![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Jaka nagrywarka( LG 16x, czy TEAC 12x )
Jak w temacie..mam zamiar kupić nagrywarkę i nie wiem co...
Cena jest podobna..Lg jest wkońcu szybsze bo to 16x...ale już kilka osób mówiło mi, że się kaszani...że spala płyty i że ten burn proof nie działa tak jak powinien..podobno często wiesza system... Wiem, że TEAC jest cool, ale jest w cenie LG i jest "tylko" 12x Proszę pomóżcie i poradźcie coś na temat zakupu!!! Co mam wybrać, bym był zadowolony ![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.11.2001
![]() |
Witam!
Powiem ci tak! Każdy zachwala taki sprzęt jaki ma! Ja nie mówię że LG jest lepszy, albo że TEAC jest super. Ja wybrałem LG mimo tego iż niektórzy mi go odradzali. Stwierdziłem iż możliwości w stosunku do ceny (sugerowałem się testami na cdrinfo), są bardzo dobre (oczywiście jak dla mnie). Jestem z niej bardzo zadowolony i póki co chodzi bez zarzutu. Także wybór w dalszym ciągu należy do ciebie. Pozdrówka! |
![]() |
![]() |
#3 | |
Gość
|
Cytat:
No to kurcze mnie nie pocieszyłeś ![]() Czyli nadal muszę sam kombinować ![]() |
|
![]() |
#4 |
Gość
|
mialem ostatnio podobny problem wiec spytalem znajomego serwisanta. i powiedzial ze szybsze to moze toto i jest ale on sam by tego komus nie polecil (mowie o lg) to ci powinno wystarczyc za odpowiedz
|
![]() |
#5 |
www.ds.art.pl
Data rejestracji: 02.05.2001
![]() |
Ja bym wybrał teac(mam yamahe wiec nie sugeruje sie tym co posiadam) sa jednak mniej awaryjne!Fakt Lg kopiuje bezproblemu SD2!Zalezy do czego potrzebujesz nagrywarke, jak ma byc to masowka to chyba jednak teac!Na takie pytanie jest trudno odpowiedziec , kazdy ma swoje upodobania!
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
![]() |
#7 |
Gość
|
mialem teac'a w54e(4x) przez rok-wypalil cale tabuny plyt
pozniej przez ok 2 miechy w512eb-byl calkiem niezly no i szybki ale go sprzedalem i przesiadlem sie na tansza lg gce8160b za 385zl i moge powiedziec ze jest za***ista-plyty wypala w 5:10min,burnproof(albo jak kto woli superlink)dzial bez zarzutow,naprawde nie mialem z nia problemow bo gdybym mial to juz dawno bym sie jej pozbyl. u mnie nagrywarka tez dziala cdrom(bo takowego nie mam) i odczyty tez sa porownywalne z teac.Wiec jesli o mnie chodzi to wez lg i bedziesz zadowolony.pozdr |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 02.11.2000
![]() |
Wiesz nawet gdyby to miał być LG 24x, to i tak wybrałbym Teaca 12x. Mercedec to może nie jest, ale Audi też wszędzie dojedziesz. Jeśli chcesz Mercedesa kup Plextora.
Pozdrawiam.
#9 |
Gość
|
ja w odpowiedzi bede sie sugerował tym co mam
oraz miałem posiadam juz 3 z rzedy TEAC'a i chodzi mi doskonale. Teac R54-400S - pierwszy model - na dodatek SCSI Teac CD-W58E - drugi, złamał SD2 i działała kopia Teac CD-W512EB - mam do tej pory, nie miałem okazji sprawdzic SD2 Co do LG to nie wiem nic, ponieważ po wysadzeniu mojej oryginalnej płyty Windowsa przez CD-ROM LG nie kupiłem wiecej nic tej firmy Polecam TEAC Ps. Żaden z tych TEAC'ów nie widział serwisów i dalej są na chodzie łacznie z tą pierwsza |
![]() |
#10 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Powiem tak:
TEAC = JAPONIEC = JAKOŚĆ = BRAK PROBLEMÓW = ZADOWOLONY UŻYTKOWNIK LG = KOREANIEC = GORSZA JAKOŚĆ = PROBLEMY = WYRZUCONE PIENIĄDZE Lepiej wybrać trochę wolniejszą ale porządną spawarkę niż nieco szybszą ale zato mniejszej jakośći która może sprawiać kłopoty ! DOBREGO WYBORU I POZDRAWIAM |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.05.2001
![]() |
Witam !!!!
Napisze krotko W obecnej sytuacji jesli nie chcesz wyrzucac kasy w bloto i miec dobry sprzet wysokiej klasy na dluzszy okres czasu (okolo 2 lat i w gore) Wybierz pomiedzy TEAC CD-W524EB (model 16x praktycznie nie do kupienia) i Plextor PX-W2410A. Sprawdzone oba modele w praktyce na ostrej pracy. ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#12 |
Gość
|
Dzięki za odpowiedź...ale tyle kasy to nie mam, więc zdecyduję się na TEAC 12x...może nie będzie wiele gorszy od swego szybszego brata ( TEAC 16x )...
Dziękuję i pozdrawiam WSZYSTKICH którzy zechcieli poratować kolegę w biedzie ![]() |
![]() |
#13 |
Gość
|
Nie wiem dlaczego tak się czepiacie tego LG. Ja mam od ok 4 miesięcy model 16x10x40 nagrałem już ok 400 płyt i na te 400 płyt zwaliła mi się tylko jedna (audio - no name). Pracuje umnie także jako cd-rom i również nie mam powodów do marudzenia. Na temat TEAC nic ci nie powiem bo nigdy nie miałem nagrywarki tej firmy.
I naprawde moge ci ją polecić z czystym sumieniem. Pozdro |
![]() |
|
|