![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.11.2002
![]() |
LG CD-RW 8120B i zly firmware
Czesc wszystkim.
Mam taki problem ostatnio odwiedzilem strone www.firmware.fr.st i znalazlem tam nowy firmware do mojej nagrywari w ver 2.01. Cala numeracja zgadzala sie, no wiec zdecydowalem sie nawgranie jej (wgrywalem se wczesniej juz tez nowsze flashe do niej z 1.02 do 2.0 i zawsze bylo ok)no i podczas wgrywania niebylo probleu ale po ponownym uruchomieniu komputera poprostu nagrywarka jak by umarla diody niemrygaja nieda sie wysunac szufladki system jej niewykrywa. Jak moge przywrucic ja do poprzedniego stanu, jakim programem bo zaden z tych co mam niewidzi jej. Znalazlem gdzies w necie infrmacje ze mozna taka nagrywarke naprawic majac dostep do drugiej takiej samej, mam taki dostep al niewiem jak to zrobic wiec za jakie kolwiek informacje na ten temat bede wdzieczny pozdrawiam i zgory dziekuje Spid |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() |
Nie ma rady - serwis (tylko mów, że nie wiesz co się stało i przestała działać). Z tym przepinaniem napędów, to próbowałem, bez skutków, więc chyba ktoś tylko taka bajkę puścił a teraz każdy powtarza.
|
|
|
|
|
#3 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... i po cholerę go instalowałeś, przecież masz jak byk napisane, że to bios do LG, do komputerów Compaq (OEM) :o
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
![]() |
Ale mus sie dac cos poradzic, nagrywara jest juz po gwarancji to nieoddam do serwisu bo zabule a wtedy se wolenowa kupic,chyba ze mialy wiecej niz 1rok gwarancji. Moze jest jakis programik do wrzucania czy cos kolwiek pomozcie prosze !!
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Spróbuj wgrać BIOS metodą podmiany nagrywarek. Opis tutaj: http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/naprawa.php3
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
![]() |
Robilem to juz
Robilem tak tylko z plikami o rozszezeniu *.lge bo niemam ani Bin ani Hex a przydal by sie bo moze by cos pomoglo. A programem FW.Exe i podczas proby flashowania robie jak napisane wykrywa pyta czynapewno flashowac i w tym momencie zmieniam naped potwierdzam flashowanie i stoi nic sie niedzieje przez dluzszy czas az kompa zresetuje albo przerwe ctrl+brake. A innymi programami nieprobowalem bo niemam innych plikow tylko lge
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
![]() |
A moze tak
Moze pod jedna tasme podloczyc obie nagrywarki i zepsuta i dobra obie na takich samych uwtawieniach zworek i wtedy flashowac moze to cos tac
|
|
|
![]() |
|
|