Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   czy da rade zwolnić prędkość nagrywarki ? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/czy-da-rade-zwolnic-predkosc-nagrywarki-9592/)

ZiP 12.08.2002 20:40

Re: Ja się nie pytam po co tylko czy da radę !!!

Cytat:

FYM napisa***322;(a)
Ja się nie pytam po co tylko czy da radę !!!
NIE!

Sebastian997 12.08.2002 20:50

Cytat:

Marius_The_Mad napisa***322;(a)
To tylko głupota programu. Chipsety LiteOnów nie obsługują prędkości wypalania < 8x. Nawet, gdybyś wybrał 6x, nagrywarka wypaliłaby płytę przy 8x.
Powaznie podejrzewalem taka ewentualnosc, ale nie chcialo mi sie juz dokladnie sprawdzac
8) 8) 8)

Sebastian997 12.08.2002 20:56

Cytat:

ZiP napisa***322;(a)

A powiedzcie mi: jak to jest, że niezarejestrowany CloneCD 2.8.x.x (shareware) może wypalać max 2x (oraz szybciej po wpisaniu seriala)? Czy nowoczesna nagrywarka wypali płytę z taką prędkością?

Tego nie probowalem ale powiem szczerze ze dalo mi do myslenia. Niezle pytanie. Sprawdzales to w praktyce ?

miernik 12.08.2002 21:00

Mysle ze CLON wypali z najnizsza obslugiwana przez nagrywarke predkoscia albo wcale , ale raczej to pierwsze .

ZiP 12.08.2002 21:22

Cytat:

Sebastian997 napisa***322;(a)

Tego nie probowalem ale powiem szczerze ze dalo mi do myslenia. Niezle pytanie. Sprawdzales to w praktyce ?

Jak znajdę gdzieś tego starocia, to sprawdzę. Chociaż na razie nie mam nic do skopiowania, chyba, że CD-RW. Mam LG 12x, po jego zakupie korzystałem głównie z CloneCD demo, ale nie przypominam sobie, aby pełna płyta nagrywała mi się ponad 40 minut! Pamiętam jeszcze, że stare wersje demo CDRWin nagrywały max 2x, ale tego nie testowałem.

Pedros 12.08.2002 21:46

Cytat:

Sebastian997 napisa***322;(a)
Co do niskich predkosci to mysle, ze troche racji maja i jedni i drudzy. Nie bede wdawal sie w polemike ;) To zalezy od nagrywarki, nosnika itp.
Ale jesli chodzi o uzyskanie nizszych predkosci ni x8 to sprawdzalem na nagrywarce Liteon 24102B. W wiekszosci programow najnizsza dostepna predkoscia jest wlasnie x8. Mimo ze jakosc tak nagranych plyt byla bardzo dobra, to z proznosci :-D postanowilem poeksperymentowac. I okazalo sie ze w programie WinOnCD 5 dalo sie wybrac predkosc x6, co bylo niemozliwe np. w Nero. Niestety, niestarczylo mi cierpliwosci zeby zmierzyc z zegarkiem w reku czy to wybieg ze strony programu czy faktycznie nagrywa x6.

A ja się zmusiłem :) i przeliczyłem to z zegarkiem
i wyszło, że Wion robi nas w konia.
Ta nagrywarka zapisuje x8 min. i tyle.

Sebastian997 13.08.2002 00:21

Cytat:

Pedros napisa***322;(a)

A ja się zmusiłem :) i przeliczyłem to z zegarkiem
i wyszło, że Wion robi nas w konia.
Ta nagrywarka zapisuje x8 min. i tyle.

No to przynajmniej tyle wiemy. Wyrazy uznania za wytrwalosc ;)

dARIO! 13.08.2002 12:51

Re: Ja się nie pytam po co tylko czy da radę !!!

Cytat:

FYM napisa***322;(a)
Ja się nie pytam po co tylko czy da radę !!!
Ty pytasz czy da radę ... My pytamy po co ma dać :) I jak słusznie zauważono, pewnie po to, bo gdzieś wyczytałeś, że audio lepiej wypalać na x1, x2, x4 itd. - a to bzdury!

severall 14.08.2002 12:15

Czasami nigdy oryginały nie wyszły na CD i co wtedy??
Są na taśmach i wtedy liczy się prędkość nagrywania. [/B][/QUOTE]

stary audiofila nie interesuje jakie zespolu slucha, jaki jest przekaz muzyki itd. , on dostaje orgazmu jak uslyszy klapniecie palca w dziurke fletu poprzecznego:-D :-D

miernik 14.08.2002 12:38

Zgadzam sie :-D :-D :-D

Anazar 10.09.2002 16:52

Wypalanie

Wypalnie AUDIO x4 ma sęs a kto uważa inaczej "jest głuchy" i musi iść do......... (.......mówiłem szeptem) :) :P Wiecie do kogo ;p

miernik 10.09.2002 19:48

Re: Wypalanie

Cytat:

Anazar napisa***322;(a)
Wypalnie AUDIO x4 ma sęs a kto uważa inaczej "jest głuchy" i musi iść do......... (.......mówiłem szeptem) :) :P Wiecie do kogo ;p
Moze masz taka nagrywarke ze robi taka sieke przy x8 i wiecej - poprostu nie daje rady szybciej niz x4 ?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:59.