![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.10.2003
![]() |
bios i win XP
cześć,jestem tu nowy.chciałem się dowiedzieć jak mam wgrać bios do nagrywarki LG CED-8120B pod win XP.bo przecież tu nie ma dos-a.myślałem żeby wrzucić bios od GCE-8160B bo ojciec taka ma i wygląda tak samo.ale przeczytałem że się nie da. co mi da aktualizacja?
z góry dzięki za podpowiedzi ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
po pierwsze co ma dos do XP? Przeciez to sie ma nijak! Dosa masz na bank jeśli to zwykły komputer klasy PC (może są wyjątki, ale to ja nie wiem)
![]() Wejdż na www.lge.pl (sterowniki) zobacz czy mają coś dla Ciebie pobierz zestaw i przeczytaj instrukcje. Musi się dać w windowsie to zrobić, jak nie to mtkflashem z dosa (do Dosa wejdziesz za pomocą dyskietki startowej systemu ![]() Przeanalizuj wszystko jeszcze raz! ![]() Aktualizacja da: -poprawia błędy poprzedniego biosu (jeśli takowe były) -uaktualanie baze danych o nośnikach co jest równoznaczne ze zniwelowaniem błędów podczas nagrywania na niektórych nośnikach. -coś tam jeszcze ![]() Ide spać ![]()
![]() nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego! Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 05.10.2003 o godz. 04:20 |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.10.2003
![]() |
dzięki wielkie,zrobie tak jak napisałeś.jak mi wyjdzie to się zaraz pochwalę
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
odradzam zmiane biosu w lg ced8120b na ten v2.0 - potrafia sie na nim chrzanic plytki CDRW (przetestowane)
wgranie biosu od ced8160 rozwali ci nagrywarke |
![]() |
![]() |
#5 | |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Cytat:
No wlasnie kazdy komputer nie ma dosa. Bo dos too tez w pewnym sensie sytem jakis tam. Dokladnie tego nie wytlumacze bo mnie to tam szczerze mowiac nawet nie interesuje. Ale badz co badz windows xp nie ma dosa. |
|
![]() |
![]() |
#6 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
ej no nie kumam, zalezy co rozumiemy przez to pojęcie.
Chyba można wejść z dyskietki startowej na poziom Dosa jak mamy zainstalowanego XP czy obojętnie co. Jasne, że tak bo sam potem pod nim(no w czasie gdy mialem XP) formatowałem dysk. Biosy powinno się wgrywać z "czystego biosu" czyli nie z tego w ktory mozna wejsc z windowsa, ale po restarcie kompa poprzez np. dysk startowy.
#7 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.07.2003
![]() |
Oj fachowcy.
Dos jest systemem operacyjnym tyle, że trochę starszym od windows. Do wersji Milenium windows był oparty na jądrze pochodzącym w prostej lini od dosa, którego zaprzestano rozwijać po wprowadzeniu na rynek win95. Wszystkie windowsy oparte na NT, czyli 2k, XP itd. są pozbawione dosa, ponieważ nie mają z nim nic wspólnego. Aby mieć dostęp do szczątkowej wersji dosa trzeba utworzyć dyskietkę startową np. pod windowsem 98 i wystartować z niej komputer. ![]()
#8 | |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Re: bios i win XP
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
jak juz na upartego chcesz upgrejdowac tego LG to pamietam ze bioski na cdrinfo byly w postaci samorozpakowujacych sie obrazow dyskietek - robi ci toto systemowke tak skonfugurowana ze flasher odpala sie od reki
|
![]() |
![]() |
|
|