![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.07.2003
![]() |
czy musze do serwisu
jestem głąb i basta
mam nagrywarkę lg gce-8481bbu miałem z nią problemy tzn ludzziom często nie działały plyty odemnie nagrywane a ostatnio znalazłem też płyty ważne których nie chciało czytać w 33% następnym problemem było iż nie chciało mi nadgrywac płyt i 800tki widziało jako 700ki pomyslałem że bios zflashuje bo koles mi mówił że moze stary bios nieobsługuje plyt i moze być gorszy wszedłem na cdrinfo ściągnołem bios 1.05 i otwieram a tam readme z chińskimi znaczkami i jakis programik ściągnołem starsze wersje dla readme ale nadal otwiera mi notatnik jakies dziwne znaczki tylko widać coś w tym stylu ć°í ================================================== ================== ŔĚ ÇÁ·Î±×·Ą »çżë˝Ă ľĆ·ˇ Ľł¸íµČ ł»żëŔĚłŞ README(kw).TXT ĆÄŔĎŔ» Á¦´ë·Î ŔĐÁö ľĘľĆ »çżë ================================================== ================== odpaliłem tego indefitiera calego i pokazał mi tylko dvd (demon tools)zdziwilem sie bardzo i bez chwili namysłu odpaliłem kliknałem 2 razy na programik a on mi zacząl uaktualniać coś a ja jeszcze żebym niebyl mądrzejszy to crlaltdel bez namysłu i zakończ zadanie hehe to chyba instrukcja jak nieflashować biosu no cóż stalo się patrzę a tu cdromu niema no to reset a on w biosie sie zatrzymuje(tym czarnym podczas uruchomiania i muszę esc naciskać aby poszło dalej) cdrw niewykrywa w systemie co radzicie mi zrobić z tym fantem nie śmiejcie się ale wydawalo mi sie ze niejest tak łatwo ten programik odpalić czy musze oddać do serwisu a jesli to co im mówić i czy mówić im o problemach z nagrywaniem wcześniejszym a może jescze się uda uratować jakoś ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Fire Walk With Me
Data rejestracji: 20.04.2003
![]() |
może to pomoże http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...t=upgrade+bios
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
będe próbowal po porprostu sflashować na bios z 52ki bo tylko to
wiem jak zrobić (chyba)dzieki instrukcji powyżej cdromu nieposiadam (mozę inne rady?) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Fire Walk With Me
Data rejestracji: 20.04.2003
![]() |
instrukcja jest przyklejona na górze działu. jeśli masz bios od 8481 to przeciez można tą samą metodą go wgrać.
Music Is Expression - Trance Is Life Windows XP Pro SP2 protected by Kaspersky Internet Security 6 ![]() Ostatnio zmieniany przez Blaze : 19.07.2003 o godz. 18:21 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
właśnie nie mialem biosu do niej tzn tylko te pod widowsa programiki
ale udało się wgrać bios od 52 metodą podaną wcześniej teraz mi na 800ki nagrywa hurra dzieki wam wszystkim (blaze ![]() za pomoc i odpowiedzi i mam teraz 52 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
muszę ją jednak oddac do serwisu przy większych prędkościach niż 24
psuje mi plytki co prawda są to esperanzy itp ale niepowinno to sie chyba dziać ,czy w serwisie mogącoś burzyć się na temat tego biosu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Mogą!
Nie wiem, czy zauważyłeś, ale LG od wielu już lat zaznacza na etykiecie naklejonej na napędzie fabrycznie wgraną wersję biosu, i w związku z tym mogą nawet stwierdzić, czy uaktualniałeś bios do nowszej wersji - nawet od tego samego napędu. Jeśli masz wgrany bios od innej nagrywarki, przyczepią się na pewno, chyba że jakimś cudem tego nie zauważą. Na polskich stronach LG znajdziesz instrukcje uaktualniania biosu oraz zastrzeżenie, że wszelkie awarie spowodowane złym wgraniem biosu anulują gwarancję. Koniecznie wgraj bios od 8481, najlepiej w tej samej wersji, która zaznaczona jest na etykiecie napędu (choćby dlatego dobrze jest sobie mtkflash'em zgrać wcześniej oryginalny bios z napędu na dysk zanim wgra się nową wersję).
![]() |
|
|