![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Czarne sigmy...
Bawil sie ktos tymi plytkami? Tak sie zastanawiam, u mnie w Szczecinie ostatnio bardzo trudno dostac czarne espery a moge stosunkowo tanio kupic odmiane black sigm. Warto? Ja powiem szczerze na normalne sigmy w ogole nie narzekam, sa bardzo dobrymi nosnikami moim zdaniem (nawet w WSESie wypadaja nad wyraz dobrze) chociaz potwornie brzydkimi (na moj gust; ostatnio ich wyglad troszke sie poprawil).
Wiadomo ze to nosniki najtansze z najtanszych ale z takich czarnych esper jestem bardzo zadowolony i nikt mi nie wmowi ze to zle nosniki - moze te sa podobnej jakosci (chce na nich palic muze maks X8)? Zalaczam zdjecie...
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
KiNgOfOcEaN
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
Poszukamy w sklepach, zakupimy, potestujemy, damy znać co i jak!
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Forumator
![]() |
Heh ale mnie juz reka swiezbi zeby zakupic te plytki a musze wziac dwiescie co juz troche kosztuje wiec nie chcialbym sie jakos powaznie zawiesc.
#4 |
Forumator
![]() |
Ok... zakupilem te plytki... Poniewaz z zalozenia przeznaczam je do audio (ewentualne zastepstwo Esper czarnych bo nie moge ich ostatnio dostac) wiec nie testowalem ich pod wzgledem maksymalnej bezpiecznej predkosci wypalania.
Zalaczam obrazek z wypalenia plytki z predkoscia 8x (wypalona z X4 ma zbyt wiele bledow troche >50 a wypalona X12 jest porownywalna z ta X8). Zrobilem tez testy w Wses ale: a) wyniki sie pokrywaja z CDdDoctor (przynajmniej przy testowaniu plytek x8 bo z maksymalna predkoscia odczytu CDDoctor daja szalone wyniki u mnie) b) nie pamietam jak zrzucic obraz z testu w Wses bez angazowania zewnetrznego softu ;-) BTW moze mnie ktos oswiecic?? Wydaje mi sie ze jakosc nagrania jest ok (maks 33 bledy to nie jest mysle zle zwlaszcza ze to wartosc nieczesto wystepujaca a najczesciej jest ponizej 20) Brzmienia wzgledem Esper Black nie oceniam bo jestem zbyt zmeczony zeby bylo w miare obiektywne.
#5 |
z innej planety
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
Plemnik gdzie kupiłeś te płytki ?
|
![]() |
![]() |
#6 |
Forumator
![]() |
Zakupilem je od znajomego po 94zl/100szt...
|
|