![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.01.2003
![]() |
![]()
hej !
wczoraj kupiłem combo SA-332,prawie wszystko o.k. ale : - zapis CD-R ok,ale CD-RW nie jest juz rozpoznawane !!! Nero nie widzi nośnika ! O co tu chodzi ? W temacie CDR jestem kompletnie zielony,a nie chcę się w poniedziałek zbłaźnić oddając do naprawy być może dobry napęd ! Może ktoś wie co jest grane ? CDR-W Akoss silver 4x-12x. -mam też problem z instalacją na HPT-370 (plyta Abit BE-6II v.1.2)nie chodzi to stabilnie,a Sandra 2002 wykazuje że jest to najwolniejszy napęd jaki zna ! Po przepięciu kabli na IDE i włączeniu DMA chodzi już normalnie.Ale czy nie lepiej byłoby UDMA-2 ? Przecież to combo obsługuje ten tryb... z góry dziękuję za pomoc |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.10.2000
![]() |
Re: Pomocy - Combo Samsung SM-332
Cytat:
Pozdrwiam
"myślisz że kim jestem ?? CZŁOWIEKIEM ??" - "Matrix Rewolucje" "Moja jest tylko racja i to święta racja, bo nawet jak jest twoja to moja jest mojsza niż twojsza, że wlaśnie moja racja jest racja najmojsza." - "Dzień świra" PIJ MLEKO!!! BEDZIESZ WIELKI!!! Powered by LTR-52246S |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
@1. A jakie szybkosci CDRW obsluguje ten naped, bo jak 1-4x, to nie nagra plyty 4-10x!
@2. Czy ty nie probujesz przypadkiem podlaczyc napedu optycznego na dodatkowym kontrolerze? Bo jezeli tak, to i twoje szanse i napedu na przetrwanie sa nikle. Napedy optyczne na glownym kontrolerze na drugim kanale. |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
Napęd obsługuje prędkości 10xCDRW,podłączony jest jako Primary Master.Próbuję z płytkami CDRW: 4x-12x,4x-10x i nie widzi...
Wszystkie CDR widzi,DVD też,również zapisany CD-RW 24X.A nowych nie... Co to za cholera ? Co do UDMA-2:na początku podłączyłem to do kontrolera HPT-370(EIDE),wykrył prawidłowo i ustawił sam tryb UDMA-2.Ale chodził bardzo wolno...Przepiąłem więc na ten sam kontroler na którym mam CD-ROMa,jako Primary Master i zaczął chodził normalnie. |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.10.2000
![]() |
Re: samsung
Cytat:
Pozdrawiam
"myślisz że kim jestem ?? CZŁOWIEKIEM ??" - "Matrix Rewolucje" "Moja jest tylko racja i to święta racja, bo nawet jak jest twoja to moja jest mojsza niż twojsza, że wlaśnie moja racja jest racja najmojsza." - "Dzień świra" PIJ MLEKO!!! BEDZIESZ WIELKI!!! Powered by LTR-52246S |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
Dzięki za posty...
Okazało się jednak że to combo jest uszkodzone. Wymieniłem na model SM-348 i chodzi (a nawet biega !),trochę głośniej ale szybciej pozdrawiam |
![]() |
![]() |
|
|