Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.01.2001, 01:40   #1
Kricho
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 21.09.2000
Kricho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Do wszystkich przeróbkowiczów LG CED-8083B

Szanowni panowie!
Minęło już trochę czasu jak pierwsi śmiałkowie zdecydowali się podrasować swoje maszyny więc może nadszedł już czas refleksji. Autor tego pomysłu sam zwrócił uwagę na fakt, że nie wiadomo jak owa przeróbka wpłynie na samą pracę i trwałość nagrywarki.
Chciałbym szanownych panów zapytać, czy nie zetknęli się z niczym niepokojącym w czasie pracy "nowego" cacka zarówno przy odczytywaniu płyt jak i przy zapisie.... :-)

Dość tych żartów(...) Czy maszynka wypala wam wszystkie płyty 8x czy też są wyjątki - bo trafiłem na jakieś Verbatimy 1x-8x po 2,5 zł, które nie chciały mi chodzić 8x pod Clonem. Dostawałem TRACK FOLLOWING ERROR już na samym początku (zanim zdążył spaprać Lead-In). Płyty były nie naruszone. Nie jestem pewien czy to ma miejsce również w Nero bo już zdążyłem wszystkie te płyty zużyć.
Inna sprawa to testy odczytu CD Speed 99. Model 8083B v1.05 (ze sklepu) miał krótsze czasy dostępu (pon. 100ms zarówno random jak i 1/3) niż 8080B v1.06 (ok. 110ms) mimo tej samej płyty podczas testów. W dodatku generowany jest błąd podczas testu Burst rate - dodam, że błąd ten pojawiał się również gdy 8083B nie miała oryginalnego biosu a tylko od HP 1.05 lub 1.09.
Na koniec dodam, że subiektywnie odczuwam jakby napęd odczytywał z nieco większym wysiłkiem.

Ale jeszcze działa i zapisuje 650MB poniżej 10min.

Pozdrawiam Panów.
Kricho jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.01.2001, 13:51   #2
Kricho
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 21.09.2000
Kricho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>