Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.07.2002, 01:44   #1
Maczeek
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.05.2002
Maczeek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czarne Akossy

Czesc
Ostatnio pokazaly sie na rynku czarne Akossy 700MB 32x.
A moje pytanie brzmi czy oplaca sie je kupowac (sa 40 groszy drozsze od zwylkych), jak sie one sprawuja po nagraniu (chodzi mi np. czy po nagraniu Audio sprzet HIFI czyta je)
Pozd. M.
Maczeek jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.07.2002, 02:07   #2
TeacMan
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 05.08.2001
TeacMan zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cool

Osobiście jestem zdania że czarne płytki są dobre na PSX w szczegulności na PSX2 (choć wybieram zazwyczaj MetalAZO pomimo ich ceny). Miałem doczynienia z czarnymi Esperanzami, kumpel taką jedną porysował (nie wiele) i mój Teac 40 miał spore problemy z taką płytką. Nie wydaje mi się żeby były one dobre do audio (osobiście bym nie prubował) wieże z natury są przyzwyczajone do białych tłoczków a nie czarnych CD-Rów, najlepiej nagrywać na zielonych, złotych lub silverach (w dodatku Audio bo są wytrzymalsze). No i to by było na tyle co do mojego skromnego zdania.

Pozdrawiam wszystkich ..::emieN:::..

http://s13.bitefight.onet.pl/c.php?uid=82993
TeacMan jest offline  
Stary 02.07.2002, 15:34   #3
PoPe
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.04.2002
PoPe w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Talking Czarny Akoss

Witka!
Nie zgadzam się z gościem, który pisał, że Black Akoss nie nadaje się do CD Audio. Wręcz przeciwnie, audio nagrane na tym nośniku czytają mi wszystkie dostępne odtwarzacze (łącznie z "antykami"). Uważam te płytki za naprawdę niezłe do audio. Mają tylko jedną wadę - nie bardzo jest jak je podpisać
Pzodrówka.
PoPe
PoPe jest offline  
Stary 03.07.2002, 11:46   #4
TeacMan
Wyjadacz ;)

Ok PoPe skoro piszesz że przetestowałeś je na różnych wieżach to spewnością masz rację (ja jak wspomniałem nie testowałem audio na czarnym nośniku). Mam do ciebie jeszcze jedno pytanko a propos tych Akosów, ostatnio miałem 10 sztuk Akosów Silver 24x i nagrywały mi się okropnie już ich więcej nie kupię :cool: z 10 szejść wywaliłem nawet przy nagrywaniu 12 miały błędy. Napisz jak się sprawują te czarne, jaką prętkością je nagrywasz i najlepiej jak wychodzi test powieżchni w NeroCDSpeed.

TeacMan jest offline  
Stary 03.07.2002, 15:06   #5
PoPe
Nowy na forum

PoPe w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Black Akoss

Witka!
Audio palę na Lite-On 24x z predkością 8x z Nero 5.5.8.2 (szczerze mówiąc lepszy jest Feurio, ale nie chce mi się go instalować) z plików *.wav.
Srebrne Akossy stosuję tylko do badziewia (filmiki, i to raczej te słabe) i dla ludzi)) 99 gr/szt - to ich jedyna zaleta. Ale fdziwi mnie, że tyle ich siadło dla Ciebie... Coś nie tak z nagrywarą, albo softem, bo ja wypaliłem tych silverów akossa co najmniej setkę, i musiałem wyrzucić tylko 1 sztukę (nagrała się, ale nie przeszło weryfikacji w Nero).
Pozdrówka.
PoPe
PoPe jest offline  
Stary 03.07.2002, 15:22   #6
+++LeWaP+++
Guru

+++LeWaP+++ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dla mnie te Akossy mogą mieć wszystkie kolory tęczy a i tak nie będę na nich nagrywał, nawet śmieci. Przypominają mi jakością jasnozielone BTC.

Jeżeli już chcesz ekonomicznie to kup sobie esperanze black - w miarę dobre.

A co do Audio to Verbatim MetalAzo jest najlepszy.
+++LeWaP+++ jest offline  
Stary 04.07.2002, 01:33   #7
TeacMan
Wyjadacz ;)

Właśnie tak myślałem że te srebrne shit płytki. Ja już ich w życiu nie kupię (wziełem je bo nie było platinium). Poszło ich tyle bo dwie rzuciłem 24x (to chyba tak dla tych płytek jakby były przystosowane do spida 8x bo dopiero tą się nagrała reszta), do tego nagrywałem gierkę, a błąd na płycie powodował 0 możliwości instalacji gierki. Akosy Silver są normalnie lebsze od SD 2.51 tak zabespieczą kopie że odrazu jest spartaczona . No ale nie piszę tego aby się tłumaczyć +++LeWaP+++ masz w zupełności rację (pamiętam te BTC).
LUDZIE NIE KUPUJCIE TYCH PŁYT BO NADAJĄ SIĘ TYLKO DO KOSZA.

Ostatnio zmieniany przez TeacMan : 04.07.2002 o godz. 09:24
TeacMan jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: