![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
![]()
Witam
opisywalem juz moj problem ale teraz jest nieco inaczej... przeinstalowalem windowsa... ale to nie pomoglo ![]() mam Via hyperon 4.45 i aspi 4.60 (na 4.71.1 tez sa takie cyrki), Win 98 SE, directX 8.1 nagrywarka Teac CD-W540E... CloneCD 4.2.0.2, Nero 5.5.9.17, profiler i Clony XXL 2.0.1.0... obraz plyty w Clone robi poprawnie ale juz nie moge do wypalic ![]() wypala i po jakims czasie np.: 30% nastepuje zawieszenie sie systemu a ostatnio RESTART !!! bez zadnego komunikatu ![]() Spalilem juz kilkanascie plytek ![]() Ktos na pewno mial taki problem... prosze o pomoc ps. Udalo mi sie wypalic jedna plyte BOIS 2.4A ps2. Przedtem wszystko bylo dobrze i pieknie wypalala plytki a konfiguracje mialem taka sama!!!
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
wygląda jakby cos było z pamięcią
może bawiłeś się w biosie i przestawiłeś korzystanie z pamięci na bardziej agresywne ?
#4 |
Capo di tutti capi
![]() |
Zrobilem tak:
podlaczylem drugo nagryware RICOH i jedna plytke wypalilo aale przy drugiej dzieje sie to samo co przy Teac - wniosek - Teac jest dobry. To nie wina nagrwarki ![]() W biosie nic nie zmienialem ale moze ktos bylby tak mily i powiedzial mi jakie sa prawidlowe ustawienia to sprawdze czy tak mam. ASPI mam 4.60 nie wiem jeszcze co moze powodowac takie restarty i zwisy ![]() Seriale... to sie nie dzieje tylko w CloneCD, bo w Nero mam to samo czyli przy procesie nagrywania nastepuje destabilizacja systemu. Powiedzcie mi co w systemi moze powodowac taka sytuacje ![]() Bardzo prosze o pomoc bo potrzebuje nagrywac a nie moge ![]() przeciez sa tutaj megamozgi... niech mi ktos pomoze
#5 |
Guru
![]() |
spróbuj wył. DMA na chwilę i zobacz co wtedy
może są jakies problemy z DMA masz płytę na chipsecie VIA ? w biosie ? zalezy jaki masz, ale pewnie AWARD. Jeżeli masz opcję Load Optimal / Safe default settings to sróbuj tego ?? może cos pomoże.
#6 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Kiedyś ktoś miał podobny problem i okazało sie ze winne jest przetaktowanie procesora - zdiął troche MHz i było OK. |
![]() |
![]() |
#7 |
Capo di tutti capi
![]() |
tam mam Via zainstalowalem Hyperon 4.45 ale na 4.43 bylo to samo
a DMA mam wylaczyc w biosie czy w windowie? bo w biosie mam na auto pomoz prosze bo to wina ustawien a nie sprzetu bo obie nagrywarki zawieszaja system przy nagrywaniu... przeinstalowalem juz drugi raz windowsa teraz mam ASPI 4.71.2 i jest to samo ![]() juz nie wiem co mam robic ps. wczesniej mialem DMA wlaczone i dzialalo (przed przeinstalowaniem windy) ps2. serial do clonecd zmienilem ale nie pomaga.. to nie wina programu to wina ustawien jakichs
#8 | |
Capo di tutti capi
![]() |
Cytat:
![]() |
#9 |
Capo di tutti capi
![]() |
Wiem w czym rzecz...
zrobilem to Load Optimal / Safe default settings ale to nie to... rzecz jest w DMA jak mam wylaczone to nagrywa poprawnie ale strasznie powoli ![]() a jak mam wlaczone to sie komp restartuje podczas nagrywania... ps1. przed reinstalka windy mialem wlaczone DMA i zawsze dzialalo dobrze. Panowie pomozcie co mam zrobic aby wlaczyc DMA i zeby dobrze dzialalo... teraz juz wiecie co jest wiec mam nadzieje ze pomozecie ![]() sa jakies konkretne ustawienia do DMA lub moze wiecie jak to poprawnie skonfigurowac ![]()
#11 |
Guru
![]() |
A jak instalowałes windę stery i via patch??
Zainstaluj sobie win98 se pl potem od razu via 4 in 1 patch potem sterowniki do urządzeń dx 8.1b aspi ??
#12 |
Capo di tutti capi
![]() |
Problem rozwiazany!!!
dokladnie tak instalowalem... ale juz wiem w czym problem...
otorz jak zainstalowalem Via Hyperon 4.45 to jakims cudem zle sie zainstalowal lub powodowal konflikty VIA Bus Master PCI IDE Controller... usunalem go i zainstalowalem ponownie z wersji Via 4.37 i teraz smiga az milo popatrzec ![]()
|
|