor...

choc musiala to byc fuszerka nad fuszerki
Stary 25.04.2002, 10:44   #14
Pedros
Second variety

Data rejestracji: 11.01.2002
Pedros zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Sid - nie bardzo rozumiem - nie tylko ***** skorzysta z clona, no bo czym chcesz wykonać pewną działającą kopię np. SD2. Nie ma w nim aż tak wielu opcji to fakt, ale żeby dobrze coś zrobić też czasami trzeba zrobić testy przy różnych ustawieniach.
Inaczej mówiąć ***** (niech już tak się nazywa ) szybciej krzyknie help przez 20 p niż zrobi kopię.
I jeszcze - czasem widuję płyty z crackiem. I według mnie, nie ma większej różnicy, czy jest to krak ściągnięty z sieci, czy zrobiony jakimś unsafe, czy llibcią, czy ktoś jest takim crakerem, że to zrobił sam. Jeśli poszło to w świat, to po to, żeby ludzie tego używali (choć już pisałem, że taka kopia jest mało elegancka).
A czy na tym forum mają się kraki pojawiać i pytania ? - no bo to było tematem topica - na szczęście nie ja decyduję
I wielu z nas sobie bez kraków tutaj poradzi.
Pozdrawiam
Stary 25.04.2002, 18:19   #15
-Sid-The-Rat=>

.
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: