![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() |
Do posiadaczy liteon ltr40125s
Mam pytanko czy ktoś sprawdza aktualna predkosc zapisu w clonie
Sprawa ma sie tak kiedy lece z npz x16 predkosc podawana przez clona wacha sie od 20 do 26 choc ustawiam 16 podobnie sprawa sie ma przy x8 (z tymi predkosciami wypalam muze wiec jest to dla mnie wazne)
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.08.2001
![]() |
U mnie na 40W sprawa wygląda podobnie Clon też wyświetla więcej niż powinien, na koniec (w podsumowaniu) jest jednak wartość zbliżona do tej co wybierałem. Wydaje mi się że klon się gubi w odczyci aktualnej prętkości.
ps. audio wypalam zazwyczaj nie szybciej niż 12x, 16x wydaje mi się za dużo czy te płytki działają normalnie? ![]() ![]()
#3 |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
wiem coś o tym jak ustawiłem 16x to prędkość szła 20x-24x a na koniec w podsumowaniu nagrywanie 16x zakończone powodzeniem - dziwne troche
|
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.08.2002
![]() |
mam TEAC'a CD-W540E i clon podaje mi prowidlowa aktualna predkosc (+-0,4x). moze to te liteon'y
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
![]() |
[QUOTE]TeacMan napisa***322;(a)
[B] ps. audio wypalam zazwyczaj nie szybciej niż 12x, 16x wydaje mi się za dużo czy te płytki działają normalnie? tak z plytami jest oki ,nie slychac (przynajmniej ja nie slysze) zadnych nadprogramowych trzaskow itp. ale wolalbym nie ryzykowac i zeby 16x bylo 16x a nie 24x :cool:
#7 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.08.2001
![]() |
Jeśli płytki działąją bezproblemowo to niemasię co zastanawiać tylko palić i palić, a prędkość wedłóg mnie (patrząc też wg czasu wypalania) raczej nieodbiega dużo od tej wybranej.
![]() ![]()
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.08.2002
![]() |
Znam ten problem jak miałem NEC 7900a to CloneCD tak samo sie zachowywał po zmianie nagrywarki na LTR40125w i instalacji Win2k i sterowników IDE i włączeniu DMA nie było już tego problemu, natomiast po odinstalowaniu tych sterowników (VIA) i wyłączeniu DMA znowu nagrywał źle jak nagrywałem x12 to faktycznie pokazane było że nagrywa x16
|
![]() |
![]() |
|
|