Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.05.2003, 18:33   #1
dolby
Gość

Zwis przy overburningu

Witam.
Jestem nowy, szukałem przez szukaczkę, ale nie znalazłem odp. na mój problem/pytanie.

Mam nagrywarkę 52/24/52 GCE-8520D, i program Nero Express (dostarczana z napędem).

Przez >przypadek< ustawiłem w ustawieniach Overburning (na wartość domyślną, bodajże 82 min.), następnie zapakowałem płytkę platinum i próbowałem na nią nagrać ok. 697 MB (na 700 MB płyty), lecz niestety gdy doszło do ok. 3% w pasku postępu, nagrywarka zaszełą jeździć głowicą (tak jak ma problemy z odczytem porysowanego nośnika) i nero nie mógł zatrzymać procesu nagrywania. Nagrywanie odbywało się na 16x.

Spostrzeżenie: W tym Nero "na stałe" jest zaznaczona opacja TAO (a z tego co czytałem, do overb... jest potrezbny tryb DAO). Ja ustawić ten szmelc na DAO? I co spowodowało to niepowodzenie nagrywania?

Prosiłbym o w miarę odkładną odpowiedź, gdyż na nagrywarkach WOGÓLE się nie znam (co pewnie widać w tym poście).

Z góry dzięki za odp. i przepraszam za (pewnie) lamerskie pytanie.
  Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.05.2003, 22:17   #2
misz_masz
KiNgOfOcEaN

Data rejestracji: 06.09.2002
misz_masz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie baw się Nero Express! Zainstaluj zwykłe Nero i sprawdź co wtedy będzie się robiło. Oczywiście napisz co potem.
misz_masz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.05.2003, 23:29   #3
dolby
Gość

No tak, tylko ze mi nie dali Pełnego Neron'a, a z tetgo co wiem, tu full jest płatny, albo dostosowany tylko do danej wypalarki (box).

Nikt nie wiem jak to jest w Expressie, albo skąd mozna zaczerpać Full Nero?
Stary 09.05.2003, 00:56   #4
CrazyLucas
Forumator

Data rejestracji: 30.12.2002
CrazyLucas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
program nero mozna zassac ze strony producenta ale zeby dzialal potrzebny jest klucz odblokowujacy

regulamin forum nie pozwala go tu zamiescic - poszukaj na stronach z krackami i serialami
CrazyLucas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.05.2003, 15:14   #5
dolby
Gość

Talking

Dobra, mam już nero 5,5,9,8 czy jakoś takoś.

Teraz, dobrzy ludzie, badźcie mi rad wytłumaczyć na "ile" mam ustawić overburning dla płytki Platinum 1x-40x (80 min/ 700MB)

Rozumiem że w nero wystarczy "zachaczyć" tylko tę jedną opcję i mamy juże over.... czy trzeba gdzieś jeszcze ten DAO zapakować?

Z góry thx za odp.
Stary 09.05.2003, 15:16   #6
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
dolby napisa***322;(a)
Dobra, mam już nero 5,5,9,8 czy jakoś takoś.

Teraz, dobrzy ludzie, badźcie mi rad wytłumaczyć na "ile" mam ustawić overburning dla płytki Platinum 1x-40x (80 min/ 700MB)

Rozumiem że w nero wystarczy "zachaczyć" tylko tę jedną opcję i mamy juże over.... czy trzeba gdzieś jeszcze ten DAO zapakować?

Z góry thx za odp.
overburning nie jest dostosowany do odpowiednich płytek! Po prostu zaznacz GO i wpisz 99 minut.

P.S.
Swoją drogą to dziwne, że dostałeś do tej palarki Nero Express. Ja do LG48X dostałem pełniutką, świeżutką wersje Nerona i inne bajerki Ahead'a.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!

Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 09.05.2003 o godz. 15:18
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.05.2003, 16:20   #7
dolby
Gość

Hmm, dali mi neronka express (fajna rzecz ale dla "leniwców", ja tam wole programy bez tego typu uproszczeń) + InCD.

Masz jakiś jeszcze dodoatkowo soft u siebie na płytce (nbie licząc nero i InCD)?

jak bede miał coś do nagrania to zobacze czy mi działa ten over... .

-------------------------------
Co mma wybrać przy nagrywaniu z overburningiem? Track at once, Disc at once, czy disc at once x96 ??

Ostatnio zmieniany przez dolby : 09.05.2003 o godz. 16:23
Stary 09.05.2003, 16:54   #8
Gorzala
Guru

Data rejestracji: 22.02.2003
Gorzala zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
dolby napisa***322;(a)
-------------------------------
Co mma wybrać przy nagrywaniu z overburningiem? Track at once, Disc at once, czy disc at once x96 ??
Disc at Once...
Gorzala jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.05.2003, 23:41   #9
dolby
Gość

Na razie co prawda nie nagrywałem z "nadmiarowymi" danymi, ale w nero zaznaczyłem overb... i wybrałem DAO no i sie nagrało - nic nie zawisło, płytki pięknie chodzą.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: