Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.09.2002, 11:16   #1
Brainiak
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.09.2002
Brainiak w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
AKOSS x32 a wypala max x24

Mam maly problem z wypalaniem AKOSS x32 z predkoscia x32 lub wyzsza. Mam nowego TEAC-a 540E i dotychczas nie mialem zadnych problemow z wypalaniem plyt z predkoscia x40 (chyba ze CDRW 8) ). Poprzednio korzystalem z AKOSS x24 i "szlo" wypalanie z predkoscia x40. Co jest grane??!! Korzystalem z roznych programow NERO,WinOnCd,Clone i paru innych wszędzie to samo. Czytalem rownież inne posty ale nie znalazłem takiego problemu z TEAC-iem
Brainiak jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.09.2002, 11:22   #2
bas
MAJSTER zlotowy

Data rejestracji: 16.05.2002
bas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jak bardzo chcesz to wyłącz w nero sprawdzanie nośnika.
Wnoszę, że nagrywasz mało i od niedawna, nie ma sensu nagrywać kiepskich płytek z takimi prędkościami bo potem są nie do odczytania. Ostatnio ktoś mi przyniósł mediatecha nagranego na pełnym gazie(32 albo40) i niestety było tak dużo błędów, że płytka nie dała się odczytać.
Stary 27.09.2002, 11:41   #3
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
jak przeczytalem tytul posta pomyslalem: 'jejciu - nagral akkosa 24x i narzeka?przeciez to szczesciaz...'

no coz - na forum panuje zgodnosc - akkosy to plytki ktore 'nie wyszly' - uniakaj ich a jsli juz kupiles i nie chcesz wyrzucac - nagrywaj wolno i zawsze rob test cd speedem - unikniesz przykrych niespodziewajek
Stary 27.09.2002, 11:47   #4
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Akossy sa jednymi z trudniej odczytywalnych plyt i juz sie przekonalem, ze trzeba je nagrywac wolniej niz dopuszcza producent. Ja nagrywam je max 16x. Moje sprzety (a mam ich trzy) zadnej innej plyty nie odczytuja tak wolno jak akossa, a juz szybko nagrany akoss moze w ogole byc nieczytelny i wrecz sprawiac wrazenie zabezpieczonej plyty. Ciekawa sprawa, ze na poczatku gdy te plyty pojawily sie na rynku nie bylo z nimi takich problemow.
Stary 27.09.2002, 14:33   #5
tomgoo
&lt;&lt;&lt;Watcher&gt;&gt;&gt;

Data rejestracji: 28.06.2002
tomgoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
wiec ja odpowiem podobnie jak moi koledzy poprzednicy
akossy są tanimi płytami wiec nie ma co się po nich dużo spodziewać
u mnie np. nie mogłem ich odczytać jush po roku
i tak dobże że ci chciały nagrywac te 24x
tomgoo jest offline  
Stary 27.09.2002, 16:24   #6
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
grzeniu napisa***322;(a)
Ciekawa sprawa, ze na poczatku gdy te plyty pojawily sie na rynku nie bylo z nimi takich problemow.
Producent sie zmienil.
Pierwsze akossy, ktore kupilem byly calkiem dobre.Dopiero druga partia byla jakas inna.Kolor plyty byl juz jakby w innym odcieniu do tego doszly problemy z odczytem i od tej pory juz ich nie kupuje.
Stary 27.09.2002, 16:55   #7
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
od dwoch lat mam akkosy 12x - kilkanascie sztuk - kupowalem bo ze z kasa zawsze bylo ciezko atrakcyjan inwestycja wydaly mi sie plyty ktore kosztowaly 2 zeta wraz z pudelkiem kiedy inne plyty (z patyka) kosztowaly 1.4...

kiedy wybuchla wielka dyskusja nt. akkosow sprawdzilem jak sie trzymaja - jedna miala kilka zoltych kwadracikow w CDspeedzie (choc ciezko stwierdzic czy nie bylo ich od poczatku) - dla pewnosci ta jedna przegralem na inna plyte - teraz po kilku miesiacach plyt wciaz dzialaja (zadnych sladow korozji, wykres w WSES calkiem ladny (C1 - 70-110) jak na te plyty)

wiec te stare rzeczywiscie byly dobre a te nowe - no coz zmarnowalem 2 zlote tylko po to zeby stwierdzic ze akkos nagrany 1x na TDK 12x nie chce sie czytac w zadnej wiezy ktora mam...

i ten fakt pozostawie bez komentarza...
Stary 28.09.2002, 18:44   #8
pirat
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 21.08.2002
pirat zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A ja nie mam problemów

Ja mam akosy 24x i nie mam z nimi najmniejszych problemów...
Nero nawet czasami za szybko moim zdaniem je nagrywa bo ustawia prędkość na 32,33 zdarzyło się 37x

Jakoś jeszcze nie miałem od nikogo reklamacji żeby nie działały.

(nagrywam na akosach [hurtowo] od 2 miesięcy)

...o so chodzi...
pirat jest offline  
Stary 28.09.2002, 18:52   #9
Yahol
Gość

Re: A ja nie mam problemów

Cytat:
pirat napisa***322;(a)
Ja mam akosy 24x i nie mam z nimi najmniejszych problemów...
Nero nawet czasami za szybko moim zdaniem je nagrywa bo ustawia prędkość na 32,33 zdarzyło się 37x

Jakoś jeszcze nie miałem od nikogo reklamacji żeby nie działały.

(nagrywam na akosach [hurtowo] od 2 miesięcy)
To zmien na Platinium, bo cie za chwile zlinczuja:-D

I tu na forum, raczej jest zle widziane sformulowanie:
[hurtowo}, tu sie robi tylko kopie zapasowe!

Stary 28.09.2002, 19:05   #10
pirat
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 21.08.2002
pirat zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Re: A ja nie mam problemów

Cytat:
Yahol napisa***322;(a)

To zmien na Platinium, bo cie za chwile zlinczuja:-D

I tu na forum, raczej jest zle widziane sformulowanie:
[hurtowo}, tu sie robi tylko kopie zapasowe!
HURTOWO ROBIE KOPIE ZAPASOWE

...o so chodzi...
pirat jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: