Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.12.2001, 16:04   #1
Slonce
Gość

Jaka nagrywarka( LG 16x, czy TEAC 12x )

Jak w temacie..mam zamiar kupić nagrywarkę i nie wiem co...

Cena jest podobna..Lg jest wkońcu szybsze bo to 16x...ale już kilka osób mówiło mi, że się kaszani...że spala płyty i że ten burn proof nie działa tak jak powinien..podobno często wiesza system...

Wiem, że TEAC jest cool, ale jest w cenie LG i jest "tylko" 12x

Proszę pomóżcie i poradźcie coś na temat zakupu!!!

Co mam wybrać, bym był zadowolony

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.12.2001, 16:25   #2
alf
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 27.11.2001
alf zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam!
Powiem ci tak! Każdy zachwala taki sprzęt jaki ma! Ja nie mówię że LG jest lepszy, albo że TEAC jest super. Ja wybrałem LG mimo tego iż niektórzy mi go odradzali. Stwierdziłem iż możliwości w stosunku do ceny (sugerowałem się testami na cdrinfo), są bardzo dobre (oczywiście jak dla mnie). Jestem z niej bardzo zadowolony i póki co chodzi bez zarzutu.
Także wybór w dalszym ciągu należy do ciebie.
Pozdrówka!
alf jest offline  
Stary 28.12.2001, 16:34   #3
Slonce
Gość

Cytat:
alf (28-12-2001 16:25):
Witam!
Powiem ci tak! Każdy zachwala taki sprzęt jaki ma! Ja nie mówię że LG jest lepszy, albo że TEAC jest super. Ja wybrałem LG mimo tego iż niektórzy mi go odradzali. Stwierdziłem iż możliwości w stosunku do ceny (sugerowałem się testami na cdrinfo), są bardzo dobre (oczywiście jak dla mnie). Jestem z niej bardzo zadowolony i póki co chodzi bez zarzutu.
Także wybór w dalszym ciągu należy do ciebie.
Pozdrówka!

No to kurcze mnie nie pocieszyłeś

Czyli nadal muszę sam kombinować (

Stary 28.12.2001, 16:40   #4
luke
Gość

mialem ostatnio podobny problem wiec spytalem znajomego serwisanta. i powiedzial ze szybsze to moze toto i jest ale on sam by tego komus nie polecil (mowie o lg) to ci powinno wystarczyc za odpowiedz

Stary 28.12.2001, 18:16   #5
TVC
www.ds.art.pl

Data rejestracji: 02.05.2001
TVC zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja bym wybrał teac(mam yamahe wiec nie sugeruje sie tym co posiadam) sa jednak mniej awaryjne!Fakt Lg kopiuje bezproblemu SD2!Zalezy do czego potrzebujesz nagrywarke, jak ma byc to masowka to chyba jednak teac!Na takie pytanie jest trudno odpowiedziec , kazdy ma swoje upodobania!
TVC jest offline  
Stary 28.12.2001, 20:47   #6
Slonce
Gość

Cytat:
TVC (28-12-2001 18:16):
Ja bym wybrał teac(mam yamahe wiec nie sugeruje sie tym co posiadam) sa jednak mniej awaryjne!Fakt Lg kopiuje bezproblemu SD2!Zalezy do czego potrzebujesz nagrywarke, jak ma byc to masowka to chyba jednak teac!Na takie pytanie jest trudno odpowiedziec , kazdy ma swoje upodobania!
No właśnie apropos SD2..jak to jest z tym TEAC-iem 12x...Obsługuje to, czy nie, bo jakoś w opisie na CDRInfo znaleść nie mogę...Można na niej przegrywać tak zabezpieczone płytki, czy nie...może dopiero modele 16x mają taki bajer??

Stary 29.12.2001, 17:43   #7
wojtoo
Gość

mialem teac'a w54e(4x) przez rok-wypalil cale tabuny plyt
pozniej przez ok 2 miechy w512eb-byl calkiem niezly no i szybki ale go sprzedalem i przesiadlem sie na tansza lg gce8160b za 385zl
i moge powiedziec ze jest za***ista-plyty wypala w 5:10min,burnproof(albo jak kto woli superlink)dzial bez zarzutow,naprawde nie mialem z nia problemow bo gdybym mial to juz dawno bym sie jej pozbyl.
u mnie nagrywarka tez dziala cdrom(bo takowego nie mam) i odczyty tez sa porownywalne z teac.Wiec jesli o mnie chodzi to wez lg i bedziesz zadowolony.pozdr

Stary 30.12.2001, 03:23   #8
Callisto TM
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 02.11.2000
Callisto TM zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wiesz nawet gdyby to miał być LG 24x, to i tak wybrałbym Teaca 12x. Mercedec to może nie jest, ale Audi też wszędzie dojedziesz. Jeśli chcesz Mercedesa kup Plextora.
Pozdrawiam.
Stary 30.12.2001, 10:03   #9
paniowki
Gość

ja w odpowiedzi bede sie sugerował tym co mam
oraz miałem
posiadam juz 3 z rzedy TEAC'a i chodzi mi doskonale.
Teac R54-400S - pierwszy model - na dodatek SCSI
Teac CD-W58E - drugi, złamał SD2 i działała kopia
Teac CD-W512EB - mam do tej pory, nie miałem okazji sprawdzic SD2

Co do LG to nie wiem nic, ponieważ po wysadzeniu mojej oryginalnej płyty Windowsa przez CD-ROM LG nie kupiłem wiecej nic tej firmy

Polecam TEAC
Ps. Żaden z tych TEAC'ów nie widział serwisów i dalej są na chodzie łacznie z tą pierwsza

Stary 01.01.2002, 16:01   #10
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Powiem tak:

TEAC = JAPONIEC = JAKOŚĆ = BRAK PROBLEMÓW = ZADOWOLONY UŻYTKOWNIK

LG = KOREANIEC = GORSZA JAKOŚĆ = PROBLEMY = WYRZUCONE PIENIĄDZE

Lepiej wybrać trochę wolniejszą ale porządną spawarkę niż nieco szybszą ale zato mniejszej jakośći która może sprawiać kłopoty !

DOBREGO WYBORU I POZDRAWIAM
Laser jest offline  
Stary 01.01.2002, 19:28   #11
Ketosis
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.05.2001
Ketosis w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam !!!!
Napisze krotko

W obecnej sytuacji jesli nie chcesz wyrzucac kasy w bloto i miec dobry sprzet wysokiej klasy na dluzszy okres czasu (okolo 2 lat i w gore)
Wybierz pomiedzy TEAC CD-W524EB (model 16x praktycznie nie do kupienia) i Plextor PX-W2410A.
Sprawdzone oba modele w praktyce na ostrej pracy. )SD2 biora oba . Jedyna kwestia to cena .....decyzja nalezy do ciebie.

Pozdrawiam
Ketosis jest offline  
Stary 01.01.2002, 19:39   #12
Slonce
Gość

Dzięki za odpowiedź...ale tyle kasy to nie mam, więc zdecyduję się na TEAC 12x...może nie będzie wiele gorszy od swego szybszego brata ( TEAC 16x )...

Dziękuję i pozdrawiam WSZYSTKICH którzy zechcieli poratować kolegę w biedzie

Stary 01.01.2002, 19:41   #13
Bojownik
Gość

Nie wiem dlaczego tak się czepiacie tego LG. Ja mam od ok 4 miesięcy model 16x10x40 nagrałem już ok 400 płyt i na te 400 płyt zwaliła mi się tylko jedna (audio - no name). Pracuje umnie także jako cd-rom i również nie mam powodów do marudzenia. Na temat TEAC nic ci nie powiem bo nigdy nie miałem nagrywarki tej firmy.
I naprawde moge ci ją polecić z czystym sumieniem.

Pozdro

Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: