Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.09.2003, 20:41   #1
eXis
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.09.2003
eXis w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Exclamation Lite-on 52246S pomocy !

Witam !
A wiec tak ...
Kupilem sobie nagrywarke Liteon LTR-52246S ( firmware 6S0D ) i wszystko dzialalo ok.
Z czasem postanowilem zrobic upgrade firmware'a.
Wszedlem na oficjalna strone producenta ( www.liteonit.com ) i sciagnalem najnowszy firmware 6S0F.
Pozamykalem wszystkie mozliwie zbedne programy w systemie i przeszedlem do upgrade'u.
Po wszystkim wyskoczyl mi komunikat, ze wszystko zrobione ok ( a robilem to juz co najmniej dwa tygodnie temu ).
Wszystko bylo ok, w czwartek nagrywalem bez problemu dwie plytki koledze. W piatek tez chcialem nagrac i wrzucilem w Nero ( wersja 6.0.0.15 ) film do nagrania ( bylo rowne 700 MB )
Wsadzilem plytke, naciskam przycisk do wypalania daje na Burn, a tu mi wyskakuje komunikat, ze plytka jest za mala na dana kompilacje, ktora chce nagrac.
Nie byloby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, ze jak dalem na Disc info to bylo napisane, ze plytka ma 703 MB, a calkowity rozmiar kompilacji 700 MB.
Nawet nie bylo komunikatu czy wykonac overburning ( opcje ta mam wlaczona ). Probowalem tez wypalic 696 MB film i to samo, ten sam komunikat, ze plytka ma za mala pojemnosc, daje inne plytki i to samo.
Sciagnalem inny program do wypalania, ale tez nic; FireBurner to nawet nie wykryl nagrywarki ( no dobra, moze nie obsluguje - nie wiem ).
Aha no i jeszcze jedno ...
czasami w moim systemie nagrywarka ta ma w opisie, ze jest to zwykly naped cd-rom [ system Win2003 serwer ).
Czy mozecie mi cos poradzic, jak pozbyc sie tego problemu ?
Nagrywarke mam jeszcze oczywiscie na gwarancji.
Bylbym bardzo wdzieczny za pomoc
Pozdrawiam
eXis jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.09.2003, 21:12   #2
RoKFoR
d[-.-]b

Data rejestracji: 12.08.2003
RoKFoR zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
na wstepie nie ten dzial forum, trzeba bylo najpierw cos poszukac na ten temat, a bys sie dowiedzial ze z najnowsza 6 sa problemy z wypalaniem takiej wielkosci kompilacji i potrzeba jakies tam patche dogrywac, zobacz czy sie wypali na wersi 5.5.10.42, mozliwe ze brakuje sterow ASPI, od plyty glownej. Slyszalem sluchy ze nie przyjmuja nagrywaki nawet na gearancji jak sie zmienialo firmware, ale zawsze mozna wmowic ze taka wersia juz byla od poczatku
RoKFoR jest offline  
Stary 28.09.2003, 22:29   #3
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
To nie wina piecyka, tylko nowego nero.

Sciagnij late do niego z tego linka ftp://ftp6.nero.com/support_doc/Nero...e5203Patch.exe
albo z naszego serwisu
ThanatoS jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: