![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.09.2002
![]() |
AKOSS x32 a wypala max x24
Mam maly problem z wypalaniem AKOSS x32 z predkoscia x32 lub wyzsza. Mam nowego TEAC-a 540E i dotychczas nie mialem zadnych problemow z wypalaniem plyt z predkoscia x40 (chyba ze CDRW 8) ). Poprzednio korzystalem z AKOSS x24 i "szlo" wypalanie z predkoscia x40. Co jest grane??!!
![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Jak bardzo chcesz to wyłącz w nero sprawdzanie nośnika.
Wnoszę, że nagrywasz mało i od niedawna, nie ma sensu nagrywać kiepskich płytek z takimi prędkościami bo potem są nie do odczytania. Ostatnio ktoś mi przyniósł mediatecha nagranego na pełnym gazie(32 albo40) i niestety było tak dużo błędów, że płytka nie dała się odczytać. |
![]() |
![]() |
#3 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
jak przeczytalem tytul posta pomyslalem: 'jejciu - nagral akkosa 24x i narzeka?przeciez to szczesciaz...'
no coz - na forum panuje zgodnosc - akkosy to plytki ktore 'nie wyszly' - uniakaj ich a jsli juz kupiles i nie chcesz wyrzucac - nagrywaj wolno i zawsze rob test cd speedem - unikniesz przykrych niespodziewajek
![]() |
#4 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Akossy sa jednymi z trudniej odczytywalnych plyt i juz sie przekonalem, ze trzeba je nagrywac wolniej niz dopuszcza producent. Ja nagrywam je max 16x. Moje sprzety (a mam ich trzy) zadnej innej plyty nie odczytuja tak wolno jak akossa, a juz szybko nagrany akoss moze w ogole byc nieczytelny i wrecz sprawiac wrazenie zabezpieczonej plyty. Ciekawa sprawa, ze na poczatku gdy te plyty pojawily sie na rynku nie bylo z nimi takich problemow.
|
![]() |
![]() |
#5 |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
wiec ja odpowiem podobnie jak moi koledzy poprzednicy
akossy są tanimi płytami wiec nie ma co się po nich dużo spodziewać u mnie np. nie mogłem ich odczytać jush po roku ![]() i tak dobże że ci chciały nagrywac te 24x ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Cytat:
Pierwsze akossy, ktore kupilem byly calkiem dobre.Dopiero druga partia byla jakas inna.Kolor plyty byl juz jakby w innym odcieniu do tego doszly problemy z odczytem i od tej pory juz ich nie kupuje. |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
od dwoch lat mam akkosy 12x - kilkanascie sztuk - kupowalem bo ze z kasa zawsze bylo ciezko atrakcyjan inwestycja wydaly mi sie plyty ktore kosztowaly 2 zeta wraz z pudelkiem kiedy inne plyty (z patyka) kosztowaly 1.4...
kiedy wybuchla wielka dyskusja nt. akkosow sprawdzilem jak sie trzymaja - jedna miala kilka zoltych kwadracikow w CDspeedzie (choc ciezko stwierdzic czy nie bylo ich od poczatku) - dla pewnosci ta jedna przegralem na inna plyte - teraz po kilku miesiacach plyt wciaz dzialaja (zadnych sladow korozji, wykres w WSES calkiem ladny (C1 - 70-110) jak na te plyty) wiec te stare rzeczywiscie byly dobre a te nowe - no coz zmarnowalem 2 zlote tylko po to zeby stwierdzic ze akkos nagrany 1x na TDK 12x nie chce sie czytac w zadnej wiezy ktora mam... i ten fakt pozostawie bez komentarza...
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.08.2002
![]() |
A ja nie mam problemów
Ja mam akosy 24x i nie mam z nimi najmniejszych problemów...
Nero nawet czasami za szybko moim zdaniem je nagrywa bo ustawia prędkość na 32,33 zdarzyło się 37x Jakoś jeszcze nie miałem od nikogo reklamacji żeby nie działały. (nagrywam na akosach [hurtowo] od 2 miesięcy)
#9 | |
Gość
|
Re: A ja nie mam problemów
Cytat:
I tu na forum, raczej jest zle widziane sformulowanie: [hurtowo}, tu sie robi tylko kopie zapasowe! |
|
![]() |
#10 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.08.2002
![]() |
Re: Re: A ja nie mam problemów
Cytat:
![]()
![]() |
|
|