Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.10.2002, 19:36   #1
izokom
Bywalec

Data rejestracji: 11.03.2002
izokom w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question problemy z CD AUDIO

Poradźcie jaką nagrywarkę kupić do by nie mieć kłopotów z CD AUDIO.
Korzystałem kolejno z dwóch CRW 3200E (YAMAHA). Przy drugiej problemy z odczytam płyt nagranych w trybie disc at once, lub disc at one/96.
Mój CD (DENON) wyświetla same zera. Gra ale po długim namyśle. Inne sprzęty , nowe w sklepach radziły sobie z tymi płytami OK. Mój DENON z płytami nagranymi gdzie indziej również.
W trybie Audio Master Quality Recording wszędzie OK. Trudna sprawa do reklamowania, a jednak zależy mi na jakości.
Jaka może być tego przyczyna?
Czy warto się pakować w CRW F1 (YAMAHA) ??
Bede wdzięczny za uwagi od doświadczonych w temacie.

Pozdrowienia.
GK

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.10.2002, 22:18   #2
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Trudno cos wymyslic...ta yamaha CRW F1 powinna byc OK no ale po twoich doswiadczeniach z yamahami Ja bym jeszcze sprobowal przeczyscic optyke zarowno w nagrywarce jak i w odtwarzaczu, poza tym mozesz potestowac na roznych plytkach - moze ktores przypasuja obydwu napedom. Poza tym sprobuj nagrywac na roznym sofcie a przy zapisie zaznacz opcje kalibracji mocy lasera (np w clone cd). Mozliwe rowniez ze nagrywarka wymaga regulacji mocy lasera, ale to juz w serwisie. Jesli bys rozwazal zakup nagry innej firmy, to jesli chodzi o jakosc to polecalbym, poza w/w yamaha, plextora lub teaca.
Stary 10.10.2002, 22:26   #3
Marius_The_Mad
Avatar użytkownika Marius_The_Mad

Data rejestracji: 25.07.2002
Marius_The_Mad zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Płytki Verbatim Pastel. Idealne do kapryśnych odtwarzaczy.
Marius_The_Mad jest offline  
Stary 10.10.2002, 23:06   #4
izokom
Bywalec

Data rejestracji: 11.03.2002
izokom w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Optykę sprawdzałem tu i tu. Bez efektu. Próbowałem z różnymi prędkosciami, softami również. Z Clone CD jest ten sam efekt.
Poza tym nie mam pojęcia gdze się ustawia moc lasera. Będe wdzięczny za podpowiedź.
A gdzie można zdobyć te płytki CDR.
Moze jakiś adres. Dla audio może też któreś sa lepsze niż inne?

Dziekuję za podpowiedzi.

GK
Stary 10.10.2002, 23:57   #5
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Do audio standardowo plytki verbatim, TDK, mozesz tez zrobic probe na tych co pisze "audio", sa drozsze ale skoro normalne ci nie chodza to sprobuj. Co do regulacji mocy lasera, to w zasadzie jest to do zrobienia tylko w serwisie.
Stary 11.10.2002, 16:28   #6
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Używaj stosunkowo niskich prędkości (jak najniższych)

Twoje uprawnienia: