![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Nero-pytanie
Witam
Do tej pory używałem winoncd ale postanowiłem poznać również Nero i mam pewien problem.Nie wiem może coś źle robię dlatego proszę o radę.Próbowałem nagrać neronem płytkę audio.Część utworów zgrywałem z dysku a część z płyty.Najpierw nagrałem te z dysku i w oknie zapisu nie zaznaczałem opcji zamknięcia płyty sądząc że później będę mógł dograć resztę utworów.Tak zawsze robiłem w wionie.Niestety przy próbie dogrania reszty Nero wywala mi komunikat że ten nośnik nie jest pusty.O co tu chodzi ? Przecież nie zamykałem sesji. |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.10.2001
![]() |
na starcie wybierasz jaka chcesz wypalic plytke - musisz zaznaczyc "kontynuuj multisesyjny CD"
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.06.2002
![]() |
eeee, to chyba nie tak. plyta audio jest chyba plyta jednosesyjna. winoncd oraz eazy cd creator oferuja mozliwosc nagrania plyty audio bez zamkniecia sesji czyli mozna do niej potem jeszcze cos dograc. ale bez zamkniecia sesji zaden czytnik nie odczyta tej plyty-mozesz tylko potem ja dograc, zamknac sesje oraz plyte i wtedy jej posluchac. natomiast nero, tak mi sie wydaje, nie oferuje opcji niezamykania sesji tylko niezamykania plyty. a jezeli sesje zamyka to wiecej audio nie dograsz, bo nawet jak by ci sie to udalo, to odtwarzacz cda tego nie odczyta.
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Bywalec
Data rejestracji: 25.10.2001
![]() |
Cytat:
Podsumowując: Audio CD -> kontynuuj multisesyjny -> Audio CD :-( Audio CD -> kontynuuj multisesyjny -> CD-ROM (ISO) :-) |
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Cytat:
Tak to juz w NERO jest. Pozdrawiam
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.10.2001
![]() |
sorki ... jakos mi umknelo, ze chodzi o audio ...
|
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
|
Dzięki za wszystkie rady.Zauważyłem że gdy włącze tryb track at once to faktycznie można dograć kolejne ścieżki z tym że jako nową sesję a jak wiadomo standardpwy odtwarzacz CD czyta tylko jedną sesję.Nie da się nim nagrywać "na raty" jak np. w winoncd.Szkoda.Ale ma za to inne pożyteczne funkcje których nie ma winoncd.
|
![]() |
|
|