![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.04.2003
![]() |
NForce2 + Win_XP + Nagrywarki !!!
Witam
Posiadam płyte ABIT NF7-S V2.0 na układzie NForce2 i jako że mój problem dot. nagrywarek Wymienie dwie które sprawdzałem LiteON 48/24/38 i Teac-W512EB. System oper. Windows XP ENG. Po wymianie płyty i zainstalowaniu na nowo systemu zaczeły sie problemy z nagrywaniem. Dotyczy to generalnie wszystkich programów a zwłaszcza Nero, Alcohol120% CloneCD. Mianowicie po przykładowym zrobieniu obrazu z CD audio *.mds z CDROM (nie nagrywarki) probowałem nagrać w/w obraz na płyte. Niestety problem pojawił sie nieoczekiwanie ... Najpierw probowałe na Alcohol120%, podczas ładowania obrazu wyskoczył błąd "[write PREGAP area ERROR] - 0000150-00000000 Ładowanie obrazu przerwane". Na Nero "SCSI/IDE Command Aborted". oraz taki bład "Fixation error" (czasami) Nie wiem co jest grane, instalacje systemu przeprowadziłem sprawnie bez najmniejszych problemów, zainstalowałem SP1 ENG i nForce2 Driver. drivery do Audigy. CD-ROM czyta płyty bezproblemowo. Mam zainstalowane ASPI, probowałem zmnieniac ustawienie w Alcohol'u na ASPI i domyślne bez rezultatu. W tej chwili mam Teac-W512EB ponieważ LiteON "padł". Wypiołem CD i uruchomiłem system z samą CDRW i generalnie nie zaobserwowałem problemów ale jak tylko podłącze jakiś dodatkowy napęd to dzieją sie dziwne rzeczy. Nie wiem co jest ...... moze zasilacz 300W Enlight ?. Nie wiem czego sie czepic ..... Bardzo prosze o pomoc. z góry dziekuje. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|