Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.01.2002, 10:52   #1
ToMu
Gość

prisma cd

co myslicie o tych plytach?
u mnie obecie najtańsze
a gostek na gieldzie powiedzial
ze to bardzo dobry nośnik (strasznie zachwalał)

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.01.2002, 14:17   #2
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
ToMu (12-01-2002 10:52):

a gostek na gieldzie powiedzial
ze to bardzo dobry nośnik (strasznie zachwalał)
Jakbys je mial sprzedac to tez bys tak powiedzial.
Weron jest offline  
Stary 12.01.2002, 17:20   #3
ToMu
Gość

Cytat:
Weron (12-01-2002 14:17):
pytalem co sadzicie o tych plytach
nie potrzebuje porad handlowych

Stary 12.01.2002, 17:58   #4
Weron
All Eyez On Me

Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
ToMu (12-01-2002 17:20):
Cytat:
Weron (12-01-2002 14:17):
pytalem co sadzicie o tych plytach
nie potrzebuje porad handlowych
No jasne przeciez sam wiesz najlepiej jak sie sprzedaje(divx).
Ale jednego musisz sie nauczyc:
Czytania pomiedzy wierszami.
Weron jest offline  
Stary 12.01.2002, 20:45   #5
ToMu
Gość

a rozumiem odpowiadasz na posty tylko dlatego aby byc
widocznym na tym forum
jednak nie zawsze jest to na temat

Stary 12.01.2002, 20:56   #6
Weron
All Eyez On Me

Tepy jestes czy co?!

Wiec ci odpowiem normalnie.
Prisma cd sa do dupy.
Poza tym nie kupuje sie plyt na gieldach jezeli zalezy ci na dobrej jakosci. Obojetnie jakiej sa marki to i tak nie kupuj na gieldzie(Tobie zapewne niezalezy nagrywasz na byle czym i opychasz te filmy, zeby jak najwiecej zarobic).
Glownie chodzi tu o sposob transportu(upychane po torbach narazone sa na uszkodzenia ), rozne czynniki meteorologiczne( naslonecznienie,deszcz itp.)
O taka odpowiedz ci chodzilo?!
Teraz chyba zrozumiales?!
Weron jest offline  
Stary 13.01.2002, 00:47   #7
obar
Forumator

Data rejestracji: 07.12.2000
obar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
6
nie chce tu polemizować z Weronem bo tu sie różnimy znacznie, ale każdy ma prawo do swojego zdania .. nie mam chęci ani ambicji nikogo przekonywać do swojego zdania...

jesli chodzi o prismy - to uważam zresztą nie tylko ja .. ze jest to obecnie jedna z lepszych płyt z najniższej półki.. mimo że jest tańsza od platinumek to jak na razie uwazam ze jest lepsza..z kilku przyczyn... po pierwsze z powłoki która się nie łuszczy bo ma inny skład (grubszy, b. elastyczny od platinumek) dobra jest do nagrywania z "normalnymi" prędkościami (mam tu na myśli 24 - 32), a co za tym idzie rokuje im dłuższą trwałość , gdyż na platinumkach co mozna stwierdzić naocznie .. występują odbarwienia .. spowodowane prawdopodobnie niedbałym nałożeniem warstwy odbijającej, i farba z nich schodzi łatwo ją uszkodzić...

a niby dlaczego płyt miałbym nie kupowac na giełdzie ... co to niby gorsze są czy jakie .. nie każdy ma hurtownie pod ręka bo chyba Weron nie kupujesz płyt w sklepie ? a może w Hipermarkecie ?

obecnie smiem stwierdzić że nawet od esperanz (niektórych) są lepsze z podobnych przyczyn... zgodze sie z Weronem ze słuzą do multinagrywania na zarobek jak zreszta wszystkie płyty tego typu co nie zaszkodzi mi trzymać w bibliotece kilkuset prism ...

aha nalezy uważać .. i uwaznie przypatrywać krawędziom ... gdyż z tym sie spotkałem ... występują niedociągnięcia na krawedziech (miałem jedną sztycę taką), na której nie nalezało owerburnować..gdyż potem płytka nie mogła być odczytana .. tu przyznaję + platinumkom że sa lepiej wykonane (nie spotkałem sie z podobnymi wadami u platinumek, esperanz choc nie wątpię ze tez sie zdarzają) , i mają dłuższy overburning .. tak mi sie wydaje gdyż 715 mb wole nagrać na platinumce niż na prismie - może to przesąd .. albo przyzwyczajenie...

to wszystko ..

pozdro 6
obar jest offline  
Stary 13.01.2002, 09:51   #8
Weron
All Eyez On Me

No czesc Obar & inni.

Przeczytalem twoja odpowiedz.
Takze nie mam zamiaru nikogo przekonywac do swoich racji, ale zaciekawil mnie jeden fragment oto on:

Cytat:
obar (13-01-2002 00:47):

aha nalezy uważać .. i uwaznie przypatrywać krawędziom ... gdyż z tym sie spotkałem ... występują niedociągnięcia na krawedziech (miałem jedną sztycę taką), na której nie nalezało owerburnować....
I obojetnie co kto by nie powiedzial to wlasnie sa te tansze plyty.
Moja najgorsza plyta(chodzi mi o domowa kolekcje) to datastar-1 szt.
Reszta to basfy, verbatimy, tdk.
To chyba juz wszystko.

Pozdrawiam
Weron jest offline  
Stary 13.01.2002, 11:00   #9
lopus
WeldMaster

Data rejestracji: 16.08.2001
lopus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Moja nagrywarka to YAMAHA4/4/16scsi i do archiwizacji danych kupuje najtańsze płyty na rynku i nie narzekam na jakość.
lopus jest offline  
Stary 13.01.2002, 11:14   #10
obar
Forumator

Data rejestracji: 07.12.2000
obar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Weron .. i nigdy Ci sie nie zdarzyło spotkać markowej płyty z niedociągnięciem bo przecież nawet najlepszym zdarzają się potknięcia...

Verbatim RULEZ to przyznam ale pewnie nie którzy przyznają że była seria Basfów .. która po nagraniu trudno sie odczytywała mimo niebieskiej warstwy odbijającej (ja sie własnie przez to zraziłem do Basf, bo faktycznie kiedyś namiejętnie je kupowałem)... tak samo Sony miała wpadkęz płytami - historii nie pamiętam znam ją od znajomych... podobnie na forum widze ze TDT'ki nie wszystkie ...ale nagrywarki mają z nimi problemy aby nagrywać - może akurat to nie wina płyt..ale powieddzcie sami Verbatimy - mowie tu o VERBATIMACH obojętnie jakie to były - nie było z nimi problemów (pomijając ich podróbki)

no tak ale za jedną prismę mam 2 verbatimy .. .rachunek prosty i wniosek też ...jeśli dla siebie - nagrywaj na Verbatimkach - nie zawiodą -jeśli dla kogoś używaj czegoś co po prostu jest odczytywalne... no i te tansze nie lubią szybkich cdromów... (prędkości obrotowych)

pozdro 6
obar jest offline  
Stary 13.01.2002, 11:48   #11
Weron
All Eyez On Me

Cytat:
obar (13-01-2002 11:14):
Weron .. i nigdy Ci sie nie zdarzyło spotkać markowej płyty z niedociągnięciem bo przecież nawet najlepszym zdarzają się potknięcia...
Szczerze mowiac, to nie.
Owszem byla jedna basf.
Tdk bylo pare sztuk, ale to byla wina bardziej systemu niz nagrywania.
Za to na verbatimach nigdy jeszcze sie nie zawiodlem
Cytat:
obar (13-01-2002 11:14):

...jeśli dla siebie - nagrywaj na Verbatimkach - nie zawiodą -jeśli dla kogoś używaj czegoś co po prostu jest odczytywalne... no i te tansze nie lubią szybkich cdromów... (prędkości obrotowych)
Z tym to sie w 100% zgadzam.

Pozdrawiam
Weron jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: