![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.02.2004
![]() |
![]()
Witam.
Mam hmm niemały problem otóż gdy próbuję nagrywać płytę audio (przy zwykłej płycie z danymi nie ma żadnych problemów) to postęp nagrywania zatrzymuje się na 2% - 6% (w zależności od rozmiaru nagrywanych danych) poke bufora nagrywarki cały czas pozostaje zaś szare tak jakby wogóle się nie nagrywało. Problemy wysąpiły dopiero po formacie dysku i instalacji innej wersji Nero. Nagrywam płyty na nagrywace LG HL-DL-ST CDRW GCE-8160B 16x10x40x w programie Nero 5.5.10.135 na systemie operacyjnym widowsXP (podałem dane które sądze, że mogą się najbardziej przydać, jeżeli coś jeszcze mam podać to proszę napisać ![]() Już nie mam pomysłów co może być przyczyną mojego problemu. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
nie znam za bardzo nero 5.5.10.135
spróbuj raczej nero 5.5.10.42, ewentualnie wróć do tej wersji, na której wszystko działało ![]()
#3 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
ja tez nie znam takiej wersjo nero
![]() ostatnia z 5.5 to 5.5.10.54 jako rozwiazanie proponuje ForceASPI 1.7, szukaj w dziale plikow cdrinfo no i jeszcze ta wersja Nero, najlepiej zainstaluj 5.5.10.42 lub 5.5.10.54
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.02.2004
![]() |
Witam.
Niestety ani instalacja ASPI (z foreASPI 1.7) ani instalacja innej wersji nero nic nie dała :/. Zastanawiam się więc (chociaż w to wąptpie) czy może to być problem z nagrywarką. Wątpię, bo w końcu zwykłe płyty wypala bez problemu tylko przy audio coś jest nie tak. Ma ktoś może jeszcze jakieś pomysły jak by to załatwić ? |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() |
Spróbuj innym programem, np. Feurio, będziesz wiedział czy to program czy jeszcze coś innego.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.07.2003
![]() |
Jeżeli wypalasz audio z obrazów płyt niewiadomego pochodzenia (kaza itp.) może się tak dziać.
Czy jeżeli sam robisz kopie z innej płyty, to też się kaszani? Coś musiałeś namieszać w systemie. Już kilka razy instalowałem Nero na świerzutkim systemie i wszystko działało. Nero ma swoje aspi więc systemowe nawet nie jest potrzebne. Włącz Nero Info Tool i sprawdź jak to wygląda.
|
|