![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Gość
|
Czy Teac W516 w wersji bulk posiada BurnProofa?
Wlasnie czytalem ze burnproofa maja wylacznie wersje pudelkowane a nie bulki,tak pisalo w przypadku w512
Czy to prawda? |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 17.04.2001
![]() |
Chyba to czyałeś w jakimś "brukowcu"...
![]() Nie słyszałem o Teac'u 516 bez burnproofa.... Chyba że po jakiejś przeróbce towarzyszy zza Buga ;D pozdrawiam
martinez\nGG #755669 |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Dzieki Martinez.
Dzisiaj prawdopodobnie kupie nagrywarke - pierwszy raz i nie orientuje sie za bardzo. Mam jeszcze pytanie czy wersje OEM posiadaja akcesoria w postaci kabla IDE oraz programow do nagrywania? Slyszalem tez ze Teac W512 pomimo speed 12 jest lepszy od W516 bo ma wiekszy bufor o pojemnosci 4MB czy lepszy W512 jest lepszy twoim zdaniem od W516? |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 02.11.2000
![]() |
Mam Teac W516-EB wersja bulk i BurnProofuje ze az milo, polecam naped jest swietniasty.
Pozdrowienia dla posiadaczy Teaców z Burn Proofem, oraz bez, a takze wszystkich wypalaczy ![]()
#5 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 07.05.2001
![]() |
Cytat:
Pomogę Ci Martinez i odpowiem na te parę pytań ![]() 1.Wersja OEM nie posiada żadnego oprogramowania, kabli, śrubek itd. Dostajesz samą wypalarę. 2.Używam W512EB i uważam, że jest to naprawdę godny zakup spoglądając na aktualną cene tej nagrywarki ok 600 zl. A to czy jest lepsza ![]()
![]() |
#6 |
Gość
|
Dzieki wszystkim za podane mi informacje.
Prawdopodobnie kupie Teac W512 OEM choc wolalbym BOX Jeszcze jedno Jakie oprogramowanie najlepiej wspolpracuje z Teac? Gzdzie moge je ewentualnie znalezc (pelne wersje) - wule nie maja wersji BOX, apieniadze mam tylko na naped CD-RW. Pozdrawiam |
![]() |
#7 |
Kinetic
Data rejestracji: 09.04.2001
![]() |
Odpowiedz na pytanie z tematu: tak
Ale ja bym sie wstrzymał z ta oemowa w512 bo moze sie okazac ze burnproffa nie ma (a sa takie podobno) Wiec jesli masz duzo kasy to kupuj w516 i postaw dwa piwa za dobre rady ![]() Pozdro. Gazor |
![]() |
![]() |
#8 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 17.04.2001
![]() |
Dobra - a więc jeszcze raz:
Teac 512EB - obojętnie czy w wersji box czy oem jest zawsze z Burnproofem. Należy tylko uważać na wersję OEM oznaczoną 512E (tylko E - bez B). Takowa jest bez burnproofa. Chociaż tak naprawdę już dawno takiej nie widziałem, aczkolwiek różne rzeczy w różnych sklepach sprzedają. Różnice pomiędzy 512 a 516 - po prostu szybsza. Jeżeli szkoda ci paru złotych na zyskanie ok. 2 min. na jednej płytce, to daj sobie spokój i kupuj 512EB. Czy OEM czy BOX - te całe oprogramowanie które jest dołączane do wersji box, bezproblemowo ściągasz z sieci - czyli Nero. Do tego zaciągasz jeszcze CloneCD i zestaw "domowego wypalacza" gotowy ![]() Problem polega na tym, że jeżeli nie masz jakiegoś kolegi który jest "obeznany" z tematem, to sprzedawca skasuje cię jak "żyd za matkę" za kabelek IDE i zestaw śrubek. Cztery śróbki potrafiły kosztować w sklepie, w ładnym pudełeczku 8 zł (!) a kabelk IDE ata33 10 zł.(!) SIC! Czyli znowu wracamy do wersji BOX.... pozdrawiam
martinez\nGG #755669 |
![]() |
![]() |
#9 |
Gość
|
[quote]martinez (01-06-2001 09:34):
>Problem polega na tym, że jeżeli nie masz jakiegoś >kolegi który jest "obeznany" z tematem, to sprzedawca >skasuje cię jak "żyd za matkę" za kabelek IDE i zestaw >śrubek. >Cztery śróbki potrafiły kosztować w sklepie, w ładnym >pudełeczku 8 zł (!) a kabelk IDE ata33 10 zł.(!) SIC! >Czyli znowu wracamy do wersji BOX.... Teac W512 EB OEM bedzie mnie kosztowac 612 zl. Kabel IDE kosztuje w tym samym skepie 15 zl Gosciu mowil ze program do nagrywnia kosztuje 40zl - jak na mnie to za duzo, wole sciagnac z netu. Jakie doradzilbys mi plytki kompaktowe Pozdrawiam |
![]() |
#10 | |
Kinetic
Data rejestracji: 09.04.2001
![]() |
Cytat:
No wlasnie o to chodzilo. (napisalem: niektore modele ![]() Zgadzam sie, jest to rzdkie (jak sraczka ![]() ![]() A ze sklepami no to roznie bywa... Kto wie czy nie sprzedaja stuningowanych w54e jako teac w58e ![]() Pozdro. Gazor |
|
![]() |
![]() |
|
|